evet arkadaşlar malumunuz burada bulunan hepimiz balıçıyız ve bir çoğumuzda bol bol balık kaçırıyoruz. büyük olup ve büyük sanarak kaçırdığınız balıkları bizle paylaşırmısınız. Ben başlayım... Ankara yakınlarında bir barajda avlanıyorduk. malzememiz sazan malzemesiydi. otururken birden oltanın misanın çekildiğini hisettim.hemen sarmaya başladım ama makine sarmıyordu bende elime çekmeye başladım. balık mı yoksa kütük gibi birşey mi diye ikilemde kalıyordum. kıyıya 3 metre felan kala balığın sırtını görebildim ancak tahminim 15 20 kg civarında gelecek bir sazandı ama kıyıya çekemeden ağzında iğneyle kaçtı gitti.
izmarit avına gitmiştim kuleliye. balık vurdu çekiyorum tam birden olta ağırlaştı sonra boşaldı bir çektim ortadaki iğne yok. arkadaşımın demesi karabatak vardı ben çekerken balığı o kapmış sonradan ağzında gördüm onun dışında çok var tabi kaçırdığım ama öyle çok büyük balıklar değil
sakarya nehrinde 14-15 yaşlarımızdaydı sanırım. mart ayında karmak dedıgımız sıralı olta tabana atardık.lisedeydım her