Merhaba, zıpkın avında yeni sayılırım. Kilyos tarafında oturuyorum. Karadenize kıyısı olan kayalıklar ve kumsallar var ancak ne kadar güvenli bilmiyorum. Kilyos denizi hersene onlarca can alıyor sonucta. Bu çevrede daha önce dalmış arkadaşlar ve abiler benimle deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.. Sadece kilyos değil sarıyer tarafında herhangi biryer olabilr. Mera değil sadece güvenli olup olmadığını öğrenmek istiyorum
Bir kaç kez kilyosun çeşitli bölgelerinde dalış yapma imkanım oldu. Özellikle kayalıklar tarafında dalışı düşünüyorsan kıyıya fazla yanaşarak gitme derim. Malum, dalgalar sert geliyor kıyıya. Ayrıca ben burası kadar cansız ve renksiz bir su altı yapısına sahip bir yer görmedim. Gri ve tonlarına sahip bir dip yapısı var. Dışarıdaki kayalık yapının aynısı su altında da devam etmekte. Bu kayalara takılıp kopmuş ağlar da mevcut. Bu yüzden bıçaksız suya girme derim.Görüş pek net olmayacağından dikkat etmekte fayda var. Biz dalışlarımızda pek kayda değer bir av yapamadık. Umarım sen başarılı olursun.
Kumluk kısımlarda pisi ve kalkan alma şansın olabilir bu ayda. Ama çok verimli yerler değil, anadolu yakasının av bölgeleri daha verimlidir, levrek de yapıştırabilirsin. Dalgalı ve akıntılı yerlerdir karadeniz tarafları, çok dikkatli olmakta yarar var... Sertan'ın tavsiyeleri karşı kıyı için de geçerli, kulak ardı etme.
Slm, Serhat Bende Kilyos tarafında oturuyorum.Zaman zaman kayalıklarda dalış yapma imkanı buldum.Kefal ve Levrek bakımından zengin bir bölge.Ancak şu an at-çek yada botla avlanmayı düşünüyorum.Malüm kayalıklarda batan gemiler canımı çok sıkıyor.
Serhat kardesim, "amacim mera ogrenmek degil, dalacagim yerin guvenli olup olmadigini ogrenmek" dedigin icin seni tebrik ederim... tum zipkinci arkadaslara ornek olmasi gereken bir tutum... guvenli, keyifli ve bereketli avlar dilerim...