kim demiş marmarada mercan balığı kalmadı diye

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Şevki Kuşçu tarafından paylaşıldı.

1. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

4 haftadır yaptığımız mera araştırmalarımızın sonunda ilk avımızı gerçekleştirdik. sabah 5 sularında kalkıp silivri kıyılarında sığ sulardaki bilindik meralarda denemelerimize başladık..buralarda oltamnıza ufak boylarda ispari, karagöz balığı geldi. burada balık çok az geldiğinden dolayı yönümüzü derin sularda keşfettiğimiz meramıza çevirdik. oraya giderken yolda suya 100 iğneli dip çaparimizi saldık, fakat sadece bir tane mezgit geldi oltamıza. Geçen haftasonu bulduğumuz bu meraya ilk defa olta atıcaktık. aslında benim çok fazla ümidim yoktu kıyıda aldığıımız balıklardan sonra. fakat oltamızı indirir indirmez kıyı şeridindeki balıklardan çok daha büyük mercanlar arka arkaya oltamıza saldırdılar, Hatta 2 kez 2 li bile çektim bu balıklardan. bir süre sonra oltalar parmaklarımızı kesmeye başladı artık. Bu çok bereketli avdan ve taşın sadece mercan yapmasından dolayı bu taşın çok değerli olduğuna karar verdik ve taşın adını yakut taşı koyduk )) yeni av raporlarında buluşmak üzere.. :)

2. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Mercan lar cok iyiymiş. Tebrikler afiyet olsun.
    Bence meranızı biraz limitli kullanın ve yerini söylemeyin. :)

3. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Güzel bir av olmuş tebrikler,meranın kullanımı ve yerini muhafaza etme konusunda Gökhan arkadaşıma katılıyorum.

Balığın sağlıklı olarak çoğalması için bu önemli.Sizin de belirttiğiniz gibi Marmara'da mercan sınırlı yerlerde ve sınırlı sayıda bulunuyor bu malum.Gereken hassasiyeti gelecek avlarınızda da göstereceğinizden şüphem yok.

Raporunuzda dikkatimi çeken bir husus da 100 iğneli dip çaparisi...Her durumda hedef balık istavritti diye düşünüyorum.Eğer sürüye rastlasaydınız ve hemen hemen her defasında çapariyi dolu çekme şansınız olsaydı kısa zamanda üst limite ulaşacaktınız.Ben sizin yerinizde olsaydım iğne sayısını azaltır limitte hakkım olan balığı daha uzun zamanda ve daha uzun süren bir balık avlama keyfi ile livarıma almış olurdum.Nasıl sizce de daha iyi olmaz mı?Tabii siz sürüye raslamadığınız için benimki bir çeşit varsayım oluyor ya da bir tavsiye...

Sonuç olarak mercanları bulabilmeniz ve keyifle avlayabilmeniz oldukça güzel.Bu güzel avlarınızın ve paylaşımlarınızın devamını dilerim.Rasgele...

4. fish founder

fish founder Özgür

mercanlar için tebrikler lakin,
    100 iğne dip çaparisi,amatör balık avcısı için bana biraz fazla geldi....

Son düzenleme: 14 Haziran 2010
  5. carp

carp Mehmet

Ben de benzer bir mesaj göndermek üzereydim ki sayfayı yenileyince farkettim. Böyle güzel bir avlak bulduktan sonra sanıyorum gerek de kalmaz 100 iğneli çapariye.
    Avlak konusunda arkadaşların hassasiyetlerine de katılıyorum Şevki bey.
    Uzun uzun araştırıp yok denen yerden balık almakla da tebriği hakettiniz...

6. Ali34-45

Ali34-45 Ali

güzel bir av olmuş gerçekten tebrikler.

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    av için tebrikler daha bereketli avlar inşallah ama 100 iğneyi tasvip etmiyorum paragat gibi bişi olmuş o.

8. LapinCash

LapinCash

Tebrikler ne güzel çeşit olmuş..

9. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    tebrikler.yanlız dikkat bu rapordan sonra sizin teknenizi tanıyanlar takibe başlıycaklar bilesiniz.nerde çapa atıyo nerede tutuyo die izlerler bundan sonra

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel mercanlar, afiyet olsun.

Mercan harici balıkların türünü merak ettim?:)

11. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Bu sene bu sene bu mercan bol ama değişik bir mercan sanki. Bana mercan balığının lezzetini vermedi. Sizinkiler umarım güzeldir.

12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Güzel mercanlarınız için sizi tebrik ederim, ama yanlarına ölçü için, koyduğunuz paket hiçte hoş kaçmamış, hele şu günlerde toplum olarak hassas olduğumuz, konunun örneklerinden biri olduğu için, selam ve saygılarımla, iğneniz balıksız kalmasın.....

13. erdem271

erdem271 Erdem

"100 iğneli dip çaparimizi saldık"

Bildiğimiz parakete değil mi bu ???

14. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

bizde ilk defa denedik fakat kullanımı normal çapariden çok daha kolay ve keyifli bir sistem

15. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

söylenecek şey var söylenmiyecek şey var ;)

16. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

merhabalar

dip çaparisini ben zaman tasarrufu olarak görüyorum en azından benim için, bana yetecek kadar balığı belki bir atışta toplayarak geri kalan zamanda yeni mera keşfi yapabilirim ( yeni yer bulmak çok zor, zahmetli ve zaman alan bir iş ve kesin bulacaksınız diye birşey söz konusu değil yaklaşık 4 haftadır arama yapıyoruz her çıkışımız 8 - 10 saatten aşağı değil, fakat sadece tek bir yer bulabildik) şimdiki amacımız yeni bilinmeyen meralar keşfedip tek bir meraya yüklenmemek ;)

17. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

teşekkürler :) merak etmeyin gereken hassasiyeti tabiki göstericez.. bizden sonraki nesilnde bu balıkları tutup yemesi hakkı!

18. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

zaman tasarrufu :) siz 10 kere atmanız gibi bişey değişey bişey yok :cool:

19. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

haklısınız :) o yüzden yeni yerler keşfetmemiz lazım .. hep aynı yere gidersek hem o merada balığı tüketir hemde eninde sonunda yakalanırız :D

20. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

teşekkürler.. ispari, istavrit, izmariz, mezgit, hani, karagöz