kıllanan adamın kıyıdan balık avı macerası

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sabahtan beri ara ara yağmur yağıyor.Sahilde kimseler yok.Komşu ile sohbete daldık saat dört civarı,bankda oturup,denizi seyrediyoruz.Denizde çarşaf gibi,ufak bir balık hareketi bile belli oluyor yüzeyde.Gümüşler gözüme takıldı,kıyı kıyı dolanıyorlar,bulutlarda seyreldi sanki.
    Bu sene hiç denemedim zargana avını,pazar günü bi niyetlenip vaz geçmiştim.İnce misinenin olduğu takım çantası teknede idi,şimdi brandayı sök,dolabın kilidini aç ,tıka basa dolabın dibinden çanta çıkar,sonra tekrar doldur,tıkıştır,kilitle,brandayı bağla,evde zargana toplarını nereye tıktığını düşün,takım hazırla,buzlukta geçen yıldan kalma zarganaları çıkar,kuyruktan fileto çıkar,dağıtmadan,idare edecek bir kaç şerit çıkar.
    Makinelerin full dolu olanını,uygun kamışla bütünleştir,bide kova lazım,geçenlerde botu temizlerken içinde deterjan bırakmışım,dibinde kurumuş,onuda iyice bir temizlemek lazım.
    O gün bunlar zor geldi gözüme,denize bi daha baktım,bulutları gözlemledim,yağmur yağmayacak gibi.''Hadi üşenme,ne oldu oğlum sana,iyice miskin adama bağladın kendini''
    Yukarıda saydıklarımın hepsini yaptım ve yarım saat sonra elimde oltam ve kovamla,evin önündeki 50 m lik taş dolgunun üzerindeyim.Kimse yok,huzur var diyordum ki,yem takarken,bir arabanın içinden dört çocuk,üç kadın bir erkek yularından çözülmüş davar sürüsü gibi bitiverdi yanımda.
    Çocukların biri o tarafa biri bu tarafa ardılıyor,ciyak ciyak seslerle beynimi delerken,daha ciyak seslerle kadınlar bunlara bağırıyor.Erkek elinde telefon bunların denize karşı fotosunu çekip selfi atma peşinde.'' Şu an ailecek deniz kıyısındayız'' hesabı.
    Fazla durmadılar Allahtan,selfi çekildi nasılsa kayboldular bir anda.İlk atışı yaptım,misine sıkışık ,haliyle pek uzağa gitmedi,sarıyorum tekrar.Soluma bi çift genç geldi,erkek öyle yapışmış kızın beline ki,sanki elinden alacaklar kızı,10 m öteme çöktüler taşın üzerine.Demekki sola doğru kayamayacan Fatih:( eh sende gençtin bi zaman,rahatsız etme gençleri.Ulen bu çocuk boğmasa bari kızcağızı,tutmasınıda bilmiyo,dolamış boynuna kolunu,nefes alamıyodur kızcağız.
    Neyse,ikinci atış başarılı,epey bi uzağa gitti top.Hafif hafif sarıyorum makineyi,yemi ara ara su üstü yaptırıyorum,gözüm topun iki metre arkasında.Zargana takibi görürsem boşlayacam biraz.
    Sağımda bir hareketlenme oldu,'' hadi oolum,atla bakiim'' bir golden retriever
    balıklama atladı suya,hayvan geri yüzüyo, ben yaşlarda sahibi,'' hani oolum,dal oolum'' komutlar yağdırıyor.Bide dal bulmuş yerden,salladımı benim topun o tarafa.
    ''Birader,köpek severlere ayrı bir müsamaha gösteren biri olarak,bu hareketini saygısızlık olarak görmekteyim.Gördüğün üzere denize olta atıyorum,sen köpeğini suya sokuyorsun,yetmiyor,takımımın üzerine sopa yolluyorsun,biraz dikkat edelim,çevredekileride düşünelim değilmi''
    ''Canım ne var,beş dakika sabret,noolacakki,balıklarmı kaçacak yani''
    '' Belliki,balık avı konusunda bir bilginiz yok,bilseniz şu hareketi yapmazsınız zaten''
    ''Kim,benmi balıktan anlamam,sen hayatında tuttunmu acaba benim tuttuğum balık kadar'' bu arada köpekde sudan çıkıp,kıyıya doğru hareketlendi,bu da arkasından ''nooldu yani şimdi,ne gerek var onca lafa,bak gidiyoruz işte'' diyerek bastı gitti.
    Ellerinde kara poşet,iki kart ayyaş peydahlandı o giderken taşların başında,ziftlenecek yer arayışıyla benim arkamdaki kırık kayığın üstünü kesmekteler.Bunlarla aynı yaşlarda,şirinmi şirin kız torununu gezdirmeye getiren beyfendide hemen ardlarında belirdi...
    Soğuyorum artık iyice,zaten buz gibiyim,donmadan bırakmak lazım bu boş işleri...

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Av dedin mi rahat olacak abi. Hele de Geçerken hiçbir şeyden anlamadığı belli ve balık yakalama peşinde olmayacak adamların soru sorup bir şeyler öğrenme çabaları yok mu delirtiyor adamı.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D Ellerin dert görmesin abi. Aslen çok can sıkıcı durumlar ama öyle güzel yazmışsın ki, tebessüm ederek okudum.

Türkiye de amatörce avlanmak gerçekten çok zor.

