Öncelikle bu siteye yeni üye olduğum için herkese merhabalar. Balık avına karşı bir hayranlığım ve tutkum var. Bu yüzden şimdiye kadar hep kasnak ile avlandım. Ama artık kendime kamış + makine alıp avlanmak istiyorum. Sitedeki birçok başlığı okudum. Herkes kendince birşeyler yazmış. Ama benim kafam çok karışmış durumda. Bu malzemeleri almadan önce sizlerinde fikirlerini öğrenmek istiyorum. Ben kıyı+tekneden avlanabiliyorum. Bu yüzden buna uygun bir kamış almam gerekiyor. Kamış: Teleskobikmi, parçalımı, surfmü... Karbonmu, Fiber mi... Uzunluğu... Makine: Devir... Bilye... Gövde... kalama... İşte bunlar hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığım için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar.
Aramıza hoş geldin Çağdaş, Sorularına tecrübeleriyle cevap verecek arkadaşlarımız olacaktır. Şimdiden keyifli paylaşımlar diliyorum.
Öncelikle aramıza hoşgeldin Çağdaş Malzeme konusuna gelince Kasnakla avlandığına göre yemli avlanmayı tercih ediyorsun ve buna uygun bir makine kamış arıyorsun..Ancak şunu belirtmeliyimki kıyı ve teknede kullanılan kamışlar birbirinden çok farklıdır bu nedenle kıyı için 3.50-4,20 arası tercihen karbon ve kullanmak istediğin kurşun ağırlığına uygun atarı olan bir kamış almalısın..Makine konusuna gelince 3-4 bilyalı ve 60lık bir makine uygun olabilir..Eğer bu malzemeler için ayırabileceğin bütçeyi yazarsan belki daha net önerilerde bulunabiliriz
Öncelikle aramıza hoşgeldin Çağdaş abi. Arkadaşlarda değinmiş gerçi ama bütçeni belirlersen daha faydalı bilgiler edinirsin kanısındayım. Ancak şahsen şunu belirtmek istedim. Bundan 1 ay önce bende sizin gibi bu konuya eğildim ve bir çok araştırma yaptıktan sonra hem kıyı hemde tekneden avlanmaya elverişli olabilecek takım edindim. Ben beni av çekiminde yormayacak ve uzaklara atış yapmayı sağlayacak takım üzerinde durdum genelde siz tam olarak nasıl bir takım edinmek istiyorsunuz bunuda belirtmeniz durumunda daha iyi olur kanısındayım. Edindiğim takımlar; Takım Grup 1 Yeni Aldığım; Okuma Blue Hawk Surf Makinam... Yeni Aldığım; Lıneaeffe S – Curve Surf 4.20 M. Kamışım Bu takım grubum kıyıdan uzaklara atış yapmada kullandığım ve gerçekten sonuç olarak farkını gördüğüm bir takım grubu oldu... Takım Grup 2 Yeni Aldığım; Okuma Travertıne Tr-65 Makinalarım Emektar Kamışlarım; Alba Leader 3234 3 M. %100 Çelik Sargılı Carbon Kamışlarım Ve Oğlum Bu takım grubu ise kıyıdan bekleme avları ve tekne avında gerçekten güzel sonuçlar aldığım takım grubum... Abi aradığını tam olarak ifade edebilirsen arkadaşlar da yardımcı olacaklardır... Saygılar...
