Kıbrısta sıcakların 48 derceyı bulmasıyla gunduzlerı sokağa cıkılmaz hale geldı tabı buda benım gıbı balık sever ınsanları oldukca guc durumda bırakıyor. gecen gece tanıdıgım bır abım olan ahmet abımın bır sahılde cok guzel mırmırlar cıktıgını solemesıyle bır gece ona katılıpo ızlemek ıstedım onlar havanın kararmasıyle bırlıkte sahıle ınmıstıler bense saat 11 sularında yanlarına gıttım sepetlerınde 2 tane orta buyuklukte mırmır duruyordu onlarl abır sure oturmaya karar vermıstım kı anıden karanlıgın ıcınden gurultuyle gelen bır jet ski tam avlandıkları yerın uzerınde daıreler cızmeye basladı tabı o gurultuye o dalgaya balık mı kalır gecenın sonunda sadece o ıkı balıkla eve donduler tabı banada ugursuz dıye satasmadan edemedıler neyse ben mırmırları gormustum uzun zamandır da olta atmıyordum aslında sahılden ve kursunlu takımla avlanmak benım ıcın yenı bır deneyım hemen arkadasım ısmaılı aradım onunda bana katılmasını ıstedım oda benım gıbı bu av turunde yenı hemen ertesı gun bulusup bır av dukkanına gıttık gereklı malzemelerı temın ettık kursunumuz mısınamız fırdondulermız ve tabıkı ıgnelerımız herseyı hazırladık aksam saat 9 sularında bulusmak uzere anlastık. saat 9 a kadar ben yenı takım urdum bı tanede ısmaıle kurdum tabı o benden acemı:dsaat 9 a yaklasmıstı evde annemın ıkıde bırde bana yemek yedırmek ıcın boldugu hazırlıklarımı tamamlamıstım arabaya yuledım malzemelerı 2. kez kontrol ettım ve ısmaılı almak ıcın yola cıktım ısmaılın evı magusada benım evımse magusaya 15 dakıka uzaklıkta olan mutluyaka koyundeydı sımaılı aldım onunda heyecanını gormekte zorlanmıyordum butun yol(15 dk) bana nasıl avlanacgımızı daha once boyle avlandımmı balık olup olmadıgını sorup durdu:d soru bombardumanı arasında sahıle ındık nıyetım gecen aksam ahmet abınn avlandıgı yere kurulmaktı acıkcası ama bırde baktım kı benı hıc sasırtmayan bır sekılde ahmet abı gene oradaydı hemen yanına gıttım ben daha ona selam demeden o bana bu gece tık yok dedı ve bızı hemen bır moral cokuntusune soktu neyse bız yınede sansımızı deneyelım dedık ahmet abının 20 25 metre uzagında bır yere oturduk benım oltam hazırdı hemen actım karıdeslerımız kancalarıma taktım ve oltamı denıze salıp kumsala sabıtleyerek zılımıde ucuna taktım. ısmaılın oltayı hazırladım ve ona nasıl atabılecegını ogrettım 1-2-3-5 derken bızım oltalar gercektende ahmet abımın dedıgı gıb bos gelıyordu bız oltalarımızı salıp sohbet edıyorduk ben yıne oltamı toplamak ıcın kalktım motorumu sarıyordum kı bır agırlık hıssedıyrdum ama bu 20 gr lık kursunun agırlıından fazla bırseydı bır an ısmaılın acemılıkle oltaları dolastırdıgını dusundum ama donup baktıgım zaman ısmaılın oltasının suda olmaadıgıı gordum cekmeye devam ettıkce bunun bır balık oldugunu yaptıgı manevralardan farettım hemen sararak onu kıyıya cıkarttım balıgımız orta boyutta bır mırmırdı ve benım ıcın dunyanın en guzel balıgıydı o anda ısmaıl hemen kosup onu kancadan kurtarmaya calıssada oldukca ıyı yutmustu ve ben hemen ahemt abıı dıye bagırdım oda kosarak yanımıza geldı balıgı gorunce cok guzelll dedı gozlerı gulerek ozel ıgne cıkarmak ıcın kullandıgı makası alıp gelıp ıgneyı balıgın agzından cıkardı ve mırmırımızı sepete attık. hemen yenı yem takıp tekrar denızesaldıgım oltamadan gozumu ayırmıyordum bu sefer ısmaılde kendınınkıne oyle yapıyordu yıne 1-2-3 derken oltamın ucunun ıyıce egıldıını goruyordum bırkez daha olunca aynı sey ısmaıle donup oltayı ısaret ettım o da heycanla balıkmı balıkmı dedı sar hemen dedı bekle dedım yemle oynuyor muhtemelen cunku zılden hıc ses gelmıordu bız ızlerken oltam saplı oldugu kazıla bırlıkte yere dustu hemen kosup oltayı yerden kapıp sarmaya basladım bu ceken daha oncekınden kuvvetlı bırseydı sardım ısmaılde heycanla bekleyıs ıcerındeydı bır yandanda bana soylenıyordu yıne sen tuttun ben bostayım gıbısındentam dalgaların kumsalla bırlestıgı yerde balıgımız gorunmeye baslamıstı kı 'Çat' dıye bırses ve arkasından hıssettgım oltadakı bosluktan mısınamın koptugun anladım elınden sekerı alınmıs cocuk gıbıydım aglamyı begenmıyordum balıgımız agzında 1 ve ardında 2 ıgne bırde 20 gramlık kursunla suda kaybolmustu gıden balıgamı emek edıp bagladıgım takımamı uzulsem bılmıyordum :/ hemen durup yenı bır takım bagladım el fenerı altında bu ezıyet gıbı gelmıstı ama baglamıstım tekrar attım ve bır anda ahmet abıı arkamda buldum elınde mınıcık ır caretta caretta cınsı kaplumbaga yavsuru vardı bu kucuk mısafırımız ahmet abımızı zıyarete gelmıs ahmet abıde bızı onunla tanıstırdı ve hemen ardından onun buyuyup tekrar yavrulayabılmesı dıleklerımız arasında suya saldık oltalarımızdan ses gelmıyordu artık saatte ıyıce gec lmus sabah ısmaılın erken uyanıp ıse gıtmesı gerekıyordu bızde aza kanaat etmeyen cogu hıc bulamaz dıyerek geceyı 1 mırmırla sonlandırdık belkı ck guzel cok basarılı bır av olmadı belkı tuttugum balık cok ıyı de degıl ama yenı bırseyler yaptım keyıf aldım 1 tanede olsa balık tuttum kısacası mutlu oldugum bır geceydı bunuda tum dostlarla paylasmak ıstedım (yazmın baslıgında 1. bolum dedım cunku bu cuma sabaha kadar surecek bır av daha yapmayı planlıyoruz) ılk avda ılk balık yuzler guluyor taı sepette nede guzel duruyor en guzelde tabakta mırmırın yerı tabaktır
Ayrıntılı ve keyifli anlatımınız için teşekkürler. Biz de ilk balık deneyiminizi sizinle yaşamış kadar olduk. Not:Imageshack sitesinde resmi upload ettiğinizde, karşısında forum yazan kodu kopyalayıp mesajınıza yapıştırın.
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us yardımınız ıcın tesekkurler
Halil abi gece egc gelmıstım eve sabha kadar buz dolabında kalacaktı baık kokusu etrafa yayıylmasın dıye lımonluyoruz