Millet te seni beklemiş gibi. Sen oltayı hazır edene kadar o huzurlu ortam nasıl da tam tersi bi hal almış. Sana yapılan bir bezdirme operasyonu olmasın sakın. :D

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi yaşadıkların sabır törpüsü...vallahi işin zormuş... üzüldüm gerçekten :(

5. ecora

ecora Erhan

Kıllanan adam olduğun kadar varmış abi, kısa hikaye tadında çok güzel anlatmışssın yaşadığımız durumları. Gerçekten bu durumlar yüzünden bernimde bırakacam bu işleri dediğim çok oldu. Sinan Bey'in de dediği durum her balıkta karşılaştığımız bir hadise saçma sapan sorularla huzuru bozmalar vs. Biz amatör balıkçılara saygı gösterecek, bunun bizim kafa dinleme, kendimize zaman ayırma ve huzurlu ortamından zevk aldığımız bir aktivite olduğuna saygı duyacak insanların çoğalması dileğiyle...

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :) bir balikcinin guncesi. Bir de gecen burda bi balik tuttuk nah boyleydi pueheheheyyyt diye sana tas atanlar olur :)

Iyide zarganalar nirde :)

7. 49336

49336 Lloyd

Keyifle okudum,teşekkürler :D

8. Balkes19

Balkes19 Kamil Şimşek

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 cm.
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima
    En İyi Avı:
    Sinarit 2.9 Kg.
    Bir de akıl verenler olsaymış tam olurmuş. Öyle atılır mı, böyle tutulur mu...

9. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Iyide zarganalar nirde :)[/QUOTE]

:laughing:

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bir iki atış sonra,ufak ufak yağmur yağmaya başladı,ortalıkta kimse kalmadı.Zarganalarda beni kıllandırmak için olsa gerek hiç kendilerini göstermedi.
    Bu gün,o köpekli elemanı görüp,yanına gittim.Tanımadı,hatırlattım.Hala bu işin piri olduğunu,onu şuna buna sormamı,zargana tutamamamın sebeplerini,nasıl tutmam gerektiğini anlattı sağolsun,beni balıkçıya falan benzetemedi bi türlü...

11. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Fatih bey her zaman söylerim,asıl amatör balıkçılık ,kıyıdan kamışla yapılan balıkçılıkdır.Forumlarda ,sosyal ,paylaşım sitelerinde ,görüyoruz tekneyle ,çıkmış ava büyük maharet miş gibi ,tuttuğu balığı gösteriyor...Ya gel sıkıysa ,kıyıdan avlan ,bakiiim ne yakalayacaksın.,,,Ben bundan sonra böyle av,haberlerine artık bakmıyorum...Neyse güzel bir gün geçirmişsiniz...selamlar:)

12. nester

nester Ersin

sanki bu yazdıklarınız bana güzel yalı marinayı hatırlattı çok kepaze bir yer.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :laughing: :D

Benzer bir olay sizin limanda başımıza geldiydi Fatih abi. Hani seninle buluşamamıştık ya, işte o geldiğim seneydi.

Bizim Murat ve sevgili yeğenim Erdem'le birlikte olta atıyoruz. Arkamızdaki beton duvar üstüne bir kız ve bir oğlan gelip konuşlanmışlar bizden habersiz. Aramızda hilafsız 50 metre var. Rüzgar arkamızdan "baç-buç" şeklinde sesler getiriyor kulağımıza belli belirsiz. İlkin farketmedik ne olduğunu. Sonra bir de ne görelim kucak kucağa kilitlenmişler. Birbirlerinin falına mı bakıyorlar yoksa dişine mi belli değil, o nasıl yumulmak öyle?:eek:

15. prtkl48

prtkl48 Suleyman

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    Bauer
    En İyi Avı:
    Baraküda 1.5 kg
    çok güzel yazmışsın abi, kusura bakma ama çok güldüm :)
    nerede oluyor bu olay?

16. Tuncerrc

Tuncerrc Tuncer

Favori Kamış:
    FLADEN EXTRAFLEX
    Favori Makine:
    D.A.M. QUICK FZ 400 FD
    Güzelyalı'nın kaderi artık bu galiba. Otantik vapurun önündeki kayalıklar ya genç çiftlerin yada iki bira kapıp gelen ve içen tiplerin yeri artık. Olta atarken bi bakıyorsunuz adamlar dibinize gelmiş kafa çekiyorlar. Biraz kafa dağıtırım diye gittiğiniz balık akşamında adamın ya terkeden aşkını yada işyerindeki artist dediği adamı dinliyorsunuz :))) sahildeki dolgular da keza öyle. Eee? Altıntaşa doğru deseniz o saatte hiç tekin değil zaten. Mecbur yine kayalıklarda ışığa ve diğer balıkçılara yakın bir yere oturuyorsunuz. Balıktan kopulmuyor, bunlara rağmen yine gitmek için akşam olsun diye bekliyoruz :))

17. nester

nester Ersin

ne bu melankoli azizim :))

18. Tuncerrc

Tuncerrc Tuncer

Favori Kamış:
    FLADEN EXTRAFLEX
    Favori Makine:
    D.A.M. QUICK FZ 400 FD
    Melankoli demeyelim:)) sarhoş ve ayarsız içen tiplerden çekinmenin uygun dille ifadesi diyelim:)))

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Dün gece hava durunca,lüfere yemli denemesi yaptım.Saat 01.00,iki genç yanında manitalar çıktılar marinanın taşlarına.Sıkıntı nerde? peki,arkamdan geçerken biri
    '' rastgele dayığ'' ,
    ''DAYI MAYI YOK!!! ABİ VAR,AMCA VAR,BEYEFENDİ VAR,DAYI NE!!! KÜLHANBEY GİBİ''
    '' PARDON AĞBİ''
    ''tövbe estağfirullah,ulen kıllandıkça üstüme üstüme geliyolar''

20. nester

nester Ersin

istemediğin ot burnunun dibinde bitermiş:)bu bu arada ben de size marinada gördüm sanki emin değilim