http://www.avmarketi.com/asp/product/168695/KENDO-SEABASS-MINNOW-145F-SUNI-BALIK Merhaba arkadaşlar bu kendo seabass minnow sahtelerin aksiyonları nasıldır acaba bugun edindim bir tane ancak ne şekilde aksiyon verdirmeliyim hedef balık lüfer ve levrek şilede avlanacağım Renk kodu : 25
Özellikle 16 kodlu ürünün 8,5 mm'si geçtiğimiz yıl boğazda çok iyi iş yapmıştı. Kendoların neredeyse tamamının aksiyonu çok iyidir. Bu arada ben de Şile' liyim. Şile'nin hemen her yerinde avlandım. Levrek için çok bakir meralar var fakat lüferde sahte ile çok şansının olduğunu düşünmüyorum. Rastgele...
Fatih, bakmış olduğun linkte 3 adet görsel var. 7 adetlik görselde üstten ikinci olana bakarsan renk kodu 25 kardeşim.
bende denemek amacıyla sadece bir tane aldım. bakalım aksiyonu nasıl olacak. 5 numara olanı aldım. henüz deneme fırsatım olmadığı için yorum yapamayacağım. bende merak ediyorum. not : daiwa salt pro ile aynı gibi.
Hepinize teşekkür ederim düz sarımmı yapmalıyım yoksa kamışla herhangi bir aksiyon verilmelimi Saygılar
25-22-4 nolu sahteler bu gün elime ulaştı.. aksiyonu konusunda daha denemediğim için fikrim yok ancak iş yapacağından eminim..
Geçenlerde yolladığın bir resimde olta kutularında yer alan birçok Kendo sahtesş gördüm. Bu kere ise yeni tipi beğenmedim yazmışsın. Aslında beğenmeyebilirsin tabide ,sebep nedir, neden diğerlerini beğendinde bunu beğenmedin bir açıklasan bizde öğrensek. Peşinen teşekkür ediyorum.
evet özkan bey nesini beğenmediniz bende merak ettim doğrusu? benim elime ulaştı ben çok beğendim mesela..
Ben de shore line shinner a verdiğim parayla bundan 4-5 tane alacağım için gidip aldım. Hatta sırf 1 yıldır istediğim kalıpta üretildi diye gidip bizzat teşekkür ettim. 12,5-13 cm lik yeni partiler geldiğinde ortalık daha da şenlenecek.
Vedat abi merhaba, geçenlerde tanıştığımız ve papağan muhabetti yaptığımız anda bu kendo sahteler,henüz satışa sunulmamış idi, satışa sunulalı 15 gün kadar oldu, büyük yem demek büyük avcı demek, buna katılıyorum, lakin bu sahtelerin daha ince ve zarif olmasını beklerdim,bence kalıpları kalın olmuş, bu kalıplara o gaga yapıları olmamış, gaga yapısı o kalıbı taşımaz ve düzgün bir aksiyon vermez kanaati oluşdu bende. lakin sahteler renga reng yapılmış emvayi çeşit reng var balık onu yemessem bunu yer elbette, bu fiyata o tarz bir sahte için dış kaplaması işçiliği iğneleri şahane olmuş tebrik ediyorum, sahte kalıpları irice (kalın) olduğundan atış esnasında havadaki sürtünme payı çok olacak sahte ne denli ağır olsada uzağa erimi çok iyi olmayacaktır, sahte büyük ve gaga yetersiz olduğundan kamış ile ekstra aksiyon vermek gerekecek ki (bu benim olmassa olmazımdır) bu sahte spinciyi çabuk yorar kanaatindeyim. benim amacım bu sahtelere yatırım yapan para bağlayan emek verip kafa yoranları kırmak değildir,sakın yanlış anlaşılmasın, ki ben kendilerinin oldukça iyi müşterisiyimdir. ben sadece beğenmediğimi yazdım, balık almaz falan demedim, sonuçda soğan zarı ile bile balık yakalanabiliyor. çok basit bir hikayeyi aktarmak istiyorum, bir bina düşünün 10 katlı, bu bina nasıl yapılıyor?, mütahiti var projesi var arsa payı var çimentosu var demiri var amelesi var iş aletleri var elektirkçisi fayanscısı mermercisi pimapencisi var oğlu varda var yani, bir binayı yapmak çok büyük emek ister, günlerden bir gün, bina yapıldıktan sonra normal sade bir vatandaş yoldan elleri cebinde geçerken binayı görür ve kafasını havaya kaldırıp (eller cebde) binayı iyice süzer ve yok bu olmamış der ve geçer gider... uzun lafın kısası bu konu başlığı altında ben elleri cebinde olan şahsiyet olmak istemem, ben sadece fikrimi dile getirmek isterim amacım yıkmak değil yapmakdır,bu yazıyı okuyan kişi kişiler veyahut yetkililer belki birdahaki siparişde müşteri talep ve düşüncelerine daha önem itina verir, Saygılarımla Vedat abi.
