Arkadaşlar; iş nedeniyle Keşan'a taşındım buralarda göletler çok ama nerde nasıl balık var bilmiyorum Keşan civarını bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim Birde testere balığı nasıl bişidir bilen var mı
Testere denen balık diğer isimleri tatlısu levreği ve amerikan levreğide denebilir forumda bu isimlerle araştırma yaparsan hakkında bol miktarda konu bulabilirsin keşandaki gölleri bende çok fazla bilmem ama size diyebileceğim çevrenizdeki göletlerde bol miktarda israil sazanı ve az miktardada aynalı ve pullu sazan bulunmaktadır iyi bir araştırma yaparsan o bölgedeki birkaç gölettede turna bulabilirsin TESTERE FOTOSU
Merhaba.Ben askerliğimi 4.mknz tugayında yaptım.Ailem ziyarete geldiğinde göl kenarına pikniğe gitmiştik.Hemen aşağıda büyük bir halı saha var onun oradan biyerden çıkılıyor.Ama gölette balık tutan görmedim.Gerçi balık merakım olmadığından o sıralar pekte gözlemleyemedim.Sanırım pek elverişli biyer olmasa gerek.
ben keşanlıyım, anlayamadığım öyle güzel bir yerde niçin sadece göl düşünüyorsunuz, orada denizden harika balık çıkar ve neredeyse her zaman balık çıkar göle gelince ben bir ikikere orada mercan göleti ve mecidiye göletine gittim gölden fazla anlamam oralardan güzel sazanlar almıştık, 35-40 cm'lik ve dere olarakta aynı bölgede doğanca deresi var oradanda sazan çıkıyor ama yem olarak en iyi sonuç toprak solucanından almıştık
Saol arkadaşım ancak bir sorun var ben deniz balıkçılığında hiç anlamam ayrıca burda anlayan birisiniylede daha tanışamadım zaten kimseyi tanımadığım içinde göletler hakkında bilgi soruyorum etrafımda tanıdıklarımda balıkçılıktan anlamıyor halimi anlamışsınızdır herhalde
bende 5 sene malkarada görev yaptım harslanında dediği gibi saroz körfezinden bu mevsimde güzel mercan çıkar keşan subay ordu evinin önünden düz git orada bir av bayii var oradan sülünes al uzun kumun solunda göbek taşı diye tabir edilen kayalığın oradan vmc 3 no beyaz iğne ile 35mm.lik misina kullan akşam üzeri güzel balıklar alırsın denizde tek fark fazla ileri atma atınca oltanın boşluğunu al balık vurduğu anda tasmala tasmalayamassan mutlaka yemi kontrol et birde zehirli balıkları(trokonya-iskorpit)netten araştır öyle git dikkat illada tatlı su dersen arkadaşlara ilave olarak malkara karaidemir-kadıköy barajıve altın yazı barajını tavsiye ederim ancak bu mevsimde oralardan bişey çıkaramazsınız bol şans profil resmimde görülen aynalı 2005 te karaidemirden çıktı yem mısır küspesi iğneyede mısır takılarak yakalanmıştır testere için küçük yemlik balık yakalamanız gerekiyor bide yaylagöne diye bi gölet var oradada turna olduğunu duymuştum malkaraya giderken müfrezenin aşağısında
BARAKUDA55 arkadaşım dediğinizi anladım tamam bu zamanda tatlısu avcılığı hemenhemen imkansız gibi ama deniz balıkçılığından anlayan biriyle gitmedikten sonra boşa kürek çekmiş olurum
Görüldüğü üzere limitden birhaber bir şekilde bilgilendirilme yapılıyor, ayrıca avlak bilgisi vermek ne kadar etik, ne kadar doğru. Artık bırakılmalı avlak paylaşımı. Devletin korumadığı bir ortamda, bazı şeylere neden olmanın günahı çok daha fazla. Kimsenin niyeti bilinmez. Yönetici arkadaşlara rica ediyorum genel bir duyuru ile avlak paylaşımını yasaklayın lütfen. Nerde bu işin raconu nerde keşfetmek için bakmak, doğayı tanımak, nerde....
