arkadaşlar öncelikle kerpeye gidiyorum burada nasıl balık tutarım yemi nerden bulurum nasıl olta kullanırım dip mi mantarlımı hiç birşey bilmiyorum lütfen acil yardım edin şimdiden sağolun
sevgili ahmet,bu aralar zargana çıktığı yönünde duyumlar var,istavrik yok denecek kadar az mış,diğer bölgelerde gece yemli eşkine istavrit.. bilgilerine..
abi sana bşey sorucam ben zarganayı nasıl yakalıcam yemi nerden bulucam kerpde oltayı nerden atıcam kaylıktanmı başka yerdenmi sonra normal solucan taksam ne olur (kırmızı normal solucan)kaya kurduylada oluyomuş onu nerden bulucam sonra mantar derinliğini kaç cm yapıcam anlıcağın hiç bşey bilmiyorum
Bir kaç balık tutan gördünmü otur yanlarına seyret muhabbet et. Yerine göre bölgeye göre balık tutmayı tutandan öğrenirsin. Hiç bir şey bilmeden bir şeyleri yapamazsın. Ondan sonra sı çabana şansına kalmış.
Ailemize hoş geldin,keyifli paylaşımlar ,yer hakkında bilgisi olan arkadaşlarım size muhakkak yardımcı olacaklardır
zargana avı için hazırladım ipekle tutcam da bi de yanında küçük yapoay bi balık aldım onunla ne tutabilrim onu dip atıp yavaş yavaş çekicem diiim bi yardımcı olursanız sevinirim
ahmet,forumda bir arama yaptırırsan zargana ile ilgili bir sürü bilgi elde edebilirsin..kısaca ben anlatacak olursam,balıkçılarda zargana topu satılır, bu zargana topunu fırdöndü yardımı ile kamışına (ana bedene) bağla, fır döndüden sonra 60-70 cm 0,20 ve ya 0,25 misina bağla enson 10 veya 11 no siyah çapraz iğne ile sonlandır..yem olarak istavrit filota yap beyaz kısmından kesebilirsen ''kürdan '' kalınlığında aynı solucan gibi 5 cm lik kes... iğnene 2 sefer geçir sakın dolama yapma..istavrit bulamassan midye en kısa ve en etkili çözüm...yer olarak akşam üzeri kartalkaya civarı, ama daha iyi biyer istersan,kerpeye girmeden yeni yapılan otelin yanından sol taraftaki kayalıklara git...şimdiden bol şanslar..rastgele...
kerpedeyim çapari ile çok güzel istavrit avlayabiliyooruz ama balık akşam olmadan 20 dk kadar kıyıya geliyor o yüzden 20 dakka istavrit avlıyoruz 20 dk yaklaşık 20 tane geliyo çok bol istavrit var buralarda çok macerlar yaşadım int. cafe deyim gelince hepsini anlatıcam iinşlh herkeze saygılar sevgiler (zargana burda ekime dooğru oluyormuş)