Merhaba arkadaşlar bugün gidip karaköyden malzemeleri alıp kendi takımımı yapmaya başlayayım dedim. bu malzemelerim bu da yapmış olduğum takım. spotbalıkda ki abi ortaya fır döndü takmamı önerdi böylece daha avcı olabileceğini söyledi. acaba iş yapar mı bu takım yoksa başka önerileriniz var mı?
Ustalar daha iyi yardımcı olacaktır ama fikrimi söyliyeyim... Resim beni yanıltıyor olabilir ama, mantardan sonra fırdöndü ondan sonra da klipsli fırdöndü var galiba. İşte ben o klipsli fırdöndüyü tam anlamadım. Mantardan sonraki beden çok kısa değil mi?
abi şöyle anlatıyım. oradaki abi şu şekilde dedi klipsli olan yere kurşunu takmamı söyledi en üstteki fır döndüyüde normal makineden gelen misinaya bağlamamı söyledi. açıkçası bende tam tersi olsa ne olur diye düşünüyordum. mantarın bağlı olduğu fır döndü serbest kalmasının yani aşağı yukarı hareket etmesinin balığı yakaladıktan sonra kaçmasının daha zor olacağını söyledi.
beden konusunda bilmiyorum valla kısa mı onuda bilgi abilerimiz kardeşlerimiz söyleyecek ona göre yeniden yapacağız.
Biz klasik mantarlı dip takımında (krokisi ve detaylı anlatımı forumda mevcut) genel olarak makaradan gelen misinanın ucuna klipsli fırdöndü, ondan sonra 90-150 cm arası beden, daha sonra mantar ve hırsızlar şeklinde hazırlıyoruz. Kurşun ise gene klipsli fırdöndüye 10 cm'lik kurşun ipiyle bağlı. Yani balığın avlanacağı ve dolanacağı kesimde hiç teferruat veya dikkat dağıtıcı nesne yok. Dipten 1 metre yüksekte salınan parlak bir mantar ve ucunda yemimiz. Bunu tarif eden şahıs bununla başarılı olduğunu iddia ediyorsa denemekte fayda var tabi. Ama benim sana önerim yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi bir takım daha hazırlamak her ikisi de yanında bulunsun. Ustalar buralardan geçerken daha iyi yol gösterirler o başka Mesela SerdarKoylu abimizin birçok anlatımı var forumda, onları da araştırabilirsiniz.
peki abi şöyle yapsam klipsi makineden gelen misinaya takayım yani tam tersine çevireyim en sondaki fır döndüyü de çıkarayım aaa o zaman mantarlı takım gider hmm o zaman o sondaki fır döndüyü çıkarmayım zaten o mantarlı takım aşağı yukarı hareket eder halde olacağı için kurşun yukarda kalıcak yemler aşağıda kalıcak. yada direk aradaki fırdöndüyü devre dışı bırakayım mantarlı takımı en aşağıdaki fır döndüye mi taksam ne yapsam ben
yemi taktikdan sonra mantari igneye sapliyosun oyuzden firdondunun bir anlami yok. 1mt kadar bir misinaya hirsiz takim pesine mantar en uca da fir dondu takcan olcak bitcek.. belki bu siralamaya cok kucuk firdondu ve stoper de eklene bilir ama ne kadar faydali olacagi tartisilir.. suan telden baktigim icin resmi net goremedim.. iyi aksamlar.
Kardeşim o ufak fırdöndüyü tam şamandıranın dibinden yapacaksın ki iğneler mantara yakın durabilsin. daha sonra o ufak fırdöndüye 0,3 - 0,5 mt misina bağlayıp onu klipli fırdöndüye geçirecek ve yine klipsli fırdöndüden ayrıca kurşun bağlayacaksın. dipten 1 mt (derinliğe bağlı olarak tabii) olacak şekilde kurşun + takım arasını ayarlaman lazım.
