Kendi Yaptığım Rapalalar

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Herkese Merhabalar,

Suni yem yapımı konusunda kendimce yaptığım ama henüz suya inderemediğim yapay yemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Açıkçası uğraştığım vakitlerde yapım aşaması ile ilgili resimleme yapmadım. İşlnemesinin kolay olacağını düşündüğüm ve deneme-yanılma yaptığım ağaç parçaları ile işe başladım. Kaba şekiilendirmenin ardından zımparalama, içlerine uygun kurşun deliklerinin matkapla açılması, kurşunların yerleştirlmesi ve kurşun deilkerinin kapatılması, iğnelerin ve klipsli fırdöndünün takılacağı halkaların takılması göz yuvalarının açılması, gözlerin montaj ve boyasını müteakiben ahşap boyaları ile boyama ve desenleme işlemi ve en sona vernikleme. İşte Bu kadar:)

Kırmızı olanı sırtı çekme düşüncesi ile gagasız yaptım. Yeşil olan ise biraz daha tabandan gelmesi için gagalı. İki parçalı olan gri ise favorim.Arka gövdeyi oynar halde bırakmak için iki adet ufak boy fırdöndüden faydalandım. Umarım bu fırdöndüler beni yarı yolda bırakmaz :) Bunlar ilk üçü. En son yaptığım ve boyama yapmadığım ise bence diğerlerine göre daha da uğraştırmış olsa bile en güzeli oldu.Desen ve boyama konusunda düşünüyorum. (gümüş varak denedim,yeterince başarılı bir görünüm vermedi). Diğerlerinde iğnelerin ve klipsi fırdöndünün takıldığı halkaları, arkası halkalı iğnelerin ucunu kırarak yapmıştım. Sade olanda baştan kuyruğa kadar çelik tel geçiyor. Dolaysı ile azman bir balıkta bile(peeeh sanki çok azman balık geldi de:))kırılsa bile şansım var diye düşünüyorum. Bu sade olanda çelik telin üzerine tutturduğum 3 adet kıstırma kurşun var. Tam birleşim yerinde karın altındaki iğnenin takılabilmesi için yine ufak bir fırdöndü kullandım. Ancak çelik teli ağız tarafından karın altına fazla yakın geçirmişim gaga noktasında sakata geldim. Ona dıştan bişi yapacağım artık.Belki 120 derece açılı yapıştırma bir parça vs.

Buyrun bakın,yapıcı önerileriniz ve düşlünceleriniz nelerdir hep beraber bir görelim..

Bu da aile fotoğrafımız :) Arka tarafta destek olarak koyduğum silgiden boyutları hakkında fikir sahibi olursunuz umarım. Resimleri çektikten sonra farkettim. Makro çekim olduğundan ve arka planı boş bıraktığımdan balıkların tam boyu anlaşılamazsa diye koydum..

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Rıfat Bey,

Bunların Yüzüşlerini test edebildiniz mi?

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Malesef henüz fırsatım olmadı. Açıkçası ben bunları bir tatlısu avcısı olarak turna avında kullanmak üzere yeni sezona saklıyorum. Şu anda da kaşık yapımı ile ilgileniyorum. Sezon içerisinde yaptığım ilk kaşıkla bir turna aldım. İnşallah kaşıklarım tamamlandığında onunla da ilgili bir konu açarım.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Kaşık yapımı konusunda Size belki bir fikir verir

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12803

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel olmuş tebrik ederim.
    Bedenin içinden tel geçirmeden yaptığınız halkaları nasıl monte ettiniz ve gözleri neyden yaptınız acaba?

Son düzenleme: 11 Aralık 2007
  6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bir de izninizle şöyle bir yorum yapmak istiyorum.Gagayı kırmızıya boyamasaydınız daha iyi olurdu sanırım tahtadan olduğu için boyamak zorunda kaldınız.Eğer mikadan yaparsanız şeffaf olur.Bu linkde;

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=759

yapay balık ve döner kaşık yapımıyla ilgili birçok bilgi var işinize yarayabilir.
    Kırmızı olanın modelini çok beğendim:)

7. mc_avci

mc_avci MuraT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    ellerinize emeginize saglık inş yeni sezonda iş yapar rastgele...!:)

8. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Size bir sorum olacak. Bu balıkların içindeki tel çok ince görünüyor. Öyle mi? Bir de bu teller çelik mi? Ben daha önce bir rapala(oklavadan zargana :D ) denemesi yapmıştım ama maalesef ince çelik tel bulamamıştım. Bulabildiğim teller çok kalındı:( . Bu tip teller nerelerde bulunabilir?

9. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Rıfat Bey müthişsiniz! Bir de bunların sudaki hareketlerini görmek isterdim şahsen,mesala sahte yem yapıcı firmalar gibi sizde küçük bir havuzda deneyip videoya kaydedebilirsiniz.Çalışmalrınızda başarılar,umarım bunlarla yakaladığınız turnaları da burada görürüz...

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ben 3 numara tel ataş kullanıyorum;) :)

11. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Erdem kardeşim, teşekkür ediyorum cevabın için. Ama ataşın boyu yetiyormu? Ya da dayanıklı oluyormu?

