Keske daha once danissaydim

Konu, 'Kamışlar' kısmında cogito74 tarafından paylaşıldı.

1. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    iyi gunler gordugunuz gibi henuz acemiyim.benim gibi acemi arkadaslarin gaziylada esnaflara guvenip iki takim aldim esime ve kendime..420 cm lineaeffe oyster aliyordum kamis olarak o an dukkanda bulunan ki kendisinin 27 kamisinin oldugunu soyleyen biri yeni bir kamis onerdi hafif oldugu iciin esim kolay kullanir diye aldim lineaffe spring 390.sazan avi icin deniyor atari yazmiyor sitede bogazda denedim iyi 140 gr kursun attim gitti..(spin gibi esnek bi kamis)uzerinde okuma travertine makina aldim.. bu fena bir takim olmadi gibi. digeride tamamen karakoye gittim girdim bi dukkandan tezgahtarin benim icin hazirladigi ki o zaman butceyi hevesim gecerse diye az tutmustum simdi hatami yaptim diyorum..oradanda albastar master surf 420 cm ve makinasi yine alba star 50 fiesta .. bu makina iyi degil gibi geldi cekerken tamam fena degil gibide okuma kadar iyi olmadigini acemi elim bile anladi. gerci yeni basladim baliga daha yarim kilo bile istavrit cekemedik.esimi iyi sardi hayatinda ilk kez balik tuttu bugun:) tabi en az 20 liralik takim taklavat harcadik... nihayetinde icime su serpilsin istedim ama gaza gelip bilincsiz yeni bir takim alirim diyede korkuyorum shimano alivio 4220 kamis mi yoksa lineaffe extrem mi daha iyidir.makinada okuma blue hawk .forumlari 4 saattir okuyorum corba oldum.sanirim sabir.....
    leneaeffe spring kamis:
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2704439
    okuma travertin makina:
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-TRAVERTINE65
    albastar master surf:
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=3-2794 420
    http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK FIESTA 50.
    lineaeffe+okuma:180 tl (internet fiyati:230)
    albastar kamis+makina :120 tl (internet yiyati 145)
    kiymetli yorumlariniz icin simdiden tesekkurler

2. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    evet az onceki ilk mesajimdan sonra goruldugu uzere 1 saat gecti ve lineaeffe spring kamisin 3 lbs aktivasyonunun 100 gr atara denk geldigin ogrendim ki sanirim ucuna 80-100 gr kursun takip esimin oyalanmasini saglamaktan baska carem yok ama onu idare etmemeye basladiginda ikinci bi surfe ihtiyacim olacak lineaeffe extrem 180 cast yada shimano alivio 4220 ....bu ikisi arasinda karar vermeye calisiyorum.aralarinda 50-55 ytl fark var. kullanimda o kadar fark varmidir...tavsiyelerinizi bekliyorum lutfen .... umarim cevap yazan olur herseyin acemiligi ne fenaymis...

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Makine kamış önerileri ustalarımız tarafından yapılır nasılsa. Hem zaten ben pek anlamam. :rolleyes:

İbrahim, eşinizde balığa sardı ise ne mutlu sizlere. Bir amatör için hayatta kafa dengi bir balıkçı eşten daha büyük ödül ne olabilir ki?

Size her gün bayram. Gir oyna-çık oyna. :p ;) :)

Son düzenleme: 18 Mart 2009
  4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    selam sevgili ibrahim,

ben derimki madem almışsın, şimdi aklından yeni kamış alma ve makina işini çıkar. Taki ağustos sonu, eylül başına kadar. Neden ozamana kadar, lüfer palamut, çinekop ve buyuk balık bollaşır o dönemde. Ozaman hem yeni hemde ava uygun olanını alırsın. Hem tecrüben artar, hemde forumu okurken inceleme süren uzar, tecrübe kazanırsın. Kendi eline uygun olanı seçersin.

Herkes farklı şeyler söyleyecektir haklı olarak çünkü herkes kendine uygun olanı alıyor. En uygunu kendine kendin belirleyeceksin.

Ama
    1) Hassas Kamış Olmalı
    2) Atarı 100-250 arası olmalı
    3) Esnek ve Sağlam Olmalı markası ne olursa olsun

1) Deviri Yüksek Olmalı
    2) Çekeri İyi olmalı
    3) Kolu Çiftarafada dönebilen olmalı
    4) Misinayı burmamalı
    5) Sessiz Olmalı
    6) Balığı çekerken seni yormamalı

E bunlar naçizane benim fikrim. Markası değil işlevselliği önemi olan senin alırken dikkat edeceğin hususlar.