Şu ara denizde balık bol. Ne atsanız yer bir şekilde, ama az, ama çok. Fakat seneye, bu kadar balık olmazsa, bu gibi takımlarla hiç bir şey yapamazsınız. Size bu akılları verende, balık yokta ondan diye sıyrılır çıkar içinden. Kısaca, bu takım iş yapmaz. Verimi çok düşük olur. Peki nasıl yapılması, olması gerekiyor diyorsanız, forumda bir sürü konu var, bu işin nasıl yapılacağına dair, araştırın, kolayca bulursunuz.
abi forumda şöyle krokili göremedim hiç açıkçası yada gözden kaçırdım. sizin açtığınz takım konularını okudum resimlere de baktım şimdi ona göre çevireceğim takımı ama benim sıkıntım şu kullanılan terimler , materyalleri açıkçası çok tanımıyorum kafam karışıyor sürekli. mesela bu aşağıdaki resimde ki gibi yapsam uygun olur mu?
Misinalar %100 FC olsun. O ilk resimdeki misina yaramaz. Mantar sert, elinle sıkınca ezilmeyen bir şey olsun. Fırdöndüler, kahverengi yada siyah, ufak, dönen fırdöndü denen tipte olsun. Klipste aynı şekilde ve minik bir şey olsun. Öyle parmak kadar bir fırdöndü iyi olmaz. En fazla 1 cm filan olsun fırdöndülerin boyu.
Burak senin yaptığın takım asansörlü takım gibi olmuş sanırım..Bu resimdekinin aynını yapabilrsen tamamdır. Serdar abinin konularındaki takımlar sana çok karışık tefarruatlı gelebilir. Busene balık bol cidden takımın düzgünlüğü ikinci planda.. bence takımın orasına burasına çok takılma.. yap bir kaç tane in sahile at oltanı suya bak bakalım alabiliyormusun? eğer alamıyorsan ve yanında kiler alabiliyorsa ondan bir takım rica edip incele.. aslında buna da gerek yok.. hazır takım al aynısının kopyasını elindeki malzemelerle daha sağlamını yapıp öyle çık sahaya.. balık malzemesi satılan yerlerde ki insanların çoğu için sen bir av olduğun için oraya bunu da tak buraya da bunu tak deyip sana ihitiyacın olmayan şeyleri sattıracaklardır. bu sebebden sanin en doğru cevabı burada bu konular içinde biraz araştırma yapıp notlar alman ve sonrasında da en iyi sonucu alacağına eminim..
Ha bu arada gene forum içinde balık avı terimleri gibi bir konu dahi var.. yani iğneden fırdondüye sözlük gibi. onuda bir araştırmanda fayda var dostum
olmadı abi bugün ki denemem de var bir yerde yanlışlarda bulucaz bakalım. mesela bugün hem benim yaptıklarım hem o şablondakini yaptım ikiside olmadı galata köprüsünde. daha sonra hazır çapari ile denedim o da olmadı sadece şuna tanık oldum yine mesela ben köprünün uç kısımındaydım çapari ile bir amca atıyodu aşağıdan amca maşallah her atış 1-2 alıyordu istavritleri. ben valla 2 saat uğraştım 1 tane alabildim istavrit. bir yerlerde yanlışımız var ama bulucam umarım. bugün baya bir demoralize oldum
Burak , takım budur işte . Benim sana tavsiyem şu olabilir . Mantarı iğneye saplayabileceğin gibi mantardan önce 1 adet stoper de kullanabilirsin . Olaki mantar atış anında falan saplanan iğneden kurtulursa stoper mantarın geriye kaçmasına engel olur ve takım her daim salınımına devam eder İğnelerin uzun saplı olması da önemli , yemi iğneye dikerken sap kısmı önemini gösteriyor . sevgiler.
valla dostum yerini bilmiyorum da ben köprünün sonlarına doğru anca yer bulabildim kendime yarında gitmeyi düşünüyorum ama bu sefer unkapanı köprüsüne yada arnavutköye. arnavutköy güzel oluyor ama ortaköy - beşiktaş trafiği adamda zevk bırakmıyor gidip geleseye kadar onun için galata köprüsü unkapanı köprüsü yakın hem rahat oluyor. sarayburnunada gidebilirim aslında ama orada da çok rüzgar ve akıntı oluyor hiç baş edemiyorum oltayla
Tarabya Fishing Team sürekli organizasyonlar düzenliyor. Grup sayfasını takip et ve bir organizasyona müsait olursan gelmeye çalış. Sorun nerdeymiş hepberaber bakalım. Birkaç takım da beraber hazırlarız... Ondan sonrası balığın olması ve doğru zamanda tasmalamak...