Kepçe Hakkında Yardım..

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında hakan_hatay tarafından paylaşıldı.

1. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    S.a. arkadaşlar. Ben mamun veya teke cıkarmak için 46cm çapında demirden kepçe yaptırdım. Sapına da tahta fırça sapı taktım. Fakat torba olarak ne kullanacağımı bilmiyorum. Kullanacağım torbanın ismi nedir? Gözü ne kadar olmalıdır? Hangi tür dükkanlarda satılır? Bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa memnun olurum. Saygılar....

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ve Aleyküm Selâm... :)
    Herhangi bir balık malzemesi satan birine gidin, kepçemin çapı şu, bana teke çıkarmada kullanacağım küçük delikli 1MT. Boyunda TOR..! verin derseniz istediğiniz vereceklerini sanıyorum... :) Bir kaçgün önce bende bu dediğimden aldım, siyah renkte, 80 cm lik olanıda var ama uzun olması her zamna iyidir bu 1 mt.lik olanın modeli 80 cm.likten daha farklı ve gerektiğinde suya uzatıp, balıklarınızın canlı kalmasına yarıyacak bir livarda olabilecek nitelikte...! ben 7.50 kuruşa aldım biraz pahalı olabilir, siz belki daha hesaplı alabilirsiniz. TOR un nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız almadan önce av. marketi.com gibi yerlere girip » Kepçe/Livar/Pinter » yazan yere girip fikir edinebilirsiniZ... :) RAST GELE.... reeling hooked

3. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    10 lira bea heryerde kepçe.Neden uğraşıosun bu kadar

4. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    çok teşekkür ederim erhan bey dediğinizi alayım. İnsallah yapabilirim...

5. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
  6. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    S.A. Erkan bey. Maddi boyutunda olsam coktan alırdım dediginizden ki ondan da vardı ama sapı hemen kırılıyor. Ayrıca bir şeylerle de uğraşmak lazım dimi? Maddi boyutuna girecek olursak, balık tutmak için harcadığım para tuttuğum balıkların değerinden 10 kat fazladır....

Son düzenleme: 3 Haziran 2013
  7. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    sapı ve bağlantı yerleri metal olanlardan alırsanız kırılmaz

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Metalden kastınız alüminyum ise, kırılır. Kaldı ki onu da 10 liraya zor alırsınız.

Ha bildiğimiz inşaat demirinden bahsediyorsanız, onunda ağırlığı fazla olacaktır. El yapımı olanların daha sağlam durduğu kesindir. Ağır bile olsa. 3-5 avda bir 10-20 lira kepçeye verileceğine 50-60 liraya kişinîn kendinin mâl etmesi daha mantıklı.

Hatta değişir kafa şeklinde yapıp bir tane de misina torlu olsa, iri balık îçin bile kullanılır. :)