Ama makina dersen ben bugün için hem fiyat hemde işlev açısından bence
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    Kamış olarak ta bende :) de çok kamış var marka veremem ama en son aldığımdan çok memnununum mesela
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.50

5. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba arkadaşım

Öncelikle alınmış,alınmıştır hayırlı olsun. Hanımın için aldığın kamış boğazdada kullanabilirsin 100gr ile tam performansını sergiler, makina TRAVERTEN ise o fiyatta üstüne olmayan çok güzel bir o kadar kullanışlı makinadır, yarı yolda bırakmaz. Alba için aynı şeyleri söylemek isterdim ama maalesef söyliyemiyorum.

Şimdi ise lineaeffe extrem 180gr atarlı rüya gibi kamıştır en yakın rakipleri bile 2 kat fiyatla satılırken fiyatıda gayet makuldur. Hele üsküdar Cengizbalıkçılığa gidip bu formdan geldiğini söylersen inanılmaz fiyata sahip olursun.

Makina ise Okuma Epik pro yada okuma sa 65,80 ısrarla tavsiye ederim yine oradan alırsan fiyatlar çok cazip gelecektir. ve memnun bir oltacı olacaksın.

Benim adımı ver diyenleride kaale almayın :)

RASYGELSİN.

6. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    erzurumdan balli beye:tesekkurler esim yurt disinda yasamis sehir icinde elinde oltalarla balik tutanlari gormedigi icin burada gorunce cok ilgi duydu simdi ne zaman bosluk bulsak hadi gidelim diyor.dun iki tane istavrit cekti ilk kez hayatinda..sagolun yorumunuz icin
    nihat beye: sanirim tavsiyeniz akla uyuyor beklemek en uygunu gibi onerdiginiz oyster kamisi aliyordum ki ciddi bir indirim vardi.o zaman esime bakiyordum ince hafif bir kamis henuz kiyidan atma konusunda teknik yetersiziz maltepe sahile inip kursunla atma talimleri yapacagiz.oysteri kullanamayacagini dusundum agir ve cok uzun.simdi bile hala daglara taslara atiyoz)
    mehmet bey:sizde benim gibi yeni uyesiniz.lineaeffe oltami vfe okumayi uskudar cengizden aldim sagolsun cok yardimci oldular fiyatlari karakoy ile mukayese kabul etmez.duzgun insanlarada benziyorlar ben doktorum oltayi almaya gittigimde bir hastalari hakkinda konusuyorlardi kendimi tanitip yardimci oldum onlarda fiyatlarda yardimci oldular sanirim cunku aldiigm takimin internet sitelerindeki fiyatlarina gore 50-55 lira daha ucuza aldim...
    sagolun

7. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    SHİMANO 4220 surf kamışı kullandım çok iyi bir kamış ama daha yeni iseniz daha ucuz yollu bişeyler alın bence çünkü surf atış teknikleri vardır. Güney afrika ve ingiliz atış tekniklerinde iyi sonuç veriyor.

8. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    tesekkurler murat arkadasim zaten kafam bi corba oldu herkesten bu corbaya tuz ister haldeyim yani alirken arastirmamistim ama simdi arastirinca kafamda o kadar cok soru var ki/birbirine cok yakin kamislar ve hangisine karar veremeyecegim makinalar....elimdekilerle gittigi yer ekadar gideyim zihnimde durulur boylece okudukca ogrenirim...simdi guney afrika ve onglitere teknikleri demissin de bu iki ulke sanirim bogaza 4-6 bin km kadar uzak iste bende o kadar uzagim bu iki teknige:)))
    corbada tuzum olsun derseniz buyrun////
    hangi marka,,,hangi model aklima takilan kamislar
    lineaeffe ferrari extreme 2000 sonra 1000 var aralarindaki fark ne?yoksa lineaeffe extreme 180 corp bogazin efendisi denen model ki bu ferrarilerden daha pahali teleskopik olmasi daha iyi gibi birde en son cikan s-flex 15 kilo kaldiranlar var ama onlarin tepkisi nasil? lineaeffe s-flex 4208 simdi bu 15 kilo kaldiriyor daha saglam bi kamissa ne gerek var o zaman ferraiye extrem 180 ne... bunlarin disinda shimano alivio 4220 var shimano daha cok rulman gibi seyle yapiyor bisikletimdeki alivio vites takimindan biliyorum ama kamislarida baya fiyatli seyler. teknoloji ve biz isin suyunumu cikardik bundan 25 yil once buyuklerimiz saz kamisla tatlisularda cok iyi avlar yaparlardi. omu bumu derken evde 15-20 kamis makina felan tuketim canavarimi oluyoz diye dusunmeye basladim secenekler o kadar sinirsiz ki isin gucun arasinda 3 saattir forumu dolaniyorum

