Geçen hafta Kıbrıs seyahatim sırasında bir av marketine girdim. Balık avı genellikle hamur yemlerle yapılıyor ancak son dönemde sahtelerde de bir gelişme olduğu söylendi. Ben de hoşuma giden iki ürünü aldım. Almam da etken fiyatlarının da uygunluğuydu. İki ürüne (bir tanesi 2li) toplam 19 lira verdim. Bu ürün 6'' / 15 cm boyunda ve 47 gram ağırlığında. Silikonun altında oldukça sert bir bilyeli yapısı var. Kuyruk kısmı en ufak sarsıntıda zangır zangır titriyor Bu ürün de kuyruğu kıvrımlı, açıldığında 15 cmyi bulan, nispeten yumuşak hatları olan, içerisinde ufak çıngırakları bulunan, kendinden tuzlu yapıda 9 gramlık bir silikon. Uzak atım sorunu yaşayan birisi olarak ikisini birlikte bir düzenekle kullanmayı düşünüyorum.
hayırlı olsun güle güle kullan ilk sahteden bende 2 çeşit var farklı markalarda..aksiyonları iyi.. 2ci sahtenin koyu mavi yeşilimsi gibi,,sarı benekli olanı var... hangi sahte daha avcı,bence 2ci sıradaki..:thumb: atımı biraz vasat ama.... göz takviyesi yaptınmı tamamdır..
2. sahtenin gözleri için paketin arkasında özel holographic eyes uyarısı yaptıkları için takviye düşünmedim açıkçası. Gerçekten de inceleyince sanki göz takmayı unutmuşlar ya da umursamamışlar değil de, özellikle böyle bir sistem yapmışlar gibi geldi. Atımı felaket derece rezalet, ikili bir sistem yaptım ama değmemeleri gerekiyor birbirine çünkü hemen yapışıyorlar.
donkey rig yöntemini uyguluyabilirsin... yada yumurta şamandıra top ile atıp çekebilirsin..o şekilde balık atlar.. ara beden 170 2mt arası..kamış 3mt olursa atımı daha kolay olur kısa kamışa göre..fırlatırkende dikkatli ol..sahte arka tarafda bir yerlere takılır farkına varamazsın.. fırlatırken çatt diye bir ses,ya misinayı patlatırsın yada kamışı kırarsın
Donkey rig ilgi çekici tabi ama iğne sorunu var sen de söylemişsin, normal iğneli takımlara pek rastlanmıyor. Bir de, bu silikonlar çok yapışkan duruyor, atım sırasında birbirlerine temasında yapışırlarsa suda rahatlıkla ayrılırlar mı. Denemek gerek, deneyeyim
donkey rig için, silikonun altındaki 3lü kancaları sök ve öyle dene..düzen tutmaz ise yumurta top ile atıp çekersin..yahut avlak bölgenin dip yapısı temizse..o halde gezer kurşun 20 30gr önüne klips...ara beden 1mt veya 1buçuk mt.. ucuna sahte,,dipten çekersin..