Tekrar merhaba. Zaman ayırıp cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bugüne kadar kasnak ile avlandığım için maliyet açısından pek sıkıntı yaşamadım. Ancak dünden beri alışveriş sitelerindeki malzemelerin fiyatlarına bakıyorum ve 20 YTL'den 500 YTL'ye kadar fiyatlar var. Kamış ve makineyi ilk defa kullanacağım için ve bu malzemelerin ne kadar sürede eskiyip yenileneceğini bilmediğim ve bilinçsizce para harcamamak için şuan 100 YTL civarı bir rakam ile başlamak istiyorum. Zaman içerisinde kendimi geliştirip, ihtiyaç duydukça bir basamak daha yukarıya çıkabilirim düşüncesindeyim. Bu fiyat aralığında önerilerinizi rica ediyorum. Ben sizleri yormadan kendim araştırma yapayım diyorum ama karşıma o kadar çok teknik terim çıkıyor ki... Bunların önemli bilgiler olduğunu düşünerek sizden destek almak istiyorum. Mesela kamış ve makine için REMIXON markası nasıl? 6+1 bilyeli, 4:4:1 devirli "King 60F" ve "King 60R" var. Biri önden diğeri arkadan kalamalı. Önden yada arkadan kalamalı olması neyi ifade ediyor? 60'lık makine çokmu hantal olur? Remixon Hunter 100-150g 300cm kamış nasıl? Hepinize tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
Çağdaş abi eğer şuan 100 milyona kadar bir limit belirlediysen benim verdiğim ikinci takım grubumu değerlendirebilirsin kamış tercihini 3.90-4.20 arası yapmanı öneririm. Bu vermiş olduğum takım grubu hem ekonomik hemde sağlamlık bakımından çok üst safhada şu an senin arayacağın tüm özellikleri gereğinden fazla karşılar diye düşünüyorum. Kamış özellikleri %100 Carbon Ve Çelik Sargı = Kırabileceğini sanmıyorum ve güçlü balıkları çok rahat karşılar... Makina özellikleri = için ise Bir üst grupta gözüken makinam Blue Hawk tan daha çok seviyorum desem herşeyi özetlemiş olurum sanırım. Ve Bu makina hiçte hantal değil ve 65 lik... Saygılar abi kafana takılan herhangi bir şey varsa tektek sorarsan yardımcı olmaya çalışayım...
Erkan çok teşekkür ederim. Benim birde istediğim kamışın hafif olması. Babamda bir tane vardı. Haftasonu kullanayım dedim ama 2 dk. sonra kolum yoruldu. Senin verdiğin 2.grubtaki kamış hafif mi? Saygılar.
Aramıza hoşgeldin... Öncelikle ,avlanacağın yöreye ve avlayacağın balığın cinsine göre takımlar değişir.Siz avlanacağız bölgeyi,avlamak istediğiniz balık türlerini yazarsanız size yardımcı olabilirim...
Ben boğazda istavrit için atçek çaparide kullanıyorum ve birçok kişininde bunu kullandığını gördüm) . Ve 65 kg biri ( yani ben ) yorulmuyorsa bir başkasınında yorulacağını sanmam ve makinada uzun bir uğraş sonucu bu kamışa cuk diye oturdu Çağdaş abi. Yanlış anlama ama eğer makina ve kamış hakkında çok fazla bir bilgin yoksa ve çok aşırı ( profosyenel sörf * mesafe atışı aramıyorsan 100m üstü *) mahiyette birşeyler aramıyorsan bu takım tam senlik bu takımı oluşturmak aşağı yukarı 1,5-2 senemi aldı ve bu takımı oluştururken bri ik farklı denemem oldu. Bu sebeptende bu takıma çok güveniyorum... Ayrıca bu takım tatlı ve tuzlu su için kombine bir takım diyebilirm...
Teşekkür ederim. Ben genelde kuşadası davutlar tarafında avlanıyorum. ve buradan genelde çipura yakalıyorum. Saygılar.
Dediğin kamış için herkes çok olumlu yorumlar yapmış. Bunu kesin alacağım. Ancak ben bu malzemeleri internetten sipariş vreceğim. Yani görmeden almam gerekiyor. Bu yüzden sizin deneyimleriniz çok önemli. Bahsettiğin kamış avmarketinde tükenmiş. Ben hem makine hemde kamış aynı alışveriş sitesinden almak istiyordum. Kamışın olmaması beni biraz üzdü. Çağdaş.
