Merhaba arkadaşlar! ilk önce şunu belirteyim küçüklüğümden beri balığa merakım yoktur, balığa gidip hiç tutamamak beni sinirlendirdiğinden çokta uğraşmamışımdır. Yalnız bu zıpkınla balık o kadar ilgimi çekti ki internete girip zıpkın avı videolarını izliyorum baya hoşuma gitti. 1 Ağustosta kerpe tarafında bir otele gideceğiz. Acaba diyorum bi zıpkın bide gözlük alsam balık tutabilir miyim? Nerelerde hangi zamanlarda hangi balık olur hiçbir bilgim yok. Normalde 2 günlüğüne denize gidiyoruz. Ama balık tutup kızartıp yemek istiyorum. Not: Normal deniz paleti var. İşimi görür mü bilmiyorum. Birde nefes tutabilen birisi değilim 3-4 metre aşağı inerim ama geri çıkmam gerekir hemen. Tüp fiyatlarına baktım baya pahalı zaten onun eğitiminide almak lazım denizin üstünden hortumla aşağı doğru bakıp zıpkınla balık avı şeklinde düşündüm ama olur mu bilmiyorum.
Daha önce hiç dalış yapmadıysanız zıpkına bukadar erken geçmeniz bence çok doğru olmayabilir. Dibe dalmadan 3-4 mt. lerde zaten fazla bir balık göremezsiniz . Dalış için antrenman mutlaka yapın , sınırlarınızı bilin ki heyecanla fazla dalıp bunun birde çıkışı olduğunu unutmayın . Allah korusun vurgun , sığ su bayılması gibi riskleri var bu işin . Önce dalış eğitimi sonra zıpkın :thumb: Bu arada kefken kerpe gibi sahiller kayalık koylarda barındırdığından zıpkına uygun yerler bana göre , zira tatil için gittiğimde özellikle sabah erken saatler zıpkıncılar görüyordum çokça
Siz en iyisi ne zıpkın alın ne gözlük, boşa masraf etmiş olursunuz.Özkanın da dediği gibi bu işi yapanlardan teorik ve pratik eğitiminide almadan kesinlikle elinize zıpkın almayın, hem sizin hem çevrenizdekiler için büyük bir tehlike sözkonusu olur.Ayrıca suya zıpkınla girdiğinizde herhangi bir oksijen tüpü ve benzeri bir hava alabileceğiniz teçhizatla avlanmak kesinlikle yasaktır ve gece fenerle dalış yapmakta yasaktır, bilginiz olsun. Size tavsiyem, balık tutmak istiyorsanız kendinize bir olta takımı, üç beş tane de çapari alın, kefken ve cebeci arasındaki "Pembe kayalıklara" gidin, en azından istavrit alma şansınız çok daha yüksek olur. :thumb:
Teşekkür Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dalış eğitimi aldıktan sonra bu işe merak salmak daha doğru olacaktır bencede sağolun. Ama denize gidiyoruz bu belli kıyıdan balıkla uğraşacağımıda hiç sanmıyorum ) ama oralarda sandal bulabilirsek kiraya veriliyorsa açılıp sandalla deniyebiliriz. Teşekkürler