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

İbrahimciğim bu işin güzel tarafı da bu. Oda değil, buda değil diyerek dönüp dolaşırız da, sonunda vardığımız yer, en aykırı yerdir çoğu kere. Hadi bakalım yine sil baştan. :eek: Ancak bu arada da bilgi çıkınımız, tecrübelerimiz gitgide serpilir gelişir. 3 saat ne ki, ben bir iğneyi 3 gün aradım, taradım, kıyasladım, ölçüp-biçtim sonunda ne oldu dersiniz? Sipariş ettiğim iğneyi elime alınca oturduğum yerde öylece kaldım. Açtım baktım siteye evet aynı kanca. Ancak benim kafamda tasarladığım iğne değil. (o an için ne tasarlamışsam? :eek: ) O iğneden bir tane dahi kullanmadım, hala duruyor. :D :p

Alacağın takımlar ilk ve son olmayacak ki zaten. :rolleyes:

Soru: Bir iğneye 3 gün zaman harcanırsa, kamış + makineye kaç gün zaman harcanır?

Cevap: (Bu kısmını sen cevaplarsın artık. :p :D )

Kıssadan hisse: Usta-üstad saydığın herkes de senin gibi idi. ;)

10. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    balli abime tesekkurler bakalim nereye varacagim.ayni yolalrdan gececegim ///
    insanca pek insanca demissiniz profilinde sanirim nietzche den..ust insan olmak yolunda guzel bi soz umarim ust balikci olurum:))

11. mehmetcay

mehmetcay

Merhaba İbraim bey

Cengizbalıkçılık 2 genç kardeşin yönetiminde aile müessesesidir, Sizinde denk gelmiş olduğunuz olay kardeşlerden biri olan Alper bey by pass ameliyatı olmuştur, Dünya tatlısı insanlardır,asıl önemlisi çok dürüst esnaftırlar.

Lineaeffe kamışta aklınıza takılan extrem 2000,1000 gibi modelleri extrem 180gr atarın bir alt segmentidir. Şu ana kadar exremden şikayet eden bir kişi bana denk gelmedi, İnşallah en kısa sürede bende edineceğim.

Shimano'da ise olay çok farklı iyi bir surf kamış için 300 tl üstü gibi rakamlardan başlıyor, Malum sebeplerden ve ülkemiz şartlarında fiyatlarının yüksekliğide bir gerçek yoksa Shimano'nun da çok güzel kamışları

12. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    İbrahim bey walla maksadım kafanızı karıştırmak değil. O dediğiniz takımları ben1,5 aydır düşünüyorum :D bir de kullandığım kamışı anlattım. Bir de kafanızı karıştırmak gibi olmasın bu kamışın (shimano) ucunu kırdık ve spot balıkçılığa sorduk yok. ithalaatçısına sordum bulamadık. Bende uç kısmını kesip yeni bir porselen taktım. Aslında parçasınıda bulableceğin bir malzeme daha iyi olur derim. Atış tekniklerinide kafanızı takmayın lütfen o teknikler etrafınızda insan olmaması gerekiyor. Ben altda bulunan takımı almayı düşünüyorum ama ben de kararsızım. Size kolay gelsin... :)
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2283544
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1345080

13. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bakalim en mantiklisi biraz ertelemek gibi henuz acemiyim .kursunlarimi takip duruyorum iyi bi kamis alip kiracagima bir kac ay sonra iyi birsey alayim nasil olsa bu acemilikle ilk kamis makina zayi olacak.alana kadar arastirmaya devam.extrem 180 evet guzel yarin takim felan alamay gidecegim yeniden cengiz balikciliga soracagim extrem 180 mi yoksa s-flexler var simdi yeni 15 kilo kaldiriyormus.bakalim

14. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    seciminiz guzel duruyor benim dusundugume yakin yanliz ebaya baktimda oradan alsam fena olmaz diye onu arastiriyorum simdi shimano felan.yaz sonu sonbahar basi kanadaya gitmeyi planliyorum.oradada balikcilik daha gelismis durumda onalr daha cok spin kamis kulaniyorlar ama arayacagim belki surf bulurum ama magazadan almaktansa ebay bazan gercekten daha ucuza gelebiliyor. ama elimdeki ile idare edip daha iyisini daha sonraya bekletecegim....

15. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    En doğrusunu yaparsınız ben yeni başladığımda aldığım ve şimdi kullanmadığım malzemeler duruyor. Zamanla ne avlamak istediğinizi karar verebilirsiniz.

16. mehmetcay

mehmetcay

İbraim bey, isabetli karar vermişsiniz, HAYIRLISI.