sevgili arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. keten tohumu sazan avında kullanılıyor diye duydum, ancak pek emin değilim hamur karışımıyla yapılan bir yemleme çeşidi mi ki! ayrıca sazan avı ve yemleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...!!!
Önceki yıllarda "Sazan yemi" ile alakalı internetten yaptığım araştırmada, Keten tohumunun iddialı bir yem olacağı bilgisine rastlamıştım. Tarifi; Bir avuç kadar keten tohumunu bir kapta kaynatacağız. Bir müddet sonra, kaynayan tohumlar mısır patlağı gibi açılacakmış. (Güya Sazanı çıldırtan bir yemmiş ) Bende üşenmeyip, gidip Attarlara yarım kilo keten tohumu almıştım. Fakat işin garibi saatlerce kaynatmama rağmen tohumlar patlamadı. Büyük ihtimal "keten tohumu" diye bana sattıkları başka bir şeyin tohumu.
Ben fırına vermeyi düşünüyordum Yok. Keten tohumu ile ilgili başka bir deneme yapmak istemiyorum artık Alırım hamurumu mısırımı, başkasınada bakmam artık Hem bizim buranın Sazanları bilmez öyle karışık kuruşuk yemleri