KESTANE KARASI YOLDA, PEKİ BALIKLAR ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında emreseven tarafından paylaşıldı.

1. emreseven

emreseven Emre

Selamlar herkese,

25.09.2015'de Kartal'da yaptığım avda 3 vuruş,tek balık alabildim.Oda istavritti.
    Diğer tasmalayamadığım vuruşlarda istavrit olması muhtemel.Ancak çevreden gelen haberlere göre çok seyrekte olsa her akşam 1-2 balık alanlar varmış.Yatak balığı olduğunu söylüyor,limandaki kaptanlar.

Akın balığı içinse 'kestane karası' nı bekliyor herkese.Meteorolojiye bakarsak, fırtına yarın başlıyor.Şuan karadenizin derin kısımlarında av veren balığın bunla beraber kıyılayıp,boğazdan giriş yapacağını söylüyorlar.

Açıkçası hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz.Ancak tasmalamayla ilgili bir sıkıntım var,onunda çözümünü bulmakta zorlanıyorum.
    Geç tasmalamalar dışında,balığı ıskalamamın sebebi ne olabilir.Her iğne boyunu,çeliğini,ipini denedim.Kurşun ağırlığını değiştirdim,ancak 5 vuruşta ancak 1 balık alabiliyorum.

Konu hakkında çözüm sunabilecek ustalardan yardım rica ederim.

2. cakall

cakall Burhan Sait

Tasmalama az çok tecrübe işi zamanla alışırsın. En çok yapılan hata balık yem ile oynarken (yeme basmadan) tasmalama yapılması. Özellikle rüzgarlı havalarda rüzgarın şiddeti ile bazı kişiler balık vurduğunu sanıp tasmalama yapıyor. Öyle böyle tasmalama değil iğne yemi yırtıyor çekincede bak balık vurmuş diyor. Gece avında oltaya ışık veya zil tak ona göre tasmalama yap. Ama öyle adam döver gibi değil daha nazikçe öyle oltayı tasmalama yapıp 3 metre geriye çekme tuttuğun balığın azını yırtıp kaçırırsın. Ani hareket ile 50-60 cm oltayı sert darbe ile yap. Tasmalamanın ayarsız yapıldığında balığın sadece alt çenesinin kopup geldiğine bile şahit oldum. Balık vup tasmalama yaptın baktın balık yok hemen oltayı çekme misinanın boşluğunu alıp birazdaha bekle balık yemi alamamış ise dönüp tekrar saldıracaktır. Kısaca balığın yeme saldırdığına emin olunca tasmala. Rastgele

3. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    çember iğne kullan tasmalama derdinden kurtul.