Kendi yaptığım sahte için fikirlerinizi söyler misiniz?

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında sergerde tarafından paylaşıldı.

1. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Selamlar

Siteye üye olduğumdan bu yana özellikle sahte yemler ile ilgili konuların ilgiyle takipcisiyim. Sitede gerçekten çok faydalı bilgiler bulabiliyorum. Bu sebeple balıkavı.net e vede değerli bilgilerini paylaşan siz balıkavı.net üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.

Rapala yapımı ile ilgili paylaşımlarınız özellikle dikkatimi çekmektedir. Çünkü rapala ile hem denizde hemde tatlısuda çok iyi sonuçlar alınmış olduğunu yine sitemizin raporlar bölümünde görmekteyim. İki haftadır Elazığda bildiğim tüm av marketlerde aramama ramen , malesef henüz rapalaya rastlamadım. Hatta rapala varmı diye sorduğumda bir çoğundan ''NASIL YANİİ'' cevabını aldım:eek: . Bu cevaplar rapalanın Keban barajında nasıl sonuç vereceğine olan merakımı dahada artırmışdır.

Eve kapandığımız bu soğuk kış günlerinde hem can sıkıntımı gidermek hemde deneme amaçlı bir rapalada ben yapmaya karar verdim. Bitirmiş olduğum bu ilk rapalamı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz :)

(Henüz deneyemedim)

Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Gayet güzel görünüyor eline sağlık. Umarım bununla yakaladığın balıkların fotoğraflarını görmek de kısmet olur. :)

Yalnız konu başlığı neden "wanted" onu anlamadım. Bence uygun bir başlıkla değiştirelim derim, kimse konuya bakmayacak yoksa. :):):)

3. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Teşekkürler . İnşallah diyelim.:) :)

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler,

Goruntu itibari ile gercekten guzel olmus,ellerinize saglik. Agac mi yoksa plastikten mi imal ettiniz? Birde yuzusunu merak ettim acikcasi.

Denediginiz zaman yorumlarinizi paylasmanizi rica ederim.

Rastgele.

5. sahileyakın

sahileyakın Uğur

Favori Kamış:
    albastar 3 mt\tüy\silikon\rapala
    En İyi Avı:
    palamut 1.300 gr
    ben de sahte yapıyorum.genelde katalog lardan yararlanıyorum.malzemecilerde tarihi geçmiş olanları alıyorum.kavak ağacından yapıyorum.

6. mehmetkirez

mehmetkirez mehmet kirez

Favori Kamış:
    alba star 3,50
    En İyi Avı:
    sazan 1,5 kg
    sevgili can yapım hakkındada bilgilerde verirsen daha yararlı olur umarım

7. kudret41

kudret41 kudret

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    tebrikler ilk deneme için hiçde fena değil ;)

8. nazım maral

nazım maral nazım maral

Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    merhabalar, yaptıgın sahteyı bıraz ınceledım tatlı su avından cok ıyı anlama ama denızde lufer avında verımlı olacagına suphem yok mutlaka denemelısın ayrıca carpmanın govdesıne yaldızlı ılgıcekecek bırse ya da kaz tüyü baglayabılırsın bu sekılde kuyruk hareketı kazandırabılırsın ve daha fazla ılgı ceker(rapala'nın xtrap serısınde oldugu gıbı)rasgele....

9. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı

1. tahta parçasına olmasını istediğimiz balık görüntüsünü veriyoruz.
    2. ortadan kesip iki parçaya ayırıyoruz
    3. bu iki parçanında iç kısmını kalın uçlu matkap ile kurşunun oturacağı şekilde oyuyoruz.
    4. matkapa ince uç takıp telin geçeceği yuvayı hazırlıyoruz
    5. kullanacağımız tele iğnemizi takıyoruz
    6. hazırladığımız parçaları tekrar yapıştırmak için sırasıyla önce kuyruk tarafı sonra kurşun daha sonrada kafa kısmını takıp yapıştırıyoruz
    7. artık rapala tek parça, ince zımpara ile son rötuşlarıda yaptıkdan sonra, gagayı takıp boyuyoruz.

10. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Teşekkürler. Ağaç kullandım , henüz deneme fırsatım olmadı, aslında dün denemeyi planlıyordum ancak balığa gitmeyi düşündüğümüz arkadaşım beni ters köşeye yatırınca deneyemedim:) . Denedikten sonra görüntüleriyle birlikte seve seve paylaşırım.

11. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    İğneye yaldızlı ip yada tüy iyi olur bencede , teşekkürler

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Can kardeşim gayet iyi görünüyor, tebrik ederim.Yapım şemanda güzel. Boyama işini nasıl yaptın, ne kullandın? Denemeni yaptıktan sonra bize haber et. Bu arada kurşunla ağırlaştırdığın rapalanın ağırlığına dikkat etde spin tarzı bir kamış kullanıyorsan atarının üstünde olupta kamışını kırmasın..

13. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Ben yapımında 30 gr kurşun kullandım, ancak surf kamışım ile kullanmayı düşünüyorum. Atarına uygundur atışda problem çıkacağını sanmam, küvette güzel yüzüyor :D dengesi oldukca iyi, benim asıl korktuğum birkaç sert atıştan sonra dengesinin bozulması ihtimali, bu haftasonu bi aksilik çıkmazsa birkaç adet muhtelif boylarda ve ağırlıklarda yapıp denemeyi düşünüyorum, görüntüleriyle birlikte seve seve paylaşırım . Boyasında oje kullandım , gaga için de pet şişenin en sert olan ağız kısmını kullandım abim. Ağaç için bir oklavayı heba ettim :D :D aramızda kalsın ;)
    Saygılarımla.