bugün bir kıbrıs oltası aldım 8 iğneli ancak ekmek içini takamadım nasıl takılacağı hakkında yardımlarınızı bekliyorum
kolay gelsin paşam av yapacagın suda iğnelerin eger büyükse akşama kadar da avlansan 1 tane balık alamazsın genelde hazır kıbrs takımlarında iğne ebatları büyük olur yani hedef balığımızbüyüktür biliyorsunki kefal dediğimiz balık dişsiz yani bir lüfer gibi olmayıp sanki ekmeği emer son derecede ürkek ve akıllıdır iğneyi görsün bi tırstımı işin zor ,ha şuda var atarsın suya bi yarım ekmek üşüşürler başına sende atarsın takımı oraya şansın artar,ekmeğin takıma sarımına gelince mustafa kardeşimim zaten açıklama getirmiş konuya/rast gelsin
Kefal konusunda Özcan kardeşim den doğru bilgiler, 8 numara kefal iğnesi siyah ve kırnızı olabilir, bir de bedenin 025 en fazla, olamasına dikkat edilmesi ve 8 iğneden fazla kullanılmaması, ekmeğin sarılacak mantar veya staraforun küçük olması, daha fazla karadan denize olan havalarda kullanılması...daha fazla bilgi için bana yazabilirsin. Sevgiler hoşça kal.