Kendime ailt ilk teknem. Arkadaşlar nihayet uzun uğraşlar sonucunda kıyı balıkçılığından tekne balıkçılığına geçiş yapmaktayım. Daha öncede çok kez tekne ile balık tuttum ama ilk defa benim teknem oldu. Firmada eski bir filika vardı. Onu aldım ve aşağıda resimlerde gördüğünüz şekle getirerek. Herşeyini tamamladım. Son olarak ucuz yollu brabda yaptırayım da ruzgarlı havalarda kapatırım diye dusundum. Ancak brandaya 1500 TL istediler. Sizin önereceğiniz brandacılar olursa onlarla görüşebilirim. Aam bu fiyat çok yüksek o nedenle pek mantıklı gelmiyor brandayı yaptırmak. Teknenin birkaç resmi. Önümüzdeki hafta cumartesi 1 mayısta yani denize atacağız inşallah. Ufak bir motor kontrolü sonra ver elini deniz balık. Önerilerinizede açığım. Teşekkürler. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Hayırlı olsun, Allah hayırlı, kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah. Tekneler hakkında pek fikrim olmadığı için öneri getiremeyeceğim ama arkadaşlar mutlaka bir kaç fikir öne süreceklerdir.
Tekne süper olmuş ilk foto ile son foto arasında dağlar kadar fark var.ALLAH kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Branda konusuna gelince gerçekten abartı fiyat söylüyorlar zamanında kendi dükkanımdaki ufak bi restorasyon çalışması için 2 m karelik yere 400 lira fiyat vermişlerdi fermuarlı cinsten bişi olcaktı bende vazgeçmiştim.İnşallah makul fiyat veren birisi çıkar. branda da olursa arkaya işte o zmn süper olur bu tekne.Rastgelsin
Tekne çok çok güzel olmuş Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin, bence brandaya gerek yok önümüz yaz zaten kalın giyindikten ve bere taktıktan sonra brandamız takılmış olur inşallah bir gün benimde teknem olur.
sevgili nihat kardeşim ben tekne almayı düşünüyorum tekne bağlama ve çekek yerlerini nasıl ayarlıyorsun mesela ben alsam böyle yerler varmı ve maliyeti neolur,ayrıca branda için sultanbeyli sanayi sitesine bir uğra orada diyer sanayilere göre daha indirimli halledersin
Hayırlı olsun Tekneniz hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Benimde teknem vardı yeni sattım. İnsan tekneyi bi alırken birde satarken sevinir derler Branda işine gelince acizane görüşüm brandaya ihtiyaç yok.
ben evin balkonuna 9 metre branda operdeye 80 tl vermiştim geçen sene. ve 420 tekneye branda sormuştum 50-60 tl demişlerdi 1500 çok uçmuş
Nihat Bey, Teknen hayırlı olsun. Allah kazasız, dertsiz, neşeli ve hayalindeki gibi kullanmak nasip etsin. Selamlar, Süheyl Başak
Oooo canavar gibi, hayırlı olsun, Allah güle güle kullandırsın, Kamarasıda vaar, bence brandaya pek gerek yok gibi, siz bilirsiniz tabii neticede.
Sayın Nihat Bey yeni tekneniz umarım ve yüce MEVLA'dan dilerim hakkınızda hayırlı olur. ALLAH güle güle kullanıp bol kısmetli avları kazasız belasız yapmayı nasip etsin Gördüğüm kadar benim nacizane fikrim bırandaya gerek yok gibi Ama illada yaptırıcam derseniz bu piyasayı bilmem fakat iyi bir araştırma yapmadan karar vermeyin Tekrar hayırlı olsun sağlıcakla kalın
Teşekkür ederim. Şimdilik brandaya ihtiyaç yok zaten ben brandayı sonbahar ve kış başlangıcı için düşünmüştüm ama fiyatı duyunca 2-3 tane sağlam mont alırım dedim.
Teşekkürler. Evet tekne bizi epey uğraştırdı. Ama ortaya çıkandan bende memnunum. Darısı inşallah sizlerin başına. Bu branda işi zor biraz. Çok para istiyorlar. Ben iki sağlam kış montu ve bir bot alıp branda işini halledecem
Sevgili bilal kardeşim bende aynen senin gibi düşünüyorum. Bir mont bir bot birde bere daha ucuza daha sağlam. Teşekkürler.
Sevgili iskender. Ne sen sor bu çekek ve bağlama yerlerini ne ben anlatayım. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyorsun ve kıytırık 6,20 mt. tekneyi bağlayacak yer bulamıyorsun. Diyelimki tesdüf bu ya buldun. Busefer barınak sehibi diyorki tekneyi bağlamak için bağlama yerine hava parası vereceksin buda 4000 TL den başlıyor. İstanbul anadolu yakasında her barınağa her yere gittim. Beykoz-Üsküdar arasında seni dinlemiyorlar bile. Tanımadıkları kimseyi aralarına almak istemiyorlar. MArinalardan sadece pendik marinada yerler var ama onunda en ufak yer kirası senelik taban fiyat (sadece bağlama) 5400 TL den başlıyor. Yani bağlama işi biraz zor. Bu konu büyük dert malesef. Ben tersanede çalıştığım için şimdilik tersanede tutacağım.
Şimdi yaptırdık sevindik Satmayı düşünmüyorum en azından keyfini çıkartana kadar. Ama dertli bir iş olduğu kesin. Özellikle barındırma olayı. Branda işinden zaten vazgeçtik gibi. Teşekkürler.