Keyifli bir Akdeniz sabahı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhaba. Epeydir tadı yoktu balığın... Geçenlerde bi ispendek atladı onuda geri salmıştım. Başka gelen giden yokidk

Birkaç gündür güzel levrekler takip ediyor sahtelerimi ama yediremedim bir türlü. Bu sabah yine avlağa gittim su çarşaf gibiydi. Başladım 9 cmlik popper ile atçekereeling Birkaç gündür peşine takılıp geri dönen levrekler ve akya bebeleri vardı. Saat 5.50 gibi popperla tutmuş olduğum ilk balık selamladı:thumb: 35 cm civarı bir akya palazı. Namı diğer çıplak. Bu hayvanlardaki güç çok az balıkta var. Yarım kiloluk levrek de lüfer de bu balığın 250 gramlığı kadar direnemiyor:D

Uploaded with ImageShack.us

Yanımda göl kamışı ile sargoz avlayan daha önceden tanıştığımız bir abi vardı. Ben fotoğraf çekecekken bunlar sürü gezer başka şeyle uğraşma filan diye ısrar ediyor:D. Abi biliyorum ama hayvan küçük salacağım zaten dedim. Salma bana ver diye ısrar etti. Bende kıramadım. Daha sonra oda güzel bi sargoz aldı. Al dedi bende bu sargozu sana vereyim:D İyi dedim:hungry: Bu arada dün birtane 1.100 gramlık lüfer almış göl kamışıyla. Darısı başımıza:D

Daha sonra sahteyi kayaya çarptım arka üçlü iğnenin takılı olduğu yerden teli eğildi sahtenin kuyruğuda hafif çatladı.:mad: Tamda önümde bundan daha irileri kaynatıyordu bir iki seferde levrek saldırdı yemliklere alttan ama damaklı sahte attım bakmadılar. Toplu raglou atmayı hiç istemesemde ona döndüm ama daha ilk atmamda patladı gitti:laughing: Sigara gibi bi alışkanlık oldu bu bende.. Zevk almasamda kullanıyorum toplu takımı. Bende zokalı raglou atmaya başladım. Hemen her attığımda hamle yapıyordu. 3. atışımda bir tane yapıştı.reeling Boyu 30 cm civarı idi ama bu balıkla oynaka çok zevkli:). Geri salarken foto alamadım elimden kaydı:laughing:

Sonra biraz daha uğraştım. 2 kere atsam bitanesinde hamle yapıyordu balık. Baktım biri peşinden geliyor yavaşladım. Yemi ısırınca peşinde diğerleri belirdihihi Bitane raglou boştaydı henüz:rolleyes: Kolu yavaşça çevirdim birkaç tur ve diğerinede bindi balıkreeling

Suyun içinde balıkla oynarken arkasındada sürü var ne yapıyor bunlar der gibi bakıp geri gidiyor balıklar tek tek:D. Balıkları çıkardım foto çektim. Geri salarken yine çekemedim iki elimdede balık vardı:D. Yanımda popper olsaydı veya 8.5 raglou olsaydı irileri için şansımı denerdim ama hemen hemen tüm malzememi masanın üstünde unutmuşum:D. Bende avı sonlandırıp dönüşe geçtim...

Buda iki gün önceki minik ziyaretçimiz. Biraz araştırdım ama tam olarak bulamadım türünü. Gridaların akrabası gibi duruyor. Tam adını bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Sabah olaa hayır ola:). Herkese rastgele...

2. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler

Onur kardeşim tebrik ederim. Güzel anlatım, güzel av, güzel kareler. Darısı daha güzel avlara inşallah. Sağlıcakla kal. Her daim rastgele.

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

onur kardeşim maaşallah balığı karaya dökmüşün :) eline sağlık daha iyileri daha irileri rast gelsin nasibin kısmetin hep açık olsun kendim tutmuş kadar sevindim hoşuma gitti takas olayıda süper olmuş bana kalırsa karlı çıkmışın afiyet olsun

4. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Paylaşım için teşekkürler Onur,
    daha irileri rastgelsin, aşağıdaki balık ta yazılı hani,

5. darkprince

darkprince tuğrul

onur güzel levrekler var bu aralar iyi takip et peşini bırakma irileride var ona göre ama su üstü sahteler çalış genellikle

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    tebrikler onur..son resimdeki balık lagos...

7. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    resimdeki balığın adı ali bereke

8. referee

referee Güray

hani değilmi son resimdeki balık ?

9. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Onur kardeş tebrikler,güzel bir gün geçirmişsin yine :) Popperın markasını ve renk kodunu öğrenmem mümkünmüdür,rengi çok hoşuma gitti...

10. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    ellerine saglık abim güzel avlar ve resimler için yanlız bişey soracagım akdeniz derken neresi mersin taraflarında ve iskenderun taraflarında şuan çıplak var

11. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    süper balıklar kardeşim allah daha irilerine raslatsın seni :)

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi. Ankara'da da turnaya gidiyoruz okul zamanı. Bigün bi avlakta karşılaşmak dileği ile:). Rastgele...

Teşekkürler Sabri Abi. Uğraşsan bi saat içerisinde ondan fazlasını alabilirsin bu balığın. Sürü halinde geziyor biri yapıştımı ötekiler peşinden geliyor. Ama daha bebeler:). Asıl bunun şu boylarını tutmak lazım:D

Resim alıntıdır.

