Türkiye de kilicbaligi av sezonu nedir?kilicbaligi avi icin kiralik tekne konusunda bilgisi olan yardimci olabilecek arkadas var mi? tesekkürler. yer önemli degil Türkiye de olmasi yeterli.
ali bey yanlış anlamayın başlıkla içerik alakasız olmuş. hangi bölgede nasıl ne için tekne kiralıyacağınız hakkında bilgi yazarsanız ve konu başlığını bu şekilde açarsanız arkadaşlar size yardımcı olabilirler..
ali abi istavriti bulamıyoruz ,ülkemizde kalan varsa kılıçbalıkları da varsın gönüllerince ülkemiz sularında dolaşsınlar.
benim amacim yurtdisinda yapildigi gibi c&r yani tut ve serbest birak prensibi ile avlanmak ve özel olta ile yani zipkin ya da parekete degil.bir hafta sonumu buna ayirmak istiyorum degisik yerlerde isim icabi firsatim oldu acaba Türkiye de yapilir mi diye merak ettim.tesekkürler .
Ege'de bulabilirsiniz. Çanakkale ve Balikesir ilinin Ege denizine kıyısı olan yerlerinde de bu balığın avına çıkan balıkçılar mevcuttur. Su sıcaklığının 20 derece üzeri seyrettigi yerlerde bulunur. Derin sularda bulma şansınız yüksektir. Balığın doğal merası suyun 400 m altındadır. Bu yüzden balıkçılık piramitinin en üstünde kılıç balığı vardır. Kullanılacak makine en az 600m/80lbs olmalıdır. Kolay gelsin.
bildirim için teşekkürler açıkcası bizde bi kaç arkadaşla bunu düşünüyoruz araştırdıgım kadarı ilede ekim kasım aralarında oluyormuş egeden çıkış dönemi die o dönmelerde avlanması daha uygun dediler böyle bir organizasyon yapabilecek biri olursa irtibata geçmek isterim
Küçük bir uyarım olacak; kılıç avı tehlikelidir. Neden mi....... kılıcından değil korkmayın. Pek sanmıyorum ammma es kaza bir yerde kalmış bir kılıç balığı oltanıza takılıverir Bunu duyan gırgırlar "anaaa burada bir kılıç kalmış" diyerek anında etrafınızda bitip balıkla beraber sizide ağlarına dolayıp teknelerine almaya kalkıverirler aman dikkat Allah bu gırgırları ve onlara hala müsadeedenleri bildiği gibi yapsın ne diyelim ki başka... Gırgır olmadan önce balık yiyemiyormuydu bu millet. Alasını yiyordu. Bir adım atmak için illaki bir kaç balığın daha neslinin tükenmesi mi gerekiyor anlamıyorum. Arkadaş çok doğru söylemiş istavrit bulamıyoruz nafile yere para harcamayın. Yazık, günah.
Doğru söylüyorsunuz. Zaten kılıç avında boy limiti falan kalmadı bildigim kadarıyla. Bazılarının istedikleri gibi oldu sonunda!
Ali bey Çeşme'de özel stand-up kamışlar için yapılmış olan teknelerle (tekne çeşidinin ismini hatırlayamadım şu an)orkinos ve kılıç avı yapılıyor. Bunlar özel turlar ve belli bir fiyat vererek dahil olabiliyorsunuz. İnternetten araştırma yaparsanız bulabilirsiniz. http://www.internethaber.com/cesmenin-yeni-turizm-kapisi-238767h.htm http://www.yabantv.com/haber/1046-unluler-orkinos-avlayacak.aspx