arkadaslar hepimiz av malzemesi almak icin av malzemesi satan dükkanlara kosariz,ama eminim eger olta avciligina gönül vermisseniz kendi yaptiginiz malzemeler vardir,o malzemeleri fotograflariyla buraya eklerseniz sevinirim belki yardimi dokunur diger oltaci arkadaslara,,,ben asagida resimde görüldügü gibi kendi döner kasigimi yapiyorum..umarim begenirsiniz..simdiden cok tesekkürler. döner kasik maliyeti,,,0,50ytl. dükkanda 2,50ytl ve üzeri,
Selam Murat abi ben de birçok malzememi kendim imal ediyorum döner kaşık,mantar vs.Hatta şu an önceden yapıp da beceremediğim döner kaşıklarımı yenilemek için sac kesiyordum Kaşık çok güzel olmuş yaprak için ne kullandınız acaba?
Abi baştan söyleyim eğer suda denemediysen hayal kırıklığına uğrayabilirsin Ben de tenekeden yapmıştım ilk önce ama küvette deneyince sadece yalpa attılar pervane gibi dönmeleri gerekirken işte şimdi de kalın sacdan kesiyorum 0.5 mm
Sizi tebrik ederim, böylesi hazıra alışmış bizim toplumumuz da sizin gibi yaratıcı ve üretken arkadaşlarımızın olması beni gururlandırdı. Elinize sağlık.
Murat ellerine sağlık, Yalnız ben de suda denemeni tavsiye edeceğim. Tahminim suyun yüzeyinden gelecek ve sadece dümdüz kayacaktır. Kusura bakma karamsar oldu ama küvette yada leğende bir dene istersen. Önlemini de boncuklar arasındaki iri beyazı atıp, yerine o büyüklükte kurşun ekleyerek alabilirsin. İki yaprak çok farketmiyecektir, meşrubat kutusu hala hafif kalabilir. En doğru yöntem Erdem'in dediği gibi 0.5 hatta 0.7 mm kalınlıkta malzemeden kesmek. Ben malzeme olarak sarıyı tavsiye ederim. Peşinden törpüye iyi gelir, oyabilir, bükebilir, tesviye edebilirsin. Cilaya ve boyamaya iyi gelir. Tatlısuda ömürlük olur, tuzlusuya girerse bir daha kullanılamaz hale gelebilir.
yakup ögretmenim,ben neyi anlamadim biliyomusunuz? ben bi konu aciyorum herkes bana akil vermeye kalkkiyo nedendir acaba? burdaki forumda amac herkesin kendi yaptigi malzemeyi,tanitmakti,malzeme nasil yapilir degildi,,beni kimse anlamiyo galiba....!!!!
herkes 100 defa bu yollardan geçti, yüz defa denedi, bazısı çalıştı, bazısı çalışmadı da ondan. Bu forum çok uzun süredir var, burada daha önce senin açtığın bu başlık çok açıldı, pek çok arkadaş ürünlerini sergiledi. Bi hevesle yeni bu işe başlayan bir dostlarına (o sen oluyorsun ), bıkmaması, "yahu yaptığım malzeme çalışmadı" dememesi için yardımcı olmaya çalışıyorlar. Eğer kötü niyet olsaydı, sana cevap yazmaz, sonucun hüsran olmasını bekler sonrada kıskıs gülerlerdi. Hatta çok güzel olmuş, şak şak şak alkış... demeyi tercih ederlerdi. Sen lütfen bu yardım çağrılarını akıl vermek olarak görme, ayrıca yılma, bildiğin yolda devam et.
Lütfen silme. Bu konu lazım bir konu. Sen gerçekten güzel bir iş yaptın, bunun aksini söyleyen hiç kimse olmadı. İyi geceler dileklerimle.
Saygısızlık yaptıysam kusuruma bakma Murat abi..ben sadece yardımcı olmak istedim düzeltme yapmayı da borç bildim çünkü ben de daha önce böyle bir hata yaptım ve dersimi aldım sizi uyararak hem size hem de bu başlığı okuyacak diğer arkadaşlara yardımcı olduğumu zannediyorum ki bu sitenin de asıl amacı bu zaten.Amacım akıl vermek değildi. Daha önce benim açtığım konu da burda isterseniz bir bakın düzeltmek istediğiniz biryer varsa yazabilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13769
heh geldin ,,,valla sikintidan patlicaktim iii oldu gec kaldin ama... yok engellemedim de insanlarda forum basligina göre hareket etsinlerdi amacim...anladin yoksa benim yaptigim ne olcak kim bilir ne dahi ler vardir aramizda ama gizliyolar kendilerini nedense...:sen haric