Arkadaşlar bu sabah günlerdir limanda gözüme ilişen iri gümüşlerle biraz oyalanmaya karar verdim. Gümüş için kullandığım özel ince takım çaparimle çok keyifli bir av geçirdim. Gümüşler çapariye o kadar istekli saldırdı ki 5'li bile çektiğim oldu. Toplamda 1 kg kadar gümüş yakaladıktan sonra biraz da toplu takımla zarganaya denemeye karar verdim. Neyse ki zarganalar hala limanı terk etmemişler. 6 tane de zargana alıp avı sonlandırdım. 1995-1997 yılları arasında rıhtıma oturup sinek iğneli serbest oltalara midye takıp berrak suda gümüş yakaladığım çocukluk yıllarımı hatırlattı için gümüş avından ayrı bir keyif alırım. Tüm balıkçı dostlarıma rastgele...
tebrik ederim ilk defa bu kadar büyük gümüş balığı görüyorum hamsiden büyükmüş burda zargana keseli epey olduidk
Tebrikler savaş güzel balıklar almışsın, sanırım okul bitti artık, nerelerdesin, D.dereye gelip yine av yapıyormusun... Selâmlar... RASTGELE...
Karadenizin bereketi. maaşallah. Gümüş balığını Avşa adasında çok eskiden yağsız tavada boklu kebap yapmışlardı yemiştik , tadı damağımdadır. Afiyet olsun.
Allah'ın gücüne gitmesin de, zargana dediğimiz yaratığı temizlerken bit balığı ya da vatos temizlemekten farkı yokmuş gibi hissediyorum. İğrenti geldi. Aslında ne güzel, pulsuz hayvan cillop gibi fakat, ne bileyim. Temizleyene kadar sorun yoktu. balığın kokusuna alışamadım. Ten uyuşmazlığı diyelim Bu kadar büyük gümüşü bir arada görmedim
Sevgili Savaş, Balıklar ve zarganalar çok güzel. Tebrikler. Hele zarganalar kalem gibi Herdaim rastgele. Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili Savaş Güzel levrekler,trofe akya,tatlısuda perch'ler ve benzer imrendirici balıklar ve raporları. Ama bence takdir edilesi bir tarafın daha var. Oda uygun takımla,hemen her tür balığı yakalamaktan aldığın keyf. Her zaman savunduğum balık avı olgusunun bir bütün olarak ele alınması gereğidir. Alternatif balık avlarından alınacak keyf ve mutlulukta önemlidir. Sende bunları izlemek bana ayrı bir sevinç vermektedir. Sevgimle kal
Teşekkür ederim Vedat abi. Bu şekilde övgü dolu sözleri özellikle sizin gibi üstad bir balıkçıdan duymak benim için çok büyük bir onur...