Herkese Selam. Malum sudak sezonu açılalı 2 aya yakın oldu. Belki 15-20 defa gitmişimdir. Maalesef tutulan bir sudak. Sazan sezonu açılalı 3-4 gün oldu. 2 gidiş elde var sıfır. Hal böyle olunca ağcıları ve tırıvıcıları saygıyla kulaklarını çınlatıyorum. Halbuki geçen yıl bu zamanlar çok güzel balıklar tutmuştum. Bu yıl bana noldu anlayamadım. Benim gibi bir duayen! nasıl olur da her seferinde bomboş döner anlam veremiyorum. İtiraf edin, içinizden kim bana beddua etti?cyr
Beddua değildir o. Bizim Erzurum'lu balli var ya, kesin sitedekiler balık tutsun diye dua etmiştir ama hep tersi çıkıyor. Bu aralar kendisi ile muhabbette bulunduysan dua etmiştir kesin. Bu yazdığımı görürse yandım. Görmezse, lütfen kimse söylemesin.
Abicim bu işin güzel tarafıda bu değil mi? Her gittiğinde livarı doldurup hiç boş dönmesen bir ay sonra sıkılır bir daha gitmezsin herhalde. Her gittiğimizde tutsak pazara gidip balık almaktan farkı kalmaz ki. (bu arada çok fırsat yaratamadım ama benimde son 3 denemem 0'dı )
al bendende o kadar. işin çekiciliği kalmaz gibime geliyor. yoksa ben balık yakalasam genemi atçek yoruyor bu iş adamı derim herhalde (hayali bile güzel )
Mustafa kardeşim peki bize kim beddua etti de son üç kıyı avımızda sıfır çekiyoruz igneden yemi çok kolay çalan bu nedenle en nefret ettigim balık olan isparozu bile arar olduk, tüm forumları gez ne kadar yeni rapor var bence başka bir sorun var.
Hemşerim avların gönlünce olsun. Şu sıralar sitede kim ne tutmuş kim ne yazmış takip edemiyorum. Uzun zamandır ilk defa senin konuna yazma fırsatım oldu. Sende balık tutamaz olduysan biz ne yapalım demekki balık kalmamış. Ne alakası var bilmiyorum ama aklıma gelmişken anlatayım. İki hafta önce suğla gölüne altı kişi balığa gitmiştik. Yılların eskitemediği emekli öğretmenimiz Mehmet abi ve ekibi de bizden yarım saat sonra aynı yere geldiler. Avımız sabah günün ilk ışıklarıyla başladı. İşin ilginç yanı aynı tür malzeme ve yöntemleri kullanmamıza rağmen yılların eskitemediği Mehmet hocamızın avı herzaman bizimkinden daha iyi olurdu . Herzamanki gibi ilk balığıda mehmet hocamız çekti. reeling Şimdi işin sırrı neymiş onu anlatayım: Mehmet hocamızın ekibi avı sonlandırıp veda ederken bizim ekipteki mevlüt hocayla aralarında bir konuşma geçti. Beş on dakika sonra bizim mevlüt hoca iki rekat namaz kıldı. O da ne bizim mevlüt hoca namazı bitirirken onun oltası şanğır şanğır ötmeye başladı. Meğerse yılların eskitemediği Mehmet hocamız mevlüt hocayla konuşuyorken işin püf noktalarını anlatıyormuş. Bu olaydan sonra anladıkki yılların eskitemediği Mehmet abimiz ava gitmeden önce hatim indiriyormuş. :laughing:
Hatim indirmekle ne kadar alakası var bilemem de, ben balığa çıkarken ne kadar huzurlu sakin mutlu ise avda o kadar bereketli oluyor. Ne zaman hırs yaparak "evet tutacaaaamm" desem o zaman o av hüsranları oynuyor.
Beddua eden şahıs bedduasını geri aldı galiba. Bugün şeytanın bacağını kırdım. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48099