Kesişemeyen Yollar, Numunelik Balıklar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçen bir hafta boyunca izinliydm. Yazacaklarım 01/12/2012 – 09/12/2012 tarihleri arasında yaşadıklarımdır.

İzine ayrılmadan günlerce önceden hava durumunu takip ediyor, adeta hava durumu siteleriyle bütünleşiyordum. Yağmur dualarımın neticesi toptan cevap bulmuştu. Hava bir hafta boyunca yağmurlu gözüküyordu. Bende bu yağmurlarda mutlaka levrek çıkar diyerekten son kurşunumu sıkıp, izin dilekçemi verdim. Bu izin 2012'deki son iznimdi. Yoğun geçen kasım ayının da yorgunluğu atılacak, hele levrek çıkarsa mutluluğuma mutluluk katılacaktı. :)

Raporun başlığı bile hazırdı. “Kesişen Yollar :D:D:D
    Levrek tutacağıma öyle inanmıştım ki, neredeyse gitmeden raporu yazıp, izin dönüşü levrek fotograflarını eklerim gibi delicesine düşüncelere bile girmiştim. :)

Geçen hafta Cuma günü akşam Bergama'ya ulaştık. C.tesi veya Pazar akşamı (tam aklımda kalmadı) havanın kuvvetli lodos olmasını fırsat bilerek Dikili'ye doğru yola çıktık. Dikili'ye 5 kilometre kala şimşekleri görmeye başladık. Hafiften de atıştırıyordu hava. Buluttur o bulut diyerek devam ettik. Geçer gider birazdan. Dikili'ye malzemeciye uğradık, mamunlarımızı aldık. Lodosta yemli avcılık yaparız.

Avlanacağımız yere gittik, surf kamışlarımızla atışları yaptık, 5 dakka olmadan yağmur şiddetini arttırdı. Koşarak arabaya sığındık. 50 metre gerideki arabaya koşana kadar, hani standart bir laf vardır, do....... kadar ıslandım denir ya! Biz daha ilerki aşamaya kadar ıslandık. O 50 metre de öyle bir yağmura yakalandık ki. Levrek yakalasam donumun içine atsam 3 gün yaşar. :D Öyle bir ıslanmak yok. :D

Diktiğimiz kamışları ara ara görüyorduk. Her şimşek çakışında birkaç saniye kamışların yerinde olup, olmadığını gözlemleye biliyorduk. Ekip 3 kişiydi ve yağmurun durmaya niyeti yoktu.Bari malzemeleri toplayalım dedik. O yağmurda koşarak kamışların yanına gittik. Her yanımızda şimşekler çakıyor. En uzun kamış benimki. (3,90) :D:D:D
    Levrek uğruna bi şimşeğe çarpılmadın Volkan, ha gayret onu da başaracaksın sanırım bugün dedim içimden :D:D:D Belki de birkaç saniyelik çarpma levrek uğruna çektiğim tüm acılarıma son verecekti. Maalesef ki çekeceğim çilem bitmemiş şimşekle müşerref olamadım.

Avlakta 15 dakka zor durup dönüşe geçtik. İyiki de dönmüşüz, yağmur ve şimşekler sabahlara kadar devam etti. :(

Ertesi gün elimdeki mamunlarla lodos arkası durum değerlendirmesine bu sefer tek başıma gittim avlağa. 3-4 saatlik akşam suyu denemelerinde bir mırmır bir de miğri tutunca, levrekten gene hayır yok diyerek dönüşe geçtim. :)

Henüz umudum kaybolmamıştı. Sabah ta yapayım bir sabah suyu dedim. Hava aslında gene lodosumsu ama artık atçek yapmam lazımdı. Saati 04:00'e kurdum, 05:15'te avlaktayım. Robocop gibi giyinmişim. Avlakta benden başka bir kişi daha var. Geçen hafta iyi levrek çıkmış, o da acemiymiş ama 2,250 'lik bir tane yakalamış. Silikonlarımla ve sert sahtelerimle uzunca bir süre denedim. Ne o arkadaşta ne bende tek vuruş yok. Akım güzel, su bulanık lakin balık yok.

