Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba. Balık tutmaya yeni başladım ve tabiki genelde hüsranla sonuçlanıyor. Şu an uğraştığım kıbrıs sarma ile kefal tutmak. Yaşadığım sorunu tam olarak anlatmaya çalışacağım. öncelikle kullandığım malzemeler. 30 luk yansıma yapmayan misina, 10 iğneli kıbrıs sarması , saydam şamandıra ve tabi ekmek içi. kıbrıs sarmasında olduğu gibi ekmeği içi dışa gelcek şekilde rulo yapıp iğneleri etrafına doluyorum. iğnelerin oval baş kısımları içerde kalacak şekilde ekmeğe saplıyorum. daha sonra denizi bira ekmekle yemliyorum ve balıklar yemleri yemeye başlıyor. daha sonra oltamı atıyorum ancak balıklar bütün boş ekmekleri yiyip benim oltaya yanaşmıyorlar. Hatta bazen 1 metre kadar yakınına gelip yakında bulunan ekmeği bitirip kayboluyorlar. Tam olarak neyi yanlış yaptığımı anlayamadım. Malzemelerimi aldığım dükanlada konuşup kullandığım malzemeleride onlarn yönlendirdiği şekilde temin ettim. Tam olarak bu balık neyi görüyorda ürküyor anlayamadım. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.
Merhaba, Büyük veya çok miktarda ekmekle yemlersen balıklar avuç kadar oltaya değilde başı boş dolaşan daha büyük miktardaki ekmeğe yönelecektir. Ben olsam bir kaç dilim atarım yeter. Bazen bende iskeleye gittiğimde benden önce gelenler bol miktarda ekmek ile yemlemiş oluyorlar, hafifte rüzgar...oohhh ekmek açığa, balıklarda ekmeğin ardından açığa açığa gidiyorlar bir kaç parça ekmek at balıklar bir-iki-üç derken toplanmaya başladıklarını göreceksin (eğer kefal varsa). Bir-iki derken sende oltanı at, hepsi toplanmışken atarsan hepsini ürkütebilirsin. Hiç biri gelmeden de atabilirsin. Bol şans...
evet buyuk ekmekle yemlıyordum anca solede bı sorun var. balıklar gelıyor benım oltanın 1 metre uzagındakı ekmegı yıyor ancak benım oltaya bulasmıyor. mantıken baska bir durum var gibi gelıyor bana. ayrıca yemlemesemde oltayı atıp bekleyıp cektıkten sonra ekmek suya dusuyor. o ekmekte zamanla acılıp yem gıbı balıklar tarafından yenılıyor. söylediginiz mantıklı ancak 1 metre yanındakı ekmegı yemıyorsa bi balık sanırım bişi onu ürkütüyor. kıbrıs sarması yaparken iğneleri tam olarak hic gorunmicek sekilde ekmegin icine sokmaya gerek varmı. son olarak buyuk ekmek kullanmakmı kucuk ekmek kullanmakmı daha etkili olur. şimdiden tesekkur ederim..
bu konuyu oku,videoyu izle aynen uygula.kıbrıs takımından çok daha avcı bir yöntemdir... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48811
Ekmeği çok sıkarak hamur gibi yapma hatta mümkünse ekmeğin içi olduğu gibi dursun. İğnenin palasını yani misina bağlı kısmını ekmeğe biraz sapla yeter. iğnenin ucu dışarı dönük olsun. Birde tam bilmiyorum ama elinin kokusunu ekmekten algılıyor bu balık. Mümkün olduğu kadar ekmek sıkı tutunsun ama hem hamur olmasın hemde elinin kokusu sinmesin.
ekmeği cok sıkıyordum dedigin gibi hamur gibi oluyordu ve igneleri tamamen gömüyordum. bu dediklerini mutlaka deniyeceğim. Kadir Levrek Peşinde senin söylemiş olduğun taktiğide deniyeceğim. ekstra bilgilere açığım tesekkurler
ekmeğin dışını kullan ve ekmeği sakın hamur yapma.hamura gelmıyorlar. kadirin gösterdiği olta şekliyle avlan ancak kalıtelı bır iğne kullan.
Ekmekten bir parça kopar, el kadar felan. Ekmeğin dış kabuğu içeri gelecek şekilde sar, iç kısmı haliyle dışarıda kalacak. Ama dışarda kalan kısımda çok fazla ekmek içi olursa misinayı sararken sıkıp hamurlaşma oluyor, onun için bir kısmını yolarak kopar. (Bunu hemen kurumaması için ekmek poşetine at ve ağzını kapat). Şimdi elimizde ekmeğin dış kabuğu içe gelecek şekilde sarılmış bir ekmek var, dışarı bakan yüzeyde de hafif miktarda ekmek içi var, bunu üstüne daha önce anlattığım gibi iğneleri sarıyoruz ve atıyoruz denize. Ben bunu gelende iskele gibi yerden veya kayalıklardan kamış ile atarım. Sonra yanımdaki kasnak takımını çıkarırım, Kadir'in tarif ettiği gibi ikili takımada az önce kurumasın diye poşete koyduğum ekmek içini takar atarım. Hadi rastgele... Yakın zamanda raporlarını görmek isteriz
Şu kıbrıs oltasını başaramadım gitti,daha atarken havada dağılıyor,sonra işn yoksa çek takımı düzelt yeniden ekmek sar ,at vee yine havada dağılsın,rapalaya dön !
Dünden kalmış ekmekle yapıyorsan dağılır, ekmeği taze taze fırından alıp git dene. Sadece dağılmaması için değil, balık bayat ekmeğe değil tazeye daha çok geliyor. Bazen çok seçici hatta taş fırın ekmeği olacak hatta mümkünse sütlü ekmek