Bu yazıyı yayımlamıştım ama düşündüm ki ben tekrar tekrar Kilyos a gideceğim bütün sezon. O yüzden değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Bugün hovardalık edip ne zamandır gitmeyi planladığım Kilyos'a spin yapmaya gittim.saat 4 gibi Jandarmanın arkasındaki kayalıklara inip tüm sahtelerimi, terimi, sularımı ve sigaramı kullanarak güneşi batırdım. Hiç bir vuruş ya da takip alamadım ama deniz ve hava muhteşemdi. 2 metrrelik bir deniz yılanı etrafımda dolanıp uzaklaştı. 2 sürü halinde ne olduklarını bilemediğim balıklar 50 metre ilerimde kafaları dışarıda olarak yüzüp durdular. Tekneyle geçenlerinde dikkatlerini çektiler ama teknedeki gezici tipler sorduğumda ne olduğunu bilemediler balıkların. Aralarına en az on defa popper imi attım ama sadece dağılıp tekrar toplandılar ve 2 saat boyunca aynı yerde dolanıp durdular. Bazılarının kafaları yumruğum kadar vardı ve merak içindeyim o balıklar neydi diye. Bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim. Daha bozuk bir havada gene gitmeyi planlıyorum. o bölgede spin deneyen ve başarılı olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini beklerim. Yazı buydu, konuyu açmak isteme sebebim ise o bölgeyle ilgili çok fazla yazıya rastlamamam. Fakat bulunduğum bölge ve ilerisindeki batık nedeniyle özellikle geceleri yemli takımların çok iş yapacağına inanıyorum (ya da kendimi kandırıyorum ) Ben özellikle spin için gitmeyi planlıyorum. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız konu daha aydınlanır diye düşünüyorum
Akif merhaba.. Karadenizde bu günlerde palamut Vanozu kendini göstermeye başladı. Fakat sizin tarifinize göre gezen balık sürüsü bence kefal...
Akif merhaba, O suyu hiç bilmesem de balıkların mevsimsel davranışları hakkında karınca kararınca bildiklerimle şunları diyebilirim: Ustalar daha iyi bilirler fakat bence sahtenin mevsimi değil. Su ısınıyor ve yavru balık bol olduğu için geçip giden balıkların sahteye cezbolması düşük ihtimal diye biliyorum. Gerçi eğer oynak varsa (sardalya, gümüş gibi küçük balıkların oradan oraya kaçıştığını görüyorsan) levrek ya da benzer yırtıcılardan kaçıyor olabilirler, levrek kurnaz olduğu için kenar yerlere sıkıştırmaya çalışır. Bu oynak yapan balık sürüsünün arasına onlara benzeyen sahte atabilirsen bir ihtimal yakalayabilirsin. O balıklar kefal Genç olanları bunu yapıyor. Sanırım sebep oksijen açlığını gidermek... Onları birkaç hafta göremeyeceksin muhtemelen. Ama Ağustos başında hayli irileşmiş olacaklar Bu arada onları iyi gözlemlemek bence önemli. Olağan yemlenme ve havalanma davranışlarının dışına çıkıyorlarsa yine ortamda yırtıcı varlığına işaret olabilir. Yemli konusunda ise kayalık-yosunluk-kumluk gibiyse iskorpit, ispari, belki karagöz olabilir. Yalnız şamandıralı takım kullanırsan ve şamandıran yukarı hopluyorsa bil ki o haylaz kefallerin işidir Eşkina avında ayaküstü tanışmıştık ya, inşallah birlikte avlanma fırsatı da buluruz. Selamlar...
Akif abi sende benim gibi fena şifayı kapmışsın, izmit-değirmenderede olduğum günlerin tamamında 20-21:30 arasında at-çek yapmaya başladım ama henüz bir takip bile olmadı. Sabrın sonu selamet derlerya bir gün yakalayacağız o balığı inşallah. O bölgeyi hiç bilmiyorum o yüzden yorum yapamayacağım, senden gelecek güzel haberleri bekliyoruz..
Galiba kefalmiş, ortak yorumlar aynı yönde. Ben kafaları dışarıda ve neredeyse sabit durduklarından pek ihtimal verememiştim. Ayaküstünün devamını getirelim abicim, bu cumartesi bir buluşma olabilir görünüyor bizim hatta. Draco da gelirse ne iyi olur. Sohbet etmeye fırsatımız olur bu defa Vallaha kaptım Murat, sağ kolum soluma göre iki kat pazı yaptı Şaka bi yana inatla denemeye devam; öğrenicez sonunda bu işi. Bölgenin kayalık yapısı çok güzel, insan olmadığı bir dönemde hava da müsait olduğunda verimli olurmuş gibi duruyor gerçekten.
