Herkese selamlar, ben Buğra.aranıza yeni katıldım.Kıbrıstan yazıyorum.çocukluğumdan beri amatör olarak balıkla uğraşıyorum.Kıbrıstaki balık çeşitleri malesef Türkiyedeki kadar zengin deil ...bu siteyi başarılı buluyorum.üye olmamın sebebi kendimi bu konuda geliştirmek , bilgi paylaşmak ve üyeler arasında eğer kıbrıslı varsa bilgilerimizi paylaşmaktır. Herkese rastgele
Merhaba Buğra, bende 3 sene Girnede kalmıştım, fahri kıbrıslı sayılırım Oralarda sokar balığı ve zargana bol, forumdaki kıbrıslı arkadaşlarla iletişimde olursan ortak avlar yapabilirsin. Aramıza hoşgeldin, keyifli paylaşımlar dilerim, bu vesile ile tüm Kıbrıslı dostlarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum
Buğra hoşgeldin... Kıprıs'da kıyıdan değil ama tekneden çok güzel balık alındığını duyuyorum. Birkaç hafta önce Girne limanda 3-5 atçek yaptım ama vakit olmadığından pek başarılı olamadım. Kaleye doğru olan kesimden ümitliyim...
şükürler olsun birileri cevap yazdı. tekne ile tecrübem malesef yok.kısmetse bu yaz belki tekne işine girerim.olta ile genelde esentepe tarafında avlanıyorum.3 gün önce gittiğimde melana,kefal,atherina çektim. ve bir de kalamar kaçırdı iyi bağlamadığımdan dolayı yalançı balığı koparıp kaçtı.ilk kalamar tecrübemdi.kalamarları kıyıya getirmek için ne kullanmamız gerek? yardımcı olurmusunuz
Buğra ilk işin birkaç sağlam düğüm öğrenmek olsun. Aşağıdaki son zamanlarda bulduğum ve sağlam bir düğüm... http://www.saltwatersportsman.com/techniques/offshore-swivel-knot-0 İkinci olarak kalamar için özel sahteler var ve kanca şekli normal sahtelere göre biraz farklı. Onlardan edinebilirsin... Son olarak da tekne işine bulaşma. En iyi tekne arkadaşının teknesidir
zucchero teşekkürler aceleyle bağladığım için öyle oldu.normalde 2-3 çeşit düğüm atmayı biliyorum. verdiğin adres yardımcı oldu.kalamar beyaza gelir diyorlar.bazı arkadaşlardan duyduğuma göre denizin içinde beyaz naylon çanta sallıyorlar ve sonuç veriyormuş. bu arada tekne işine neden girmeyim ?
şimal merhaba. evt sokan ve zargana var ama sadece yaz aylarında oluyor. hayatımda zargana yakalamadım.sadece foto çekmek için 1 gün denize girmiştim.sürü şeklinde önüme çıkmışlardı fotoğraflarını çekmeyi başardım fakat yanımda zıpkınım yoktu çok güzel bir görüntüydü.
allahalla ne hikmet var bu teknede..anlamadım gitti .altı üstü bir tekne biraz içerde avlanmak için.gemi alacak deilim ya hem burası kıbrıs türkiye standardlarıyla karıştırmaylım...zucchero fobin yok umarım
saol iyiyim seni sormalı magosada yaşamışlığın varsa kesin balığa gitmişsindi malesef yazin tatile gelecegim insallah