Abi buraya bir göz at; 3m olanı ve makina burada mevcut daha uzunları stokta gözükmüyor... http://onlineoltaci.com/asp/show_stock.asp?product=END-100335
Ayrıca satış sitesi sahibinin msn sinide özelden atıyorum. Msnden iletilşim kurarak ve benim adımı ( Erkan ARSLAN ) vererek daha uzun boylarının stok bilgileri hakkında bilgi alabilirsin...
Mesela makinelerin teknik açıklamalarında "100m/0,60mm" tarzı ibareler var. bu makinelerde sadece 0,60'lık misinamı kullanılabiliyor, yoksa bu max. misina kalınlığımıdır? Ayrıca 0,60 için 100 metre denmiş. 0,30 kullanırsak bu rakam 200 metremi oluyor? Genellikle kamışlı makinelerde kaşlık misina kullanmak uygundur? Teşekkürler.
Oradaki ifadede geçen ölçünün anlamı "100m/0,60mm" için; O makinanın makarasına 0,60 mm misine sarmak istersen, makaranın kapasitesi 0,60 mm misineye göre maximum 100 m anlamına gelir yani en fazla 100 m misina alır. Makinanın üzerinde bir kaç farklı seçenek daha vardır. 0,35-0,30 vb. İllaki oradaki ölçüleri kullanmak zorunda değilsin. Misina kalınlığı inceldikçe makara kapasiteside doğru orantılı olarak tabiki artacaktır... Tercih edilecek misine kalınlığı hedefteki balığa göre değişmekle birlikte genel olarak 0,30 - 0,35 - 0,40 mm tercih edilir... Bu konuda kesin bir fikir almak için hedefteki balığı ve takribi maximum kilosunu belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim... Sevgiyle kal...
usta merhaba öncelikle yukarda okudum kolum yoruldu beş dakika da demişsin öncelikle kasnak mantığından birazcık arınman gerekli senin için zor olacak ama kamışı sürekli elinde tutma bir yere sabitle ve sadece ucunu takip edersen seni hiçbir şekilde yormayacaktır ama yok ben rahat edemem hep tutacağım diyorsan sana güzel ve uygun bir kamış tavsiye edebilirim ve çok güzel ben 3 senedir kullanıyorum ve onu çok seviyorum elimden bir yere de bırakmam albastar carisma ben 2060 kullanıyorum sen daha uzununu alabilirsin ve sana tavsiyem makinada maddiyata önem verme ben shimano makinamı hiç birisine değişmem sana tavsiyem o parayı bir kere ver ucuz etin yahnisi olmaz av merak ve zevk işidir kıymadığın para canını çok sıkabilir belide ömrünün en büyük hatırası olabilecekken en büyük hayal kırıklığı olabilir beni dinle iyi bir makina al bunun içinde sörffissing gibi bilgili bir sürü abilerimiz var şükürki başımız sıkıldıkça kapılarını çalıyoruz bu arada diğer abilerimize saygısızlık etmek istemem sadece tek tek aymak zor oluyor da aklıma o geldi saygılar
kamış-makine ne alırsan al,ama sana çupra avı için bir tiyo vericem; İri çupralar, hırsız diye tabir edilen,cupranın yemi alıp 1 kaç metre gidebilmesine olanak sağlayan olta sistemiyle yakalanmaktadır.Zaten klasik üçlü köstek ve 50 gr kurşunla tasarlanmış olta düzeneği randuman vermez, hatta size kurşun kullanmamanızı tavsiye ediyorum!!! Yem olarakta lokma olarak kesilmiş sardelye!!!
Merhaba. cevabınız için teşekkür ederim. Haftasonu hisarönüne gidip biraz dolaştım. Herkesin makine olaak önerdiği shimano oldu. Onlarda bir kere al ömürlük al dediler. Tabii fiyatlar biraz yüksek. En düşük 55 YTL ye buldum ama randıman alamam diye biraz daha üst modellere baktım. Kamış olarakta kesin AlbaStar alacağım. Bunda eminim. Henüz fiyatları kafamda netleştiremediğim için haftasonu alışveriş yapamadım. Ama kısmetse bu haftasonu takımı oluşuracağım. Saygılar,