aynı tip sürüyü bende bu sıralar tuzla kıylarında görüyorum. özellikle gece tekneyle açıldığım zamanlar etrafımda şapır şupur atlayıp yüzüyolar aralarında irilerde ama yakalanmıyorlar,denedim
Bu hafta zor. Hatta draco ve diğer kanka ekibi Bozcaada'ya gidiyorlar. Sanırım oradan süper raporlarla dönecek
Forumda bilgi kirliliği olmasın diye buradan devam edeyim dedim; Uzun zamandır kilyos ve etrafını fena halde dövmeme rağmen bir sonuca ulaşamadım bir türlü. Bügün de Demrciköy koylarında pazı yaptım ama tık yok. Geçen hafta içi Kısır kaya ve çevresini yoklamış gene sonuç alamamıştım. O bölgede spin başarısı elde eden var mı merak içindeyim.
Forumda bilgi kirliliği olmasın diye buradan devam edeyim dedim; Uzun zamandır kilyos ve etrafını fena halde dövmeme rağmen bir sonuca ulaşamadım bir türlü. Bügün de Demrciköy koylarında pazı yaptım ama tık yok. Geçen hafta içi Kısır kaya ve çevresini yoklamış gene sonuç alamamıştım. O bölgede spin başarısı elde eden var mı merak içindeyim.
Levrek işi belli olan bir şey değil, güzel tarafıda bu bence. Benim size tavsiyem gün ışımadan hava daha karanlıkken sahtelerinizi suyla buluşturmanız artık ne kadar süre at çek yaparsınız size kalmış tabii.
Merhaba Akif Bey, Yeğenim ile birlikte ben de demirciköy koylarında at çek yapmıştım. Balık yerine temiz hava, termos çayı, önceki günden hazır lahmacunlarımızı yiyip dönmüştük. Avlak ortamı çok güzel ama orada rastladığım bir kişi "buralarda levrek çıkmaz" demiş, oldukça canımı sıkmıştı. Bana göre defalarca denenmesi gereken bir avlak.. Uygun zamana denk gelirse gruba katılmaktan memnuniyet duyarım... Selamlar..
Selamlar Akif Bey, küçüklüğüm Sarıyer'de geçmiş olduğu için Kilyos'a çok giderdik. Deniz gözlüğü ile çok gezmişimdir oralarda. Spin için zamanınızı başka yerde geçirmenizi öneririm. Levrek veya sahteye gelebilecek başka balığa rastlamak çok zor orada. Saygılar,
Genelde güneş batarken tarıyorum meraları ama sadece temiz hava vuruyor kıyıya Erken gitmek pek zor geliyor ev üsküdar da, iş te durum müsait olunca hava almak olsun bahanem
O koyda zıpkınla alındığı bilgim mevcut, sahteyle alanına rastlamamışlar daha ama ben ilk olurum umuduyla inada devam ediyorum işte
Bence tekrar gez Dolaştığım avlakları zıpkıncı kankalarımın onayıyla ziyaret ediyorum. Ben de zıpkıncıyım ama spin derdindeyim 2 yıldır İnada devam
Akif bu aralar kendini çok yorma derim. Az daha sabret. İstanbul için kefallerin ekmeğe saldığı dönemlerde su sıcaklıklarının 20 derecelere yaklaştığı aylarda denemelere başlarsın. En verimli aylar ise Eylül Ekim dönemidir. Hatta sezon yaklaştımı kendi aramızda mini bir atçek organizasyonu yapabiliriz
Sen yormazsan, ben yormazsam nasıl çıkar avlaklar aydınlığa şaka bir yana haklısın biliyorum da gel bu laf dinlemeyen ele anlat olta sallamamayı Teklife nasıl hayır derim ki Kaan, Ümit, Murat, Hakan, Özgür... hazır olun levreğe gidiyoruz Pardon kendi aramızda demiştin di mi
Akif abi ,Feridun abinin belirttiği gibi su üstünde gezinen kafalar bana ilk kefali hatırlatıyor. Yazın güneşin doğuşu ile kefaller doğudan batıya doğru sahil şeridi boyunca hareket ederler bunu her gün tekrarlarlar. Çok büyük bir sürühalinde yada parçalı sürü halinde olarakda gözlemledim mart ve nisan aylarında kefaller daha iri ve yumurtalı olurlar. Ekmek sarılı kıbrıs takımana cevap verme olsalıkları vardır. Ama insanın sabrını test edercesine az olasılık. Yazın ise bu su üstünde bulut gibi gezinen kefal sürüleri ekmek sarılı kıbrıs takımına hiç gelmez. Sürekli panik halinde su üstünde gezinirler. Altdan büyük balık sıkıştırdığında büyük bir şapırtıyla sürü dağılır. Bir süre sonra tekrar toparlanır. Bu balıkları çok gözlemledim. Belki bizim kefaller kıbrısa alışmıştır o yüzden atlamıyordur yada nazlanıyordur . Başka yöntemler denenmesi lazım