Kıbrıs sarması Baligin büyüklüğüne gore degisir, 5-6-7 No bulabilirsenoncelikli tercihin Shark 1523 olsun.. Bulamazsan MÜStad 1523 olsun.. Orijinali mustad ancak üretim cine kaydığından bu yana kalite düştü. Shark ise az bulunan bir marka çok keskin ve hesaplı
Bir zamanlar denizlerin en bol balığıydı kefal onun yanında sarpa, melanur da tutardık sık sık. Balıkçılığa kefal ile başladık balık varken levrek iğnesi gibi iğne taksan yine tutardık. Balık azaldıkça daha çok ayrıntılara dikkat etmeye başladık. Ama genel olarak uzun saplı 6 veya 7 numara tercihan galvaniz ama nikel de olur. 1251 veya 1253 serisi(biri uzun saplı ama hangisi?) daha iyisi yine mustad 1799 duratin 6 numara kullan. Kısa sap veya çapraz iğneden düz iğne kadar verim alamayabilirsin. Kıbrıs -sarma- için 10 iğne yeterlidir. Kolay gelsin. Erhan
bizim burda en çok 7 numara çarpaz kullanıyorlar ama sistemleri farklı. ben köyden bir arkadaşın tvsiyesi üzerine kurşun ve mantar yerine taş bağlama metoduna geçtim, ve yanlislikla 5 nomero duz igne baglamaya basladim ve hep ise yariyor, boylece kucuk kefallerle pek urgasmiyorum
Tebliğe göre 6 iğne üzeri yasak. Ben Mustad 1251c serisinin 8-9-10 numaralarını tercih ediyorum. Sarmayı da kollu (saçaklı) yapıyorum. Herhangi bir balık ekmeğe müşteri olsun elimde. Ama vurmazsa vurmadığı da oluyor.