Keşke At-Çekte Tanışsaydık...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    02.02.2013 cumartesi günü öğleden sonra için grubu toplayıp avlağın yolunu tuttuk. Rüzgarı karşımıza dalgayı önümüze alabileceğimiz bir avlak seçtik. Vaktimiz bol hepimiz tatildeyiz diyerek yemli takımları da aldık.

Akşam suyuna uzun zamandır ilgimi çekmesine rağmen almaya çekindiğim, sonunda uygun fiyatlı bir modeli ile kadroya yeni katılan Baitcasting takımı ile antremanlara başladım. Dalga ve rüzgar nedeniyle aynı zamanda Baitcasting e alıştırmada ilk olarak ağır sahtelerin denenmesi tavsiyelerine uygun olan GES i taktım. Ayarları yaptım vee müthiş atışlarla ne kuş gözü ne de kısa mesafe. Hemen gaza gelip Manyetik fren ayarlarını düşürdüm. Zaten 50-60 metre atıyosun ne diye düşürürsün be adambanghead Kuşgözü ve patlayan misina ile elveda GES:cool:

Yarım saatlik Baitcasting tecrübeme dayanarak şunu diyebilirim; Baitcasting tekniğinde attığınız sahteyi görmeniz gerek. Yani gece atçek ine gelmez. Attığını görecen ki zamanında başparmakla olaya müdahale edesinreeling Çok farklı bir tecrübe ve oldukça zevkli.

Klasik takıma geçtim. Mekan sığ olduğundan silikonlarla takıldım. Attım çektim attım çektim. İleriye, yana derken yoruldum. Biraz dinleneyim derken arkadaşlar çoktan dinlenmeye geçmiş ve hatta bir tane yemli takımı suya göndermişler. 5 dk içinde gelen vuruşla ayaklandık. Gelen bir vatoz. Aynen geriye iade. Hemen bütün takımları çıkarıp yemledik ve suya gönderdik. Rüzgardan pek vuruş filan anlaşılmıyor. Ara ara çekiyoruz ki yemler gitmiş. Tazeleyip tekrar atıyoruz. Tekrar atçeke yöneldiğim bir ara Serdar Hocanın olta yerlerde Hemen kaldırdı bir tasma başladı çekmeye. Gelen yaklaşık 2 kg gelen yılan balığı. Hiçbirimiz elleyemiyoruzhihi 2 kg lık balık yakaladığına sevinemiyor Serdar Hoca. Kargaburunla ağzından tutup poşete koyuyoruz daha poşetin ağzını bağlayamadan balık hooop dışarda:laughing: 2 - 3 girişimden sonra balığı poşetleyebildik.

O arada benim oltamı acaba dalga mı sallandırıyor yoksa vuruş mu alıyorum diye konuşurken bi bakem dedim. Vurdum tasmayı sarmaya başladım. Biraz ağır gibi ama pek anlayamıyorum. Köpüklerin arasında gördüm ve LEVREEEEEK diye bağırdım. Sevinçten mi yoksa "seni atçekte yakalayacaktım ne işin var 3 lü klasik takımda" diye mi anlam veremedim. Tanışmamız yemli takımda olacakmış eyvallah. Tüm Levrek senaryolarını denedim ama 3 lü klasik takımla yakalayabileceğim aklıma gelmemişti. En çok ta mekanda Levrek olmasına sevindim. Daha bir hırsla atçek yaptım ama geceyi tek Levrek ile noktaladım.

Uploaded with ImageShack.us

Levreğim 40 cm ve 650 gr geldi. Yanındaki silikon 8 cm dir.

Bizim oğlanlar lokum boyutunda ve kıvamında balık yemeyi seviyorlar Fish Finger gençliği işte nolcek:laughing: Kuşbaşı kuşbaşı hazırlayıp mısır unu ile harmanladığımız balığı kızgın zeytinyağında kızartıyoruz.

Hanımla bana da Filetodan artan iskelet ve yüzgeçlerin etrafında kalan etleri sıyırmak kaldı. Asıl ziyafet avdan artan sardalyalardı. :laughing: Bir daha kine kilo üstü Levrek nasip et Yarabbiim:pray2:

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim arkadaşım, devamı dilerim afiyet olsun :)

3. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sinan açılışı yapmışsın devamıda gelir inşallah rastgele.

4. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler güzel balık:) bu arada resimdeki silikonu nerden bulabiliriz acaba biz aradık bulamadıkta:D

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bir levreğin kısaca mideye gidişini izledim bu raporunda:D ruhu şad olsun:pound: süpriz av olmuş senin için kardeşim:) bir dahaki sefere sahte ile yakala:D o sahten levrek için uygun;)
    bu arada sezsiz sedasız baitcasting takılmaya başlamışsın:)

6. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    oluvarı oluvarı moral bozmaya gerek yok at-çeğe devammm :D

7. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    yarasın aslan parçalarına

8. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    çocuklarının yüzünü güldürmüşsün. hem tebrik ederim. hemde afiyetler dilerim

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Afiyet olsun çok güzel gözüktü valla gözüme :)

10. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    tebrikler.baligi hangi yemle aldiniz?

11. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Afiyet olsun :)
    Sizin için tam bir sürpriz olmuş.Daha irileri rastgelsin..

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Sinan, yemliyle de olsa sonuçta levrek yakaladın. :D

Zaten tam yemli havasıydı şu geçen pazar günü. :D

Yem olarak sardalya mı kullandınız? Bir de levreği saat kaç civarı yakaladınız?
    Bi daha öyle hava yakalarsam uygun vakitte, strateji açısından soruyorum. :D

Size kılçığı kalsada çocukların yüzü gülmüş sonunda, rastgelsin. :)

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim hocam, at-çek ile de nasip olur inşallah :) Sonrasında bi de helva yiyip ruhuna Fatşha okuyaydınız iyiydi :D

14. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    " Bir daha kine kilo üstü Levrek nasip et Yarabbiim " Amiiiiinnnnnn :)

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Allah Razı Olsun. Daha iyileri size nasip olsun.

Beklenmedik bir açılış oldu. İnşallah Hepimize daha iyileri gelir.

Saol hemşerim. Silikonu www.incecizgi.net ten aldım. pembe ve sarısı da var. İş yaptıramadık ama. Daha iyileri size nasip olsun.

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Pek bir üzüldün Levreğin arkasına. Balık havyarlı değildi abi. Levreğe üzülme de bu yolda o kadar emek ve masraf harcamış kardeşine sevin. Ufaklar aynen iade edilecek söz.

Öyle davullu zurnalı baitcasting mi takılaydık. 2 senedir incelediğim zaman zaman alma girişiminde bulunduğum bir sistemdi. En son sen de alınca baya bir gaza gelmiştim 2 günde satınca hevesimi yine kaçırdın. Yine alayımmı almayayım mı derken Shimano Catana 30 + Okuma Lure Mania 185 cm kamış takımı yaptım. Eve geldim bir türlü içime sinmedi. Bir de baktım ki Kamışın ikinci halkasının seramiği kırık.:eek: Zaten aklım kalmıştı Banax Zest te. İkinci gidişimde gözümü kararttım. Daiwa alacaktım. Bayide ve komşu dükkanlarda(İzmir) bulamayınca mecbur Banax aldım. Su üstülerde daha iyi aksiyon verdiriliyor gibi geldi. %100 baitcasting le avlanamam ama ara sıra değişiklik yapmak için ideal.

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Oluvercekte bakem ne zaman oluvercek.:D Daha iyileri size nasip olsun.

Eyvallah. Daha iyileri size nasip olsun.

Taze Sardalye kullandık.

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:

Evet yem olarak sardalye kullandık. Akşam saat 10 civarıydı. Aynı hava şartları Çarşamba gece de var. Ben tatilde olduğumdan bir daha yoklayayım diyorum. Bu sefer biraz mamun da temin edebilirsek daha iyi olcek sanırım. Sardalya ya vatoz çok geliyor. 3 tane vatoz saldık avda. Mamunla belki Mırmır da alabiliriz diye düşünüyorum. Bir de bu sefer tek iğne gezerli takım yapacağım. Müsaitsen atla gel.mrsparkle

Eyvallah Yasin Kardeş. Sen de yakala bir tane de Özkanın gözüne sokuver Raporu. Şimdi ben at-çek te yakaladım desem kim bilecekti:laughing:

Amiiiiiiiiiin. 650 gr. yetmiyor çekirdek aileme:D Daha iyileri size nasip olsun.

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yok üzülecek birşey yok:) levreğin öyle küp küp doğranışa güldüm:) baitcasting benim kalemim deyil..öyle bir hevesle aldık ama..sadece görünüm şekli farklı..ortamda farklılık olsun diye gözümü karartıp almıştım..hihi
    aksiyonlarda,atımlarda,,kullanım kolaylığında öncülük eden bir farkı yok..siz öyle görüyorsanız o sizin düşünceniz:)

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam zaten benim amacım at-çekle yakalamak değil, tanışayım levrekle yeter bana, yemli/atçek önemli değil :) O da olacak inşallah