Kilyos Ve Kerpe Hakkında Yardım Lütfen.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hamlet tarafından paylaşıldı.

1. hamlet

hamlet ilyas

Merhaba abilerim. Bu hafta sonu kilyosa gitmeyi, önümüzdeki hafta Kerpeye gıtmeyı dusunuyorum. Sizce orda bu mesvimde ne cıkar? Rapala denesem işe yararmı? Açıkcası pek bilgim yok sizin bilginiz vardır diye sormak istedim. Şimdiden yardımlarınız için cok teşekkürler...

Saygılar...

2. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum bu zamanda kerpede sadece gece gün batımında ve sonrasında eşkine yakalama şansın var. Onuda yer anlamında bir bilenle gitmen daha doğru olur.Birde karadenizi soran tüm arkadaşlara her zaman yaptığım uyarı çok dikkatli olmalarıdır. Kerpe,bağırganlı,kefken bu yerlerde kayaların yüksek olması sizi aldatmasın denizin bilhassa kaba dalgalı olduğu dönemde arada çok büyük dalgaların geleceğini hesaba katın. İnanın hayal bile edemezsiniz.Ben bu aylarda devamlı olarak bu sahillerde balığa gidiyorum.Neticede kayalara geldiğimde en az on dakika denizi seyrediyorum.Dalganın kıyıya vuruşunu ve büyüklük derecesini görmedende denize yanaşmıyorum.
    Dediğim gibi şimdilerde eşkine olur.Yem mamun ve tekedir.Canlı olacak.Takım üçlü dip. 1 no iğne . Genelde ileri atmadan hemen bulunduğun kayaların diplerinde balığı aramak lazım.