Sevgili Özkan Elbette forumumuz üyeleri coğunlukla İstanbul avcılarından müteşekkil. Bu durumda peşinde olunan balıklarda belli bazı cinsler.Hoş ben İstanbuldayken benimde peşinde olduğum durum buydu. Oysa balık avı olgusu sadece kısıtlı alan ve kısıtlı bazı balıkları içermez. Dolayısıyla o kutularını doldurduğun kendoların çoğu İstanbul Boğazı rapalacılığında iş görselerde tüm ülkeyi ve sair balık cinslerinide düşündüğümüzde ,alışageldiğin tip ve boyların haricindede,bazı sahte cinslerine ihtiyac hasıl olduğu düşünülmelidir. Bundan beş,altı sene evvel bir satıcının raflarından birisinde fiyatından ötürü satılmayan ambalajı tozlanmaya yüz tutmuş bir sahteyi aldım inceledim. Gerek şekli,gerek gaga yapısı,gerek ağırlık sistemi beni etkiledi,bastırdım parayı aldım. İşte o sahte,bugünün en önemli levrek atçek sahtelerinden birisi olan Daiwa Saltiga sahtesiydi.Sanırımki bu sahtenin keza Shoreline shiner tipleride,levrek atçekcileri nezdinde en randımanlı sahteler olarak yer almaktadırlar. Sen gözlemlerini, sahtenin bilya yapısı(bunda bilya yoktur)fiziki şekli,gaga yapısının neden kücük olduğu,renk skalasının neden geniş olduğu gibi noktalar üzerine yoğunlaştırıp,icabında satıcı ile konuşarak bir kanaat elde edip sonrasında bizlere yazsaydın,bu yerinde bir hareket olurdu. Oysa sen kestirip atmışsın. Bu sahte şimdilerde 60-70 YTL fiyatlarda satılmakta olan ve halende meraklılarınca aranan yukarıda bahsettiğim sahtenin bir versiyonu olup,makul fiyatıyla mezkur sahteyi elde etmekte zorlanan avcılara bir alternatif olarak sunulmuştur. Şimdi sana düşen,yukarıda saydığım fiziki yapı,gaga şekli,ağırlık sistemi,renkleri gibi konuları,sıkca gittiğin o satıcı dükkanına gittiğince sorup bir fikir sahibi ol,sonrasında tekrar konuyu ele alıp ben sana ilave açıklamalarda bulunurum. Sevgimle kal
[/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] arkadaşlar bunlarda kendoların bire bir aynısı bir çok rengi mevcut ben kullandım bunları uzun süre,markası -sea horse -çok güzel turna (baraküda) lüfer palamut alıyor,demek istediğim kendolarla aynı,,kendoları alın rahatca kullanın rüzgarlı havalarda atımı süper daiwa alcanıza alın kendoları keyfinize bakın tafsiye ederim...
selam, arkadaşlar Kendo seabass minnow 145f spin avımda kullandım, kullanılan ekipmanlar, okuma v-system 10-40 300cm shimano aernos 2500 fa mithcell 0,12 örgü misina erim olarak 19 gram ağırlığındaki bir sahtenin daha uzağa gitmesi beklenir, gerek büyüklüğünden gerekse yapısı itibariyle erim istediğim kadar gitmedi, bu göreceli olabilir fakat o ebata yakın diğer sahtelerimle daha uzak mesafelere ulaşıyorum. yaklaşık 5 dakika kadar denedim havada paraşut oluyor, belki benim atış stilimle kaynaklanmış olabilir, paraşut olduğu içinde erimi düşük olabilir aksiyon : sahte ağır olduğu için ve esnek bir kamış kullandığım için ip misina kullanmış olmama rağmen istediğim aksiyonları alamadım, daha sert kamış ile çok daha güzel aksiyon verir, bunu belli ediyor, ayrıca; düz sarımda çok güzel kıvırıyor, yavaş sarımdada farketmiyor. sahte yanlarındaki parlıklar suda ben buradayım diyor. tavsiye edebileceğim kadar kullanmadım. aksiyon severlere birazaha beklesinler sert bir kamış ile test eddiğimde onuda buradan yazacağım.
Rüzgar az olmasına rağmen 20mt civarı bir erime ulaştım ben,dediğin gibi hava ile fazla bir sürtünme mevcut, öyle kurşun gibi sabit bir şekilde gitmiyor. takla attığında da kafaya yakın olan 3. iğneyede bir kaç kez dolanma yaşadım. senin de belirttiğin gibi benim de atışımla alakalı sıkıntım olabilir, fazla tecrübem yok spinde.
14-15 TL'lik fiyatı ile Boğaz'da gece su üstü spin avcılığı için iyi bir alternatif olarak duruyor. Daha kaliteli markaların muadilleri 3-4 misli fiyatta olduğu için, bu sahteleri alıp İstanbul Boğaz'ı gibi sahte koptu mu geri alınması mümkün olmayan merada denemek çoğumuzun çekineceği bir uygulama olacaktır. Bu boyda sahteleri Ege'de, Karadeniz'de, bakir yerlerde levrek avı için kullananlar veya tatlı suda büyük balık peşinde olanlar elbette bahsettiğimiz kaliteli olanları tercih edebilirler.
Bunlar çin malı sahteler, getirip kendo diye satıyolar ilginç bir çok yurt dışı sitede mevcut http://www.aliexpress.com/item/Lure-hard-plastic-fishing-lure-wb11a/741379831.html Başka bir sitede de maya fishing diye satılıyordu uzun zamandır. İçindeki transfer sistemi daiwanın sistemi kopya edilerek yapılmış Daiwaya benzerliğinden dolayı bende bir kaçtane almıştım önceden atım ve yüzüşünü pek begenmedim diyebilirim. Bazılarında da içindeki demir silindir sıkışmış oluyor.