Merhaba Arkadaşlar, Şimdi makineye misina sararken biraz ağırlık olması gerekiyor anladığım kadarıyla. İşte bunu sağlamak için çok güzel bir yol buldum. Sizinle de paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi fırdöndülü kurşunlar var. Bunlardan birini alıyoruz ve makara misinamızın ucundan geçiriyoruz(Bağlamıyoruz) sonra bu misinanın ucunu makinemize sarmaya başlıyoruz. Fakat bobini veya makarayı yatağın üstüne koyarsanız daha sağlıklı olur. Ve misinayı sararken kurşun havada olsun(Bobin biraz yüksek bir yerde olması lazım). Neden fırdöndülü kurşun ona da değineyim. Diğer kurşunlardan misina kaymıyor. Ama fırdöndülü kurşunda misinayı geçirdiğimiz yer metal olduğundan misina kayıyor. Teşekkürler.
Ben bu işi uzun zamandır şöyle yapıyorum ve gam olayıyla karşılaşmıyorum. İlk önce bir kova yada leğene su dolduruyorum. Misina bobinini bu suya koyuyorum. Misinayı kalın bir kitap yada defter arasından geçirmeden önce kuru bir bezin arasından geçirip makinaya bağlıyorum. Makinayı sararken kovada ıslanan misina kuru bezin arasından geçerken kurulanıyor ve kalın kitaplar ağırlık görevini yaparak makaraya sıkı sarım yapılmasını sağlıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ayrıca klipsli fırdöndü içerisinden geçireceğimiz misina kanımca yeterince ağırlığa maruz kalmayacağı için makinamıza bol olarak sarılacaktır diye düşünüyorum.
arkadaşım bana söyle bir taktik söyledi ve bende onu uyguladım, sıcak su bulaşık süngeri ile bobinden gelen misinayı bulasık süngeri ile tutup makınaya ole sarıyorum arada durup tekrar ıslatıp sıcak su ile tekrar sariyorum, böylelikle misina biraz yumusamış oluyor ve güzel sariliyor şu rapala halkası denen işlevi kullanıyorum kalama actiğimda misina katlanıyordu gam yiyordu bunu yaptıgımda artık olmuyor amaç zaten misina makinadan fabrikadan çıktığı için sert biraz onu yumuşatmak gerekiyor sert misina zaten direk makinaya doladığınızda en kücük bir dolaşmada metrelerce misina cöpe gidiyor. onu yumuşatmak en iyisi
Merhaba, Öncelikle yorumların için teşekkür ederim. Fakat bir noktayı kaçırmışsın. Ben klipsli fırdöndü demedim. Fırdöndülü kurşun dedim. Fırdöndülü kurşunlarda 500 gr ağırlığa kadar var. Ben denedim ve çok iyi oldu tavsiye ederim. Teşekkürler.
merhaba kerem, çok tecrübem olmasada o fırdöndülü kurşunun misinaya sürekli kuvvet uyguladığı için zarar vereceğini düşünüyorum. bu zarar verme deforme etme, sıyırma yada misinada gözle görülür bir zarar verme olarak algılanmasın ama doğru olmayacağını düşünüyorum. muhtemelen gamda yapabilir. ben şöyle yapıyorum. kamışı 1-2 klavuz açıyorum, makaraya düğümü attıktan sonra nemli bir vasıtasıyla misinayı sıkıyorum ve zorluğunu o bezden ayarlıyarak sarıyorum.
Çok mantıklı sadece kovanın içinden ıslak olarakta çekebilirsiniz. Zaten kovanın içindeki bobin suyun içinde olduğu için daha ağır ve gergin sarılıcaktır.
video http://www.youtube.com/watch?v=SFWxoOP2gXU&feature=related ... http://www.youtube.com/watch?v=ec9mV-VUepI&feature=related
Bir an düşündüm evde ki paspas kovasını delip kullanmayı, ama pek gözüm kesmedi. Neme lazım; kafamıza falan.................. Ama Matkap işi iyiymiş ya.hihi hihi Şimdi hemen acilen 2 tane kama araştırmak lazım hırdavatcıdan.:thumb: :thumb: Tabii makaranın dönüş yönüyle, matkabın dönüş yönünü iyi hesap etmek lazım. Yoksa ??????????????????
Bu kadar uğraşmak yerine şahsen ben, bobini yere koyuyorum, kamışın (kapalı halde) ucu tam bobin üstünde durmalı. Kamışın sap kısmını bacaklarımın arasına sıkıştırıp sağ elimle kamışı ilk yüzüğün biraz altından tutarken, baş ve işaret parmaklarımla da misinayı tutup sarıyorum. En fazla 5 dakikada işim bitiyor. Ava gittiğimde ise ilk yaptığım şey sadece kurşun takıp 3-5 kere at-çek yapmak oluyor.
Ben de bir yöntem söyleyim size eskiden tv üstüne takılan antenler vardı bilirsiniz hepiniz. Bizim evde hala öle bi tv var ben taktm ucundan misina sarılı makarayı sardım. Gayet de güzel oldu
Güzel şeyler , ama size tavsiyem en basit yöntemleri uygulayın.. her gördüğünüz icadı evde uygularsanız bir müddet sonra evde yürüyecek yer kalmaz.. bende öyle oldu zira..