Kendi yaptığım boili takımlarım ve eleştirileriniz

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında antiwar tarafından paylaşıldı.

1. antiwar

antiwar HAKAN

Merhaba Arkadaşlar forumdaki konulardan öğrendiğim kadarı ile "belki birgün lazım olur" diyerekten boili takımı yaptım :) sizce nasıl olmuş ?

Malzemeler

yeteri kadar örgü misina

2 adet klips,

Gezer kurşun

stopper

elektirikçiden aldığın ideal çapta makaron ( bunla halkaya taktığım klipslerin üzerin, kapladım birbirine dolaşmadın dik dursun diye.bu malzemeye ısı verince küçülüyor içine geçirdiğin şeyin hacmini alıyor )

anahtarlık halkasına benzer ufak bir halka ( malzemeciden aldım adı herneyse )

100 gram klipsli armut kurşun

kullandığım iğneler :
    ( iğne numarası 1 )

işte bitmiş halleri yapım aşamasında unuttum çekmeyi kusura bakmayın.

halkaya armut kurşununu birde 2 fırdöndüyü geçirdim

iğne büyüklüğü çok geldi bana ama sizce ?( görüntüler net değil kusura bakmayın )

oradaki 1 TL dir :D

tamamı

bütün acemiliğimle yaptığım bu takıma eleştirilerinizi bekliyorum :)

Son düzenleme: 20 Ekim 2010
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Hiç fena bir çalışma değil. Gördüğüm bazı hazır markalı takımlar var. Size tavsiyem kurşunun bağlı olduğı kısmı tamamen telden ve tek parça yaparsanız takım daha güzel olacaktır.. Arada kösteğin olduğu kısma bir ufak fırdöndü ve iki tarafına rahatlıkla bulabileceğiniz iki ufak boncuğu koyabilirsiniz. Bu şekilde köstek 360 derece rahatlıkla dönecektir ve hazır satılan takımlardan fonksiyon olarak hiçbir farkı kalmayacaktır.

3. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Gayet güzel bir çalışma, ellerine sağlık. yalnız iğneden sonra biraz daha misina bırakmanda fayda var, iğne boili ye çok yakın kalıp balığın dikkatini çekebilir. bir cm daha uzun olsa iyi bence. makaron olta yapımında çok işe yarıyor gerçekten.. misina ek yerinde de kullanıldığında şoku engelliyor...