S.a. arkadaşlar. Ben mamun veya teke cıkarmak için 46cm çapında demirden kepçe yaptırdım. Sapına da tahta fırça sapı taktım. Fakat torba olarak ne kullanacağımı bilmiyorum. Kullanacağım torbanın ismi nedir? Gözü ne kadar olmalıdır? Hangi tür dükkanlarda satılır? Bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa memnun olurum. Saygılar....
Ve Aleyküm Selâm... Herhangi bir balık malzemesi satan birine gidin, kepçemin çapı şu, bana teke çıkarmada kullanacağım küçük delikli 1MT. Boyunda TOR..! verin derseniz istediğiniz vereceklerini sanıyorum... Bir kaçgün önce bende bu dediğimden aldım, siyah renkte, 80 cm lik olanıda var ama uzun olması her zamna iyidir bu 1 mt.lik olanın modeli 80 cm.likten daha farklı ve gerektiğinde suya uzatıp, balıklarınızın canlı kalmasına yarıyacak bir livarda olabilecek nitelikte...! ben 7.50 kuruşa aldım biraz pahalı olabilir, siz belki daha hesaplı alabilirsiniz. TOR un nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız almadan önce av. marketi.com gibi yerlere girip » Kepçe/Livar/Pinter » yazan yere girip fikir edinebilirsiniZ... RAST GELE.... reeling hooked
İnternet üzerinden satın alabilirsiniz. http://www.balikmarketim.com/?urun-10056-CAPTAIN-KEPCE-TORU-PAKET-100-cm.html
S.A. Erkan bey. Maddi boyutunda olsam coktan alırdım dediginizden ki ondan da vardı ama sapı hemen kırılıyor. Ayrıca bir şeylerle de uğraşmak lazım dimi? Maddi boyutuna girecek olursak, balık tutmak için harcadığım para tuttuğum balıkların değerinden 10 kat fazladır....
Metalden kastınız alüminyum ise, kırılır. Kaldı ki onu da 10 liraya zor alırsınız. Ha bildiğimiz inşaat demirinden bahsediyorsanız, onunda ağırlığı fazla olacaktır. El yapımı olanların daha sağlam durduğu kesindir. Ağır bile olsa. 3-5 avda bir 10-20 lira kepçeye verileceğine 50-60 liraya kişinîn kendinin mâl etmesi daha mantıklı. Hatta değişir kafa şeklinde yapıp bir tane de misina torlu olsa, iri balık îçin bile kullanılır.