tarih: 04.04.2010 yer :kışehir baraj:söylenmez üniversitede yaklaşan sınavlar canımı sıkmıştı hafta sonu konyadan ankaraya bi çıkartma yaptım cuma akşamı eve gidip cumartesi akşamına kadar hazırlıklarımı yaptım ee malım turna sezonu açılalı 3 gün olmuştu cumartesi gecesi 4 arkadaş düştük yola yaklaşık 2.5 saaatlik yolculuğun ardından avlağımıza geldik hemen mangalımızı yakıp başladık sohbete saat 5 civarıda botumuzu şişirip başladık gölde gezmeye bu arada (yaklaşık 3 senedir turna avlamaya çalışsamda daha 1 tane bile vurmadı oltama) atıyoruz atıyoruz boş hiç bi hareket yok.. saatte epey olmuştu öğle civarı tamam dedim kısmet bugünde yokmuş gidelim dedim kenara çıktık kenarda bekleyen 2 arkadaş sigara almak için köye çıkarken barajın sonunda bi ağ görmüş suyun içinde bana söylediler o sırada yanımıza biri geldi kırşehirin bi ilçesinde hakimmiş biraz muhabbet ettik oda bize geçen seneki avlarından falan bahsetti bnde ona ağdan bahsettim adam bir anda kızmaya bağırmaya çağırmaya falan başladı aradı jandarmayı banada işin yoksa botu tekrar şişirde gidelim bakalım dedi bnde hazırlıkları yaptım bunuda aldım yanıma gittik ağın yanına baktık şe...sizin biri 500 m ye yakın ağı atmış aldık elimize bıçakları ağı güzelce parçaladık içindeki 20 kadar aynalı sazanı iade ettik suya ağıda toplayıp çıktık kenara o sırada jandarmalarda gelmiş bizi beklio verdik ağı jandarmalara bekçiyede haber bıraktık gelsin ağını jandarmadan alsın die o gün 3 senedir olduğu gibi tek vuruş bile alamadım ama bohçacının birinin ağından kurtulmuş olduk
selam mustafa sen gel bide edirnede ki süloğlu barajını bir gör.sözde koperatif adı altında yıllığı 1500 liraya kiralanan barajda adamlar 2000 mt ağ atıyolar 3 günde bir.birde balıkçılar için etrafı yaklaşık 7 km olan barajda altı üstü 1 km yi bulmayan avlanabilinir bölge çizmişler üstelik bu bölgenin çışında avlananları jandarmaya şikayet ediyorlar sen o savcı amcamızı bide buraya gönederde oda görsün halimizi önceden bu baraja her gittiğimizde 5 kg mın altında yayın tutmadan gelmezdik şimdi ise günlerce bekliyoz tık yok 48 saatte 1 tane balık tutmadan geldiğimi biliyorum vay anam vay nediyim be dostum anla artık...
alper abi haklısın bu barajda alabalık çiftliği için kiralanmış bi baraj ama buranın bi avantajı var jandarma hayatta affetmiyor.geçen sene yazın kırşehir çoğun barajında tırıvırı atan birini hiç kimseye çaktırmadan şikayet ettim adamlar 3 kişiydi jandarma aldı birini götürdü 1 saat sonra falan geldiler bnde sanki bn şikayet etmemiş gibi gittim muhabbet ettim 700 liraya yakın ceza kesmişler 15 gün içinde ödersende 540 lira ödersin demişler.. bn de o an içimden gülerek salak herif 500 liralık balık alsa 1 sene yer die geçirmiştim...
bu arada bana bol bol şans dileyinde 3 senedir tumadığım çekme zevkine erişemediğim turnayı bu hafta sonu tutuyum...