Ben teşekkür ederim abi. Evet balık yazılı hani imiş. Görsellerde aratınca tamda benim tuttuğum balık çıkıyor:) Asılnda Mersin'imiz için bi sayfa açmıştım ama pek aktif değil nedense. Biraz hareketlendirirsek güzel olur:rolleyes:

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=54382

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Tuğrul Abi sen Murat Abi'nin yanında çalışıyordun değilmi geçen yıl:). Hatta bende telefonun vardı ama 1 ay önce telefonu suya düşürdüm tüm numaralar gitti:D.

Teşekkürler. Bende lagos familyasının bir üyesi diye tahmin etmiştim. Yazılı hani yazınca tam olarak bu balık çıkıyor görsellerde:).

Teşekkürler. Yöresel isim farklılıkları olabiliyor:).

Eyvallah abi. Bu tarafa geldiğinde elinin pasını atacak bişeyler çıktı bak piyasaya:D. Sahte piyasada yok abi:D. Nazarım değdi kuyruk kısmını çatlattım:mad:

Senin istihbaratlar doğru Abi:). Mersin.. Teşekkür ederim hedef levrek ama denizden ne çıkacağı belli olmuyor:D.

Teşekkür ederim. Hepimizi inşallah:).

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel balıklar almışsın tekrik ederim,özellik ile skitter pop ile aldığına alkış:thumb: kıymetini bil o popper un emi:D
    ismini bilmediğin o balık kayalık bölgelerde yaşar,,onun adı ( hanos)dur,, buraların dilinde ali bereket derler:D yemlide çok avladım o balıktann..
    vaktinde zıpkınımın karşısında 2 tane bu hanos dan vardı,, biri daha bebe idi,,
    büğünü vurunca, yanındaki bebe hanos zıpkın yemiş büyük hanosun yanına gidip bakmıştı.ağzı ile mıncıklamıştı büyük hanosu,. o gün kendinden ne kadar utanmıştım yaa:( bu balığı görünce,,hep o sahneyi hatırlıyorum:eek:

15. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Onur seni canı gönülden tebrik ederim.Yaşıtlarından daha öte avlar çıkartmışsın.Neden mi?Nasıl mı?söyliim.Yıllardır olta sallayıp silikon takımı güç bela hazırlayanlar var poper atıp su üstünde dans ettirip balığı bir türlü kandırmayı başaramayanlar da var.misal ben:D:D rapala maxrap im olmasa halim duman vaziyetim perişan:D seni,benim yaşlarıma gelmiş halini hayal ediyorum,saldığın ve daha da salacağın balıkları tahmin edip seninle gurur duyuyorum.Unutma ki güzel kardeşim;BİR AVCIYI DİYERİNDEN AYIRAN YEGANE ÖZELLİK,AVCININ AVINA GÖSTERDİĞİ MERHAMET DİR.kal sağlıcakla:)

16. Ali Serdar Ozcan

Ali Serdar Ozcan Ali Serdar

Favori Kamış:
    Lineaeffe SORRENTO 430 - Shimano AeroTechnium Tele Surf Kamış 430
    Favori Makine:
    Okuma BlueHawk - SHIMANO Aero Technium 10000 XSB 7S-ARB+1 BB
    En İyi Avı:
    Arayışlar devam ediyor..
    üstad tebrikler, tuttuğunuz balık "Hanos" tur. Bir çok yorum olmuş balık türüne, yıllardır deniz üstünde ve altında Ege'de avlanırım. Belki değişik yörelerde farklı isimlerde olur ama balıkçılar bunu Hanos diye bilir. Kendileri, Mercan ile birlikte piyasa yaparlar, Bozburundakiler bu Hanosları Koca Koca Mercanlara değişmez, eti bembeyaz tavuk gibidir :) sosu on numara olursa tadın yenmez.

17. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    tebrik ederim Onur çok güzel balıklar almışsın...Böyle güzel avların bizim bu taraflarda çıkması dahada hoşuma gidiyor...Bol balıklı günlerin daim olsun :)

18. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Eyvallah Kadir Abi. Kıymetini bilmemmi:D. Yalnız kuyruk kısmında ufak bi çatlak oldu. Japonla kapattım. İnşallah sorun çıkartmaz. Bunun sayesinde şu toplu düzenekten kurtulurum inşallah. Daha irileride vardı merada. Belki lüfer de olabilir. Tam seçemedim ama levrek de yemliklere saldırıyordu sanırım. Asıl hedef onlar:rolleyes:

Abi estağfurullah. Balık var e merakda olunca forum sayesinde bişeyler öğrendik tutuyoruz:). Daha iyilerinin senin oltanı ziyaret etmesini dilerim rastgele abi...

Üstad olmaya çooook var abi:). Valla balığı saldım gitti:). Ama çok şekerdi kerata:D. Teşekkürler...

Sağol Abi daha iyileri sizlerin olsun:). Teşekkürler...

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Yazılı hani ya da hanos boyu kadar sahte ile yakalamıştım. Arsız hayvan. Merada hanos varsa her balık olabilir derler. Büyük çıplaklar da rastgelsin.

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi daha irileri sizlerin olsun...