Uğruna ne hazırlıklar yapılır, ne en güzel yemler denize atılır; hiç bir av da kullanılmayacak sırtılar hazırlanır, günlerce peşinden koşulur lakin gelmedi mi gelmez bu denizlerin efendisi.... Hani hep deriz ya, balık işi kısmet işidir diye işte bu avın hikayesi de aynen böyle, kısmet işi. Hem de iyi bir kısmet... Kısaca anlatayım: Bu arkadaş bizim şirketin Alanya bölge ofisinde çalışıyor. Bir haftasonu klasik tekne avına gidiyorlar arkadaşları ve ailesi ile, yem olarak Akdenizlilerin sıklıkla kullandıkları tavuk göğüsü, takımlar mı klasik 3-4 iğneli dip takımı. Öyle fazlada açılmıyorlar kıyıdan yaklaşık 150 m. civarı. dip derinliği 40-50 metre. Başlıyorlar tek tük mırmır, ısparoz vs almaya. Amaç balıktan çok muhabbet zaten. Derken bir anda bütün oltalar birbirine giriyor misinalar geriliyor. O karmaşada tüm misinalar çekilmeye başlanıyor lakin gelecek gibi değil. Sonra ağır ağır çekmeye başlıyorlar, o da ne su üzerinde çırpınan bir kılıç. Kimse gözlerine inanamıyor. Lakin sonuç ortada. Yaklaşık 6 kiloluk bu kuzu tekneye alınıyor. Bir de ne görsünler, dipteki tüm iğneler hayvanın her bir yerine batmış, gözüne, sırtına, kuyruğuna.... Kaçması imkansız. Bana göre bu yavru kılıç, dipte yemleri yiyen balık sürüsüne daldı, ve o sırada iğneler bütün vücuduna saplandı... Kısmet.... Av hakkında çok bir şey sormazsanız sevinirim; inanın benim bu ava dair bildiklerimde bu kadar.
dev ekranda belgesel gibi olmuş gökhan.. alıntı bir rapormu bu anlayamadım sağa sola gidip gelmekten başım döndü.. gözlerim karadı vallahi..
Gökhan güzel bir şans olmuş arkadaşına kısmet işi.. Resimleri küçük ebatta koyarsan seyri daha güzel olur..
Tek kelimeyle muhteşem! İnsan bunu çekerken nasıl bir heyecan duyar tahmin bile edemiyorum Arkadaşları tebrik ediyorum. En küçük avımız böyle olsun
o ne be öyle.hocam ne yaptınız siz yaaa.mükemmel bir balık tebrikler. onu tekneye çeken senin dediğin gibi amatör değilmiş.yakalandıktan sonra tekneye almanın en zor balık olduğunu biliyorum. Tek kelime ile bravo....
Maalesef güzel av olmuş diyemiycem kimse darılmasın!!! Bu kılıca ufak ta denemez daha yavru.Bilindiği üzere denizlerimizde bu balığın nesli tükenmiş derecesinde azdır.Bu yavruya bir şans verilip üremesine yardımcı olmak gerekirdi diye düşünüyorum.