Kerem'den Boğazda İlk Çinekop

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba Arkadaşlar,

Bu sabah boğaz'a ava gittim ama pek verimli bir av olmadı. 3'üncü kez ava gitmeme rağmen nedense en acemi olduğum bu seferkiydi. 3 kere oltamı takdım ve 3'ünde de kurtaramadım.

Sevindirici tek nokta ise İstavrit Çaparisi ile tek atışta sardalya,Çinekop ve istavrit yakalamamdı. Gerçekten çok ilginç oldu. Bir de 3'lü sardalya çektim ki benden başka sardalya yakalayan nedense olmadı. Sardalyaları ve çinekoplardan birini oradaki bir çocuğa verdiğimden resmedemedim.

Kendime akşam yemeğinde yetecek kadarını aldım. Ava devam edip tutup etraftakilere verecektim ama 3'üncü takılmadan sonra vazgeçtim.

Bir de Cengiz Balıkçılık hep övülüyor ama oradan aldığım istavrit çaparilerinin köstekleri kayıyordu. 3 tane denedim 3'ü de öyleydi. En azından bir daha ordan istavrit çaparisi almam. Diğer aldığım malzemelerde bir sorun çıkmadı.(Klips-kurşun). Ayrıca müşteri ilişkileri iyiydi.

Kamış: Lineaeffe Oyster
    Makina: Okuma Atomic N60
    Yem: Yeşil İstavrit Çaparisi

Güzel Avlar Rastgelsin.

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Kerem tebrikler:)

İstavrit çaparisiyle tek atışta 3 çeşit çıkartman güzel sürpriz olmuş..

İstavrit çaparilerinin kösteklerini bedene bağlarken biraz ıslatarak düğüm attın mı daha iyi oturacaktır.. Beden olarak lineaeffe nin ninja diye bir markası var.. 150 metrelik makarada 0,25 kalınlığında.. Bu mevsimde ağır kurşunla rahatça kullanabilirsin, kösteği tutması açısından da iyidir..

3. kerempek

kerempek kerem

Teşekkürler ama hazır alıyorum şimdilik.hazır çaparide köstek kayması moralimi bozdu. Yine de sağlık olsun. Dediğin markayı listeme ekledim.

Genelde asso ultra öneriliyor.

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Cengiz Balıkçılık'ta asso yok diye o markayı önerdim.. Fiyat olarak da oldukça ekonomiktir..

5. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    afiyet şeker olsun ,çapariden şikayetin var anladığım ,keremim hazır köstekleri alıp istediğin aralıkta bağlasan ,ki ben böyle yapıyorum inan yaptığın takımın huyunu suyunu bile biliyosun ,yani ben tek takımla bütün bir avı bitirdiğimi bilirim çok kez hala şurada 300/400 köstek var rengarenk yapılmayı bekleyen ne dersin

6. kerempek

kerempek kerem

Aslında misina'dan çok bana sağlam istavrit çaparisi alabileceğim bir yer önerebilir misin :)

7. kerempek

kerempek kerem

Teşekkür ederim. Vaktim olmuyor pek bağlamaya yoksa kendim bağlayacağım. Ama denemeye çalışacağım.

Peki siz hazır kösteklerinizi nerden alıyorsunuz ? Bir de en sonundaki kurşun takılan kısmını nasıl yapıyorsunuz ?

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    balıklar için tebrik ederim. :)

bağlamaya vaktim olmuyor derken? hiç televizyon izlemiyormusun yahu. bir el alışınca zaten patır patır bağlıyorsun zaten televizyon izlerken 20 30 tane bağla bedene bağlamasında zaten sıkıntı yok 15 dakikanı alır. ;)

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    kerem tebrikler devamını dilerim.

çapariye gelince çok fazla kayan köstek varsa durum iyi değil ama 1-2 köstek kayıyorsa bu normal sayılabilir, düğümsüz çaparilerde bu durum var,

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    tebrikler bir tane bile olsa çinekop çinekoptur hele ilkse tadıda başka olur

11. kerempek

kerempek kerem

En alttaki köstekler kayınca o ikisi birbirine dolanıyor ve açamıyorsun. O iki köstek gidiyor. Öyle olunca çaparinin bir anlamı kalmıyor çünkü balık bu mevsim derinde.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Üsküdar radar önüne in, çaparici Ahmet abiyi sor, ufacık tefecik bıyıklı bir abi. Beşiktaştan Kaan yolladı beni de, güzelce ilgilenecektir. Çaparileri de on numaradır. İnce çapari bulunmaz (20-10 gibi falan yoktur), ancak kalın çaparileri de (28-14, 30-15 gibi) ne hikmetse aynen iş yapmaktadır. Yıllardır hep onun çaparileri kullanıyorum, beni çapari yapma eziyetinden kurtarmıştır (nefret ettiğim tek balıkçılık işi çapari yapmaktır). :)

Not: Özellikle 1-2 takım turuncularından al, kapalı havalarda çok fark yaratıyor.