Necip bey bu videodan zararlıdır sonucunu çıkarmak pek doğru değil bana göre çünkü yunusun rot balans ayarı şaşmış bir tarafa çekmiş ve olan olmuş saldırı amaçlı veya zarar vermek amaçlı değilmiş gibi geldi.
Evet, başlıktan anlaşılan sanki bilinçli bir saldırı gibi. Sadece yunusun biraz zamanlama hatası var.
Benim bildiğim en uysal ayvandır Yunus.Ben böyle birşeyi sadece çok canı acıdğı için yaptığını düşünüyorum.
Dogadaki asil zararli sanirim sadece insandir! Yunuslar gibi asil hayvanlarin günahini almayalim arkadaslar!
. Kim demiş yunuslar zararsız diye!!! - bu başlığı sizmi seçtiniz? - bu montajlı (olduğunu düşünüyoruz) videoya bakarak mı yazdınız? - Hiç Yunus gördünüzmü? - Yunusları zararlı buluyormusunuz? Konuyu açan arkadaşımız peki size soruyorum Yunuslar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yunuslar Dünya'nın en asil Deniz canlısıdır, Memeliler sınıfındadır, İnsana çok yakındır, İnsana Denizdeki zor zamanında en büyük yardımcıdır ( tecrübelerini yazılı kaynaklara aktaranlar, böyle anlatmakta) Dünya üzerinde her yerde koruma altındadır, Balıkları yemek tabii ki en doğal hakkı olan yine Denizlerde yaşayanların hakkıdır, Bizler ise o büyük balıkların hakkını gasp ediyoruz diyede bir türlü değerlendirme yapabiliriz. Balıkları yemek zararlı sınıfın girmekse en büyük zararlı bizleriz. Kara avında kullanılmak için icat olunan av tüfekleri ile bu canlıları ÖLDÜRENLERİ KINIYORUM. Galata köprüsünden bunları seyretmek, ömre bedeldir. Ve unutmayalım ki bu canlı bir balık değildir, Doğum yapar.
Evet onlarda bizim gibi memelidir ve bizim gibi de zaman zaman hata yapabilir.Zararlı zararsız tartışılır.Biz nasıl acıktığımız zaman kahvaltıdaki yumurtaya saldırıyorsak onlarında aç olunca saldırgan olduklarını düşünüyorum.Naçizane kendi düşüncelerim bundan ibarettir.
Sonucta yunus balığıda yaban hayatta yaşayan bir tür saldırgan olmasıda gayet normal ve üreme zamanı özellikle çok saldırgan oluyorlarmış öyle biliyorum.