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Birşey değil Anıl abi.Ben boydan boya geçirmiyorum ataşı vida gibi büküyorum ;

[​IMG] [​IMG]

ve yerleştiriceğim deliği yapıştırıcı ile doldurduktan sonra çevirerek yerleştiriyorum yapıştırıcı kuruduktan sonra çok sağlam oluyor.
    Ama sen boydan boya yapıcam dersen 4 ya da 5 numarasını kullanırsın hem daha uzun hem de biraz daha kalın olur.Çok da dayanıklıdır.Tek sorun şu ki; eğer sudan çıkardıktan sonra kurutmazsan paslanır ama o kadar uğraşıp yaptığımız balığımız bu kadar bakımı da hakeder heralde:)

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Arkası halkalı solucan iğnelerinin ucunu kırdım.Matkapla çok ince uç kullanarak yuvaları açıp ağaç tutkalı ile içine soktum yuvada kalan boşluklar içinde kürdan sokup dışarda kalan kısımları kırdım. Göz meselesine gelince piyasa da hazır satılan içi hareketli ufak gözler var ama benim hoşuma gitmedi, bunun yerine düğmecilerden aldığım beyoğlu taşı denilen taşı kullandım. Gözbebeği içinde üzerine fırça ile ahşap boyası sürdüm. Vernikle de parlattım.

Gagayı açıkçası sert plastikten yaptım ama kırmızı rengi özellikle seçtim. Sanırım hayalgücümde balığın alt tarafındaki gaganın kırmızı oluşunu solungacı yada baş tarafı kanayan bir balık görünümü versin diye düşündüm.

teşekkür ederim :)

Evet teller çelik tel. 0.7 mm kalınlıkta. Daha kalınlarını da buldum ama bence bunlar kafi geldi, işlenmesi de kolay oldu. Tel konusunda bende çok sıkıntı çektim. Bir şeyi bilip tarif ettiğiniz halde bulamamak can sıkıyor. En sonunda buldum. Çelik boru ve profil satanlarda malzemeyi bağlamak için kullanıyorlar. Bence bulunduğunuz yerde sanayi içerisinde çelik üzerine çalışan yerlerde arayın.

Ufuk Bey valla siz benden bir adım öndesiniz! Ben yeni sezona saklıyorum dedim ya :) İlk denemeler yapılsın görüntüsünü de koyarım inşallah..

Bu bükme işi gerçekten işe yarar. Ancak ataş teli bana zayıf geliyor.Ama fikir güzel..

Bugün için ayrıca kaşıkların lazer kesimide yapıldı. İnşallah Mustafa abi (Armada42) ile tamamlayacağımız çalışmadan hem biz (yeni sezonda gelsin balıklar hehe) hem de arkadaşlarımız faydalanacaklar diye düşünüyorum..

14. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    ilk önce bir suda yüzdür bana kalırsa ondan sonra tekrar bi konuşalım tartışalım

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    El yapımı konusunda sitemizde çok deneyimli bir ağabeyimiz var üye adı ayastafonos balıkçısı onunlada temasta bulunabilirsiniz. kendisi çok rapalalar yapmıştı ve halada yaptığını zannediyorum...

sevgiler

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Aslında Sahte balık yapmaya Bende çok hevesliyim ancak.

Yapacağım Sahtelerin iş yapabileceğinden şüphem var.

Şöyleki : piyasada Benim yapabileceğimin 10 katı güzel sahteler mevcut ve
    onların bile iş yapmayacağı söyleniyor.

Benimde hevesim kırılıyor bu durumda...

17. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Hevesiniz kırılmasın. Evet piyasa da yaptıklarımızın 10 değil 100 katı bile güzel olan sahteler var ama onlar profesyonel biçimde bunu yapıyorlar ve bunu para için ticaret için yapıyorlar. Benim yaptıklarım sadece içimdeki "amatör" düşüncenin ürünleri. Çalışır çalışmaz, yüzer yüzmez hiç önemli değil. Burada asıl olan zaten kusursuz balık hareketini vermek değildir. En önemlisi yaralı balık hareketini vermektir. Bunu bilerekte uygulayabilirsiniz rapalanıza kaza ilede. Tesadüfen yaptığınız bir ilave, bir eğim, bir desen eğer sonuçta size bir kez bile balık yakaltmış ise inanın bunun keyfi o albenisi yüksek sahtelerin kat kat önündedir. Artık bu tecrübenizi bir sonrakinde "bilerek" yaparsınız. Ama asla hevesiniz kırılmaz asla yorulmazsınız. Deneyin, zarar etmezsiniz :)

18. tuncaydemirhan

tuncaydemirhan TUNCAY DEMİRHAN

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    98 CM 6,5 kg TURNA - 3.5 KG ÇİPURA - 2.5 KG SARGOZ
    güzel olmuş rıfat bey.bayağı emek harcadığınız ortada umarım karşılığını alırsınız.bende çocukken yemek kaşığından turna kaşığı yapmıştım:)

19. ozan

ozan Ozan

bu telleri sanayilerde yer alan yaycılarda krom tel olrak her kalınlıkta tel bulabilirsiniz ancak biraz maliyetli oluyor

20. ÇARŞI

ÇARŞI xxxxx

Ellerinize sağlık.