Kerem Bey bahsettiğiniz şekilde avlak paylaşımı konusunu defalarca üyelerimize hassasiyet göstererek aktarmaya çalıştık, çalışıyoruz. Ancak bunu genel bir uyarı şeklinde yazsak bile inanın değişen konular ve foruma yeni katılan arkadaşların direk istedikleri bilgilere ulaşma hevesleri ile hiç araştırma yapmadan, okumadan mesajlar yazmaları konular açmaları bu işte sürekli bir çizgi izlememizi zorlaştırıyor. Mümkün olduğu kadar da bu noktayı yeni açılan konuları takip edip okuyarak başarmaya çalışıyoruz. Ancak yetişemediğimiz noktalar gözden kaçırdıklarımızda malesef oluyor. Sizden ricam bu tür konuları lütfen yönetime haberdar etmek istediğiniz mesajın sol tarafında yer alan sarı ünlem işaretine tıklayıp ilgili açıklamanızla bildirmenizdir. Üyelerin yaptığı bildirimler de sadece yönetici panelinde görünür, yani hiç bir üyenin bir başka mesaj için yaptığı bildirim bir başka üye ya da mesaj sahibi tarafından görünüp,bilinemez. Tartışma ve polemik yaratacak bir duruma sebep olunmaz. Ayrıca sazanların limitinin 40 cm olduğunu hatırlatalım ve lütfen avlak bilgilerimizi paylaşacaksak bile bunu özel mesaj yoluyla yapmaya gayret edelim.
arkadaşlar ben kimseden nerde çok balık çıkar diye bişey istemedim sadece buralardaki göletlerde ne tür balıklar var onu sordum mesajımın başında da belirttiğim gibi ben buraya yeni taşındım bu bölge hakkındada hiç bigim yok balıktutmaya giderken bütüngün gölet aramak zorunda kalmak istemedim o kadar bunda bir art niyet olduğunu sanmıyorum
Aman Selami abi bir art niyet söz konusu değil ,sakın yanlış anlama.Abilerimiz konuya biraz genel olarak avlak tarifi diye bakıyorlar o kadar.Sen istememiş olsan da açık platformda detaylıca verilmiş olan bilgiler zamanında çok kişinin canını yaktı,bundan sonra da yakacaktır. Sana göl bulmakta kuvvetli bir tavsiyem var abi "google earth"
google earth ta hangi balık türlerinin yaşadığı da yazıyomu şaka bi tarafa benim amacım balık türlerini öğrenmek derdim balık yemek değil bana heycan yaşatacak mücadeleci bi balık avlamak bu sebebten civardaki göllerde bulunan balık türlerini öğrenmek istemiştim
Kardeş istersen sana edirne çevresindeki göletlerin linkini vereyim belki çevre ile ilgili biraz faydası olur http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11882
evet güzel aynalı,ancak bu yıl buraya gitme fırsatınız oldumu bilmem,benim oldu,ilk kez gittiğim bir avlaktı,oltalarımızı attığımızda 20dakika sonra önümüze 500 metrelik bir ağ germeye başladılar etmediğimiz hakaret kalmadı.öğrendikki:gölde bir sürü ağcı var, kooperatife verilmiş,bir daha o büyüklükteki balığı kimse oradan tutamayacak. şimdi: bu forumlara ağcılarında girdiği net olduğu günümüzde,acaba bu kadar serbest bir şekilde avlak ismi vermek,ne kadar doğru,yakın zamanda ,samsun altınkaya barajı da,bazı forumlarda çok konuşulmaya başladı,böyle devam ederse,aynı akibetle yüz yüze gelicektir, üzülmiyecekmisiniz o zaman.eğer gerçekten buna önem veriyor, bişeyler yapmak istiyorsak,elimizi vicdanımıza koymamız lazım,hepimiz daha dikkatli olmamız lazım.
çok haklısınız altınkayada şimdilerde balığa gidenler sadece çalı yakalıyor ben şuan trakyada değilim ama ozamanlardada ağ atılıyor idi aynı şey altın yazıda başıma geldi allahtan arkadaş tabancayı vermedi kayığıyla daldıracaktım göle ben kooparatife üyeyim ben gelince oltalarınızı topluycanız felan sarozda dinamitle avlananlar şuan itibari ile hatamı anladım kimse kusura bakmasın artık bu forumdan kimseyle avlak yeri hakkında birşey paylaşamam tıpppp.(((
bu şekilde olgun düşünüp cevap verdiğin için sana teşekkür ederim,gerçekten küçük düşünmediğini gösterdin saygılar ,sevgiler arkadaşım.