kendini bilmezler

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikicimurat tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    sevgili arkadaslar,,uzun bir aradan sonra Turkiyedeyim ve hasretle saydigim gunler sonunda geldi dyerek hemen oltlari attip...Sizlere uzulerek de olsa birsey nlatmak arzu ettim ve belki cevrmizdekileri birazdaha aydinlatmak gerekecek..cunku dovsen sovsen kavga atsn sonc hep yine ayni..Saat 7 pm gibi olta atarken bir motorlu arkadas sahile girdi..kendiside balikci..siyirti atiyordu..sahile diktigim 3 kamisi gormemesi imkansizken okadar kiyiya yaklastiki kamislarin hepsini siyirtisi takilip cekti aldi,,3 kamisda denize gitti,,ve bulamadim,,kendiside hicbirsey olmamis gibi yoluna devam etti..sonra arabayla pesine dustum ve ilerde karaya cikinca yakaladim..biraz tartistik benden yasca buyuk oldugu icin altan aldim,,bana kufur etti...bir an altima alip sopayi basayim dedim..sonra agir bir sarap kokusu geldi..sarhostu.basimin gozumun sadakasi olsun basim belaya girmesin diye dondum..bun serefsizlik ve saygisizlik..dag basimi burasi boyle...kendini buralarin balikcisi ilan eden o zuppe yatsin kalksin yasina ve karisina bir de sarhos olmasina..iste boyle gelde sinirlenme..ama ona ragmen bu zevki bozmaya hic niyetim yok..kalin sagliyacakla

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Geçmiş olsun, yaşadığınız olay çok üzücü. Bu işi hobi olarak değil de geçim maksatlı yapan teknecilerin büyük bir kısmı maalesef eğitimsiz, cahil insanlar. Kıyı balıkçılarını küçümserler ve ellerine fırsat geçince oltaları koparırlar. (Galata köprüsünde bunu çok yaşadım) Ayrıca sabrınız için tebrik ediyorum adamı yakaladığınız halde olgunluk göstermişsiniz.

3. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Murat bey çok geçmiş olsun size. Fakat benimde başıma geldi bir defa kamışı suya düşmekten son anda kurtardım. bazen kasıtlı yapıldığı düşüncesine çok kapılıyorum. Çünkü oltanızı gördükleri halde çok yakından geçiyorlar. Elden tek gelen yakın dan geçeceklerini farkettiğiniz anda oltanızı toplamak. Malum kendini bilmez çok kişi var...

4. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Kendini bilmez cahil teknecilere aman dikkat.

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat abi bence adamı hazır yakalışken bir temiz dövmeli hatta ayıltmak içind birde suya atmalıydınız şerefisizi. Bunu bir kere yapsaydınız eminim bir daha sarhoşken bile başkalarının oltasının dibinden geçmemeyi öğrenirdi. Keşke dövseydiniz.

6. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    NE SÖYLEMELİ BİLMİYORUM....

Bu adamlar; size bana, ona zarar verirler.... biz hep sabır deriz... Denize ve doğaya yaptıkları için şimdi "seferber olup, denizlerimize ve balıklara sahip çıkalım" diye nefesimiz yettiğince yada kalemimiz yazdığınca çığırtkanlık yapmıyormuyuz....

Bu tür pislikleride doğadan ayıklamak lazım... (kanun, denetim, ceza vs)

Daha fazla zarar vermeden...

7. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    eğitim şart...
    üzücü bir olay geçmiş olsun

8. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Alkol kullanım sıklığı eğitimlilerde 3 kat daha fazla... ;)

9. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Çok sabırlı bi adammışsınız.Tebrikler valla.Ben o adamı denize atar oltaları toplatırdım:mad::mad:
    Neyse geçmiş olsun.

10. synax123

synax123

Büyük geçmiş olsun.Burak Bey'e hak vermemek elde değil.Bu sinir ve ve bu gövdeyle benim başıma gelse sanırım ayaklarından çapaya bağlar atarım denize.
    Bugün bu kadar rahat malıma kast eden , yarın canıma da zarar verebilir , neymiş yaşı büyük sarhoşmuş.Böyle bahaneleri kendilerine yafta gibi yapıştırıp istediklerini yapacaklarını zannediyorlar.Sukunetiniz için sizi can-ı gönülden kutlarım tekrar tekrar geçmiş olsun.Saygılarımla...

11. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Değerli Murat kardeşim:
    Elemanı eline alıp bir güzel kafasını gözünü patlatacaktın ki ;
    Hem ağzıyla içmeyi öğrensin,hem yaşının gerektirdiği olgunlukla tartışmayı öğrensin,bu arada karısının yanında nazik olması gerektiğini ve küfür ettiğinde neler yaşayacağınıda bilsin.:D:D:D
    valla bu kadar dersi bir arada,üstelikde parayla vermezler adama değilmi? :D birde hayır duası alırdın karısından:eek: Eeeee bir musubet bin nasihatden iyidir ve ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR :D:D

12. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Anafikir içtiği içki değil yaptığı terbiyesizlik ;)

13. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Sanırım yazım farklı yorumlandı...

Benim yazım başka bir arkadaşın yazısına açıklık getirmek için yazılmış olup, konu ile ilgili anafikir tarafımca yeterince kavranmıştır...

Bu yazının muhattabı ben değilim umarım.. ;)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

demiş olmanıza rağmen, eminim ki siz de yapmazdınız. ;) Sanırım balikcimurat’ın teselliye ihtiyacı olduğuna ilişkin kanaatiniz ağır bastı. :)

15. BLUES32

BLUES32 murat

merhaba murat abim vede diğer sevgili abilerim
    1.içki dinimizce en büyük haramlardandır(inananlar için.abilerim beni yanlış anlamasın)
    2.içki her kötülüğün anasıdır,az olsun çok olsun
    3.herşeyde bir hayır vardır
    4.sabır çok acıdır sonu baldan tatlıdır
    murat abi kendimi senin yerine koyarak okudum.eğer o adam içmemiş olsaydı belkide sen ona vuracaktın ve olay dahada büyüyecekti.belkide karakola kadar gidecekti.belkide kazayla adamı öldürecektin ALLAH korusun.yada senin başına birşey gelecekti yine ALLAH korusun.giden mal olsun canın sağolsun.ve geçmiş olsun abim.

16. murad

murad Murat

Adaşım geçmiş olsun. Malesef memleketin çivisi çıkmış. Mesele balık değil her ortamda olay aynı şekilde gelişiyor. Kimsenin bir birine sevgisi saygısı kalmamış. Herkes herkesin adeta canına kast ediyor. Böyle insanlar adamı kendi memleketlerinden soğutup soyutluyorlar. (Bari adamın sandalına el koysaydın.Diyicem ama yakışanı yapmışsın. Tekrar geçmiş olsun.)

17. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sen karadenizlimiydin:D:D

18. mustipek

mustipek Mustafa ipek

Favori Kamış:
    KAMIŞ+ATMA
    En İyi Avı:
    2 adet 50cm KARABALIK
    kardeş geçmiş olsun.
    sabrından dolayı seni kutluyorum.

19. ada25

ada25 bekir

En İyi Avı:
    720 gramlık mırmır 2,5 kilo sarı yanak kefal 500 gr karagöz
    değmez böyle insanlar

valla kardeş buna benzer bir olay bende bursa narlıda yaşadım elmanlar sarhoş gelip gidip oltalarla oynuyorlar çekiyolar atıyolar en sonunda oltayı takdırdılar bende kızdım tartışmaya başladık bende o gün av tüfeğimi tamirden almıştım getirdim arabadan dayadım ağzına başladılar özür dilemeye hemen ayıldılar o sarhoşlar gitti yerine kuzular geldi sanki benim balık zevkimin içine edecekler birde kafa tutacaklar ama çok insan var böyle başını belaya sokmaya değmez bunlar için.

20. 3rcaN

3rcaN ercan köse

Favori Kamış:
    zipkin
    En İyi Avı:
    kefal 2 kilo
    sabrina hayran kaldim abi sen doğru olani yapmişşin
    İçki içmek de bi meziyettir insan kendini bilmeli içerken bunun eğitimle alakasi yoktur herşey dozunda kalmali hani tabiri caizdir ağizla içilmeli o meret
    ayrica yaninda eşi yada kiz arkadaşi olan bi insana her şekilde alttan alinmalidir çünkü nasil diyim bu gurur meselesidir annenin babanin arkadaşlarinin yaninda dayak yemek koymaz insana ama kiz arkadaşinin yada eşinin yaninda dayak yersen işte onu kaldiracak bi adam tanimiyorum ben erkeklik gururu yıkılır (şahsi düşüncem ) o yüzden o adamin ağzini burnunu kirabilecek yapiya sahipken bile alttan almani alkişliyorum
    ancak ben olsam onu her türlü eşinin olmadiği bi an çekerim kenara
    yine etsin bakalim nasil ediormuş haksiz olduğu halde o küfürleri ;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.