Saat 09:30'da eve dönü,yorum, hayaller başka ava kaldı. Bir gün dinlenip, ertesi gün bir arkadaşı da yoldan çıkartıp, başka bir avlağa akşam suyuna gidiyoruz. Av boş geçtiği için arkadaşın ismini yazmayayım, yaz derse eklerim. :D:D:D

Yemli (şamandıralı) ve atçek avı yapıyoruz. 18:00 gibi başlayan avımızı saat 23:00'te bırakıyoruz. Avlağa gelen gidenlerle beraber 10 kişi kadar vardık. Genelde göl kamışıyla avlandık. Canlı mamun ve canlı teke kullandık. Bi ara yağmur yağsa da bu sefer yağmurluklarımız vardı ve ıslanmadık ama kimseye balık vurmadı. Tek balık çıkmadı. Şartlar gene süpere yakındı. Akım güzel, su bulanık ama gene olmadı. Levrekten iyice umudu kestim. Yanımdaki uzman arkadaş ta poyraz esmeden balık yapmayacak deyince iyice soğudum. Bu arada tüm avlara gripli olarak gidiyorum. Feci hastayım ama fırsat bu fırsat diyerek yağmur ve hava şartları müsaade ettiği ölçüde avdayım.

Levrek avından elimde kalan yemlerle akşam suyuna zargana denemesi yapayım dedim ertesi gün.
    Sonuç zargana takımıyla bir isparoz bir zargana. (hayatımdaki ilk zargana avım olduğundan beni biraz teselli etti bu av)

Elimden geleni yaptım az çok, bakalım ne zaman kesişecez levrekle :D:D:D
    Herkese rastgelsin...
    Gönlünüzce, tadında avlar dilerim. :)

Lodos Arkası (Denizin Durumu)
    http://www.youtube.com/watch?v=SgkOiHY2FdM

Canlı canlı
    http://www.youtube.com/watch?v=fX0RHbeIgao

Zargana ve İsparoz

2. dr.zeki

dr.zeki zeky

Volkan; raporunu keyifle okudum. Levreği değil ama izinleri yemişsin:) aynı zamanda istikrarını da bozmamışsın; yine levreksiz bir rapor olmuş. Ama eminim ki senden de levrek haberleri okuyacağız. Sanırım iyice hırs yapmışsın. Olmazsa bu tafarlara gel birgün. Gerçi buralar da daha akın yapmadı. Olmadı; ben gelirim :). selamlar. Rastgelsin.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o poşettekiler ne Volkan:D dönüşte balıkmı aldın yosam:D
    vallah buralarında tadı yok..o kadar yokladım vaktinde zamanında..diğer günleri saymıyorum artık..bıktırdı iyice..3 gündür yine levro havası olmasına rağmen hevesim kırıldı gitmiyorum..ama yakında acısını çıkaracağım:D ilginç yöntemler buldum :D
    sanada 2013 için başarılar diyelim artık..2012 senin için bitti galiba:D

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba Volkan, uzun zamandır volex tadında bir av raporu okuyamıyorduk.
    Açıkçası başlığı görünce "bu da mı gol değil hakim bey" diye içimden geçirmedim değil:D :D

Yahu Volkanım güzelim izinlerinin tamamını kötü hava şartları altında üstelikte balıksız geçirmene üzüldüm.Üzerinde kimin ahı veya hayır duası varsa git bir helallik al:D

Bence bundan sonra levrek yakalamak istiyorsan yapacağın tek şey var; ya Antalyaya Kadirin yanına, ya Adanaya İnanın yanına yada Trabzonda Mehmet hocamın yanına gideceksin başka yolu yokidk

Son olarak eğer bir gün levrek yakalarsan sakın ola bahsettiğin üç gün yaşayacak yere koyma:laughing: :laughing: :laughing:

Selam ve sevgilerimle hoşçakal, arzuladığın levreğe en kısa zamanda kavuşman dileğiyle...:)

5. 4443

4443

Özlemiştik artık VOLKAN abi senin yazdıklarını okuyabilmeyi en azından şahsım adına böyle ...

Mizacına bayılıyorum yüzüme hep tebessüm katıyor yazdıklarını okumak örneklerin vs.. harika yine keyfle okudum ilk zargananı tebrik ederim canı gönülden diliyorum bir dahaki avında levrekle tanışmanı sevgiler abim :)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi artık ısparoz zargana falan kesmez, senden levrek(ler) bekliyoruz, inşallah tez zamanda nail olursun levreklere.

Çok geçmiş olsun bu arada, dikkat etmek lazım abi.

7. vayacon

vayacon Gürel

Volkan balıksız rapor buysa balık olsaydı nasıl olurdu bilmem. Raporu okumak bile güzeldi. Umarım hayalindeki levreğe de en kısa zamanda ulaşırsın.
    Bu hafta yaklaşık aynı bölgelerde yaptığım denemelerde hep boş döndüm.
    Bol bol mığrı ziyareti oldu :( Bu kediler için güzel bir bayramdı tabi.
    Güzel avlar dileklerimle.

8. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Ayni hafta sonu bende bir arkadasimla bir isim icin Ayvaliga gittim. Tabi ki iki sabahta levrege atcek denendi. Sular ve hava musait olmasina ragmen 3 kisi sadece tek bir levrek alabildik. Oda limitlerini yeni asmis bir levrekti. Ama sahtenin pesinde dibimize kadar gelen levreklerin heyecani bile guzeldi. Ozellikle pazar sabahi havada acinca saatlerce suda kalindi. Avlakta denizin icinde kalmak bile guzeldi diyip kendimizi avuttuk :)))
    Bahsettiginiz yagmura bende Altinova da yolda yakalandim, hayatimda gordugum en siddetli saganakti. Karanlik bi yoldaydim, arabayi saga cekip bekledim gorus mesafesi yarim metre bile degildi. Cogu tarla sularin altinda kaldi ve taskinlar oldu.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Gün gelecek, doğru yer ve doğru zamanda, özlemini duyduğunuz o sevdiğinizle yollarınız kesişecektir.:D :D Buna emin olabilirsin.

Macera ve heyecan dolu günlerinizi, o sırılsıklam olmuş halinizi :D :D sıcacık anlatımınızla bize yansıttığın için teşekkürler ederim.

Darısı, daha zevkli ve heyecanlı avlara olsun.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Zeki, bi ara Mesut'la o taraflara gelmeyi de düşündük ama birkaç gün önce Bergamalı birkaç kişi sabahladılar oralarda tek balık çıkmamıştı. Havalarda (rüzgar) aynı seyirinde olunca gelmekten vazgeçtik.
    Bizim avlaklar içler acısı. 10 kişi atıyoruz, bir kişiye de tık demez mi? Kurudu iyice. Anlaşılıyor ki yatak levreği kalmadı. Veya bizim avlandığımız bölümde kalmadı. :D Akın levreği de ne zaman gelecek belli değil. Gelse de zaten birgün eğlenemiyor avlakta. :D Sağolsun bölgenin atçekçileri karşılama merasimi için her daim hazır kıta bekliyorlar. :D

Farklı bir avlak görmeyi bende istiyorum aslında. Boşta olsa birgün gelecem o taraflara. :)

:D:D:D O poşettekiler sardalya abi. Dönüşte değil, giderken aldım :D Kilo 5 tl. :) Zargana kuyruğunu aslında kullanayım dedim bi ara ama ayda yılda farklı birşey tutmuşum onu da mındar edemedim. Dediğin gibi galiba 2013 için hazırlanmaya başlamak lazım. :) Belki tarih tekerrürden ibarettir geçen seneki gibi 2013'e yarım saat kala belki tutarım. :D
    Bu yılbaşını da balıkta geçirme fikrime eşim ne der acaba? :D:D:D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İsa abi. Kasım ayı bizim işler yoğun olduğundan sesim soluğum çıkamadı abi. Levrek haberi de gelmediğinden beklemede kaldım. Yağmurlardan çok ümitliydim ama olmadı. Benim gibi herkes ümitliymiş aslında. O yağmurlarda Fenerin avrupa maçının olduğu gün avlakta 10 kişiyiz. :confused: :p (ilginç)

Levrek yakalarsam nereme koyacağıma karar veremedim. Mutluluktan ne yapacağımı şaşırırım herhalde ama tavsiyene uyup orama koymayacağım, söz. :D:D:D

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kardeşim benim, öyle kendini helak edercesine dalma bu işe. Hasta hasta olta atıp kendini heder etme gubani. Gerçi ben hastalanınca balığa gittiğimde iyileşiyorum ama her bünye böyle olamayabilir, ben başka, sen başka.:D :p

İlk videoda büyük ipuçları saklı bana göre. Tam dalganın havalanmaya başladığı bölgenin ardına olta düşürürsen levrek olur diye birkaç yerde okumuştum. Yoksa yaptın da alamadın mı, merak ettim şimdi?

Bir de mırmır için kancaların çok büyük göründü gözüme. Büyük balık; büyük yem- büyük kanca olsa da hedef balığa göre kanca seçimi olmalı, mırmırın maksimum boyu malum.

Gönlünce olsun abim, sevgilerimle.:) :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hüseyin, keyif verici sunabiliyorsam ne mutlu.
    Dileklerin için çok sağolasın. Silikonlarla ilgili açtığın konu çok net, kutlarım. Resimlerin üzerini çizerekten açıklaman çok doyurucu olmuş. Herkes gibi benimde çok işime yarayacak. 2'li silikon hiç kullanmamıştım, mutlaka deneyeceğim. Çok emekli bir konu açmışsın. Ellerin dert görmesin.

Çok güzel balıklar dilerim. :) Herşey gönlünce olsun :)

Kesmedi zaten be Yasincim. :) Zaten mırmır veya çipuraya gitmemiştim. Lodos arkası, hafifte karıştırıyordu, belki levrek yapar akşam suyuna diye gittim. Mırmır çıktı. Vuruş t alıyordum ama akşam hava yatınca mırmır için durmadım, döndüm. Levrek çok kesat gidiyor. Hayırlısı bakalım. :)

Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Bende 2 tne mığri yakalayıp saldım. Biri bacağım gibiydi. :) Sizlere daha iyileri denk gelsin. :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İşte o en şiddetli sağanakta biz avlakta yağmurluksuz koşturuyorduk :D:D:D
    Duşun altında o kadar hızlı ıslanmıyorum. O nasıl bir yağmurdu öyle. :)
    Kazıkları da avlakta unutmuşuz zaten, torbasıyla. :D:D:D

Siz gene bir tutup, takip edenleri de görmüşsünüz. Ben takip eden görsem sabah akşam orada olurdum. :) Takipe de razıyım. Emaresi yok. Zıplayan gamit bile yok. Ben böyle bir hafta yaşamadım avlaklarda.

İri levrekler nasip olsun. :)

Teşekkürler Tevfik abim. Mesajın "Gün gelecek" diye başlamış ya:p
    Okurken gülümsettin. :)
    "Gün gelecek, devran dönecek. Levrekler bana hesap verecek," diyerek okudum. :D:p :p

Nice güzel avlar sana nasip olsun abi,rastgelsin. :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi izin aldığım da bişeyim yoktu. İlk gün başladı. İzini de almış bulunduk. Yağmurlar da ha deyince yağmıyor. Ölmek var dönmek yok misali, ceplerimde tuvalet kağıtlarıyla avlaklarda yerimi aldım. (Selpak kurtarmadığından tuvalet kağıdı:p )

Abi o denizde takımı düşürmediğim yer kalmadı, yakın, orta, uzak....
    Yok oğlu yok. Zaten iğneler gördüğün gibi mırmır iğnesi değil. Lodosta levrek avladığımız iri mamuna uygun levrek iğnesi.
    Mırmır kaza kurşunu yani. :)
    Gün batmadan yakalayınca video çekeyim bari raporda bi balık görülsün dedim. :)
    Sizlerden de bekliyorum bir rapor. Çok boşladınız....:D :p :p :p :eek:
    Kendinize iyi bakın, o taraflar kar buzdur şimdilerde. :)

16. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    İnşallah gönlünüzdeki balığı en kısa zamanda yakalarsınız,dalga durumu uygunmuş aslında ama maalesef olmadımı olmuyor.

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Dostum öncelikle Levrek aşkına sağlık... Şimşek filan sakat işler bunlar. İnsan yakalayamadıkça hırs ediyo. Bir usta bulduk, çok acayip levrekçiymiş. Tuttuk peşinden gittik. Daha arabadan iner inmez bu havada Levrek olmaz ama bi deneyelim dedi. Zar zor sabah 6 da bari şu camide sabah namazına yetişelim deyince sıfır elde sıfır avı bıraktırdı bize.
    İzzet-i Nefis meselesi oldu bu iş. Artık yakaladığım diğer balıkları ya salıyorum ya da konu komşuya dağıtıyorum. Tek hedef Levrek. Bu aralar Levrek raporları da çok az. Geçen yıl hergün birkaç tane düşüyordu. Özellikle Kadir abi de bile yoksa bize zaten hiç yok:D

Sabrın sonu Levrek... Durmak yok, At-çek e devam.

18. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Her raporunuzu, sonunu biraz tahmin ederek :rolleyes: de olsa büyük bir keyifle okuyorum. Bence bu seriden bir televizyon dizisi bile çıkar.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bende kendi kendime diyordum Volkan nerde? volkan su kenarindaymis :)
    izin döneminde nete hiç girmiyorsun galiba :D

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herşey uygundu aslında ama çıkmadı levrek, napalım nasip deyip avunuyoruz. :) İyi dilekleriniz için teşekkürler. Gönlünüzdeki rastgelsin. :)

:D bende de gurur meselesi oldu bu levrek işi. Doğru düzgün bir levrek yakalayana kadar fırsat buldukça denemeye devam. :)
    Dediğin gibi geçen yıl ben levrek az çıkıyor diyordum ama hemen hemen her ava gidişimde yakalayan bir kişi görüyordum. Bu sene o da yok. Yakında yumurtaya da yatarsa levrek, ara ki bulasın levreği. Akım levreğini beklerken mevsimler aktı gitti, ne gelen var ne giden? :rolleyes:

Özel mesaj atmışsın bana ama çok geç gördüm Sinan. Öneri de bulunmamın anlamı kalmamıştı gördüğümde. İzinde olmasaydım muhakkak fikrimi yazar, yardımcı olmaya çalışırdım. Gönlündekilerden en irisi rastgelsin. :)

Teşekkür ederim :) Levrek çıkmadığına göre, çıksa çıksa dizi film çıkar ancak. :D Gönlünüzdekine rastgelsin. :)

Evden çok su kenarındaydım sevgili Roy. :) Hele hafta içi eşimin doğum günü vardı. Avdan gene boş olarak eve dönerken çiçekçiye uğradım bir demet bahar çiçeklerinden buket yaptırdım. Eşimin hiç beklemediği bişeydi. Çok sevindi uyanır uyanmaz görünce. Bu da extra puan ve izin getirdi avlar için. :)

Kasım ayı iş bakımından yoğun olduğundan kendimi nadasa bıraktım. Pek konuları takip edemedim. İzin boyunca da birkaç av raporunu okudum yalnızca. Cepten yazma zulüm olduğundan girmedim foruma.