Merhaba Arkadaşlar, Bu sabah boğaz'a ava gittim ama pek verimli bir av olmadı. 3'üncü kez ava gitmeme rağmen nedense en acemi olduğum bu seferkiydi. 3 kere oltamı takdım ve 3'ünde de kurtaramadım. Sevindirici tek nokta ise İstavrit Çaparisi ile tek atışta sardalya,Çinekop ve istavrit yakalamamdı. Gerçekten çok ilginç oldu. Bir de 3'lü sardalya çektim ki benden başka sardalya yakalayan nedense olmadı. Sardalyaları ve çinekoplardan birini oradaki bir çocuğa verdiğimden resmedemedim. Kendime akşam yemeğinde yetecek kadarını aldım. Ava devam edip tutup etraftakilere verecektim ama 3'üncü takılmadan sonra vazgeçtim. Bir de Cengiz Balıkçılık hep övülüyor ama oradan aldığım istavrit çaparilerinin köstekleri kayıyordu. 3 tane denedim 3'ü de öyleydi. En azından bir daha ordan istavrit çaparisi almam. Diğer aldığım malzemelerde bir sorun çıkmadı.(Klips-kurşun). Ayrıca müşteri ilişkileri iyiydi. Kamış: Lineaeffe Oyster Makina: Okuma Atomic N60 Yem: Yeşil İstavrit Çaparisi Güzel Avlar Rastgelsin.
Kerem tebrikler İstavrit çaparisiyle tek atışta 3 çeşit çıkartman güzel sürpriz olmuş.. İstavrit çaparilerinin kösteklerini bedene bağlarken biraz ıslatarak düğüm attın mı daha iyi oturacaktır.. Beden olarak lineaeffe nin ninja diye bir markası var.. 150 metrelik makarada 0,25 kalınlığında.. Bu mevsimde ağır kurşunla rahatça kullanabilirsin, kösteği tutması açısından da iyidir..
Teşekkürler ama hazır alıyorum şimdilik.hazır çaparide köstek kayması moralimi bozdu. Yine de sağlık olsun. Dediğin markayı listeme ekledim. Genelde asso ultra öneriliyor.
afiyet şeker olsun ,çapariden şikayetin var anladığım ,keremim hazır köstekleri alıp istediğin aralıkta bağlasan ,ki ben böyle yapıyorum inan yaptığın takımın huyunu suyunu bile biliyosun ,yani ben tek takımla bütün bir avı bitirdiğimi bilirim çok kez hala şurada 300/400 köstek var rengarenk yapılmayı bekleyen ne dersin
Teşekkür ederim. Vaktim olmuyor pek bağlamaya yoksa kendim bağlayacağım. Ama denemeye çalışacağım. Peki siz hazır kösteklerinizi nerden alıyorsunuz ? Bir de en sonundaki kurşun takılan kısmını nasıl yapıyorsunuz ?
balıklar için tebrik ederim. bağlamaya vaktim olmuyor derken? hiç televizyon izlemiyormusun yahu. bir el alışınca zaten patır patır bağlıyorsun zaten televizyon izlerken 20 30 tane bağla bedene bağlamasında zaten sıkıntı yok 15 dakikanı alır.
kerem tebrikler devamını dilerim. çapariye gelince çok fazla kayan köstek varsa durum iyi değil ama 1-2 köstek kayıyorsa bu normal sayılabilir, düğümsüz çaparilerde bu durum var,
En alttaki köstekler kayınca o ikisi birbirine dolanıyor ve açamıyorsun. O iki köstek gidiyor. Öyle olunca çaparinin bir anlamı kalmıyor çünkü balık bu mevsim derinde.
Üsküdar radar önüne in, çaparici Ahmet abiyi sor, ufacık tefecik bıyıklı bir abi. Beşiktaştan Kaan yolladı beni de, güzelce ilgilenecektir. Çaparileri de on numaradır. İnce çapari bulunmaz (20-10 gibi falan yoktur), ancak kalın çaparileri de (28-14, 30-15 gibi) ne hikmetse aynen iş yapmaktadır. Yıllardır hep onun çaparileri kullanıyorum, beni çapari yapma eziyetinden kurtarmıştır (nefret ettiğim tek balıkçılık işi çapari yapmaktır). Not: Özellikle 1-2 takım turuncularından al, kapalı havalarda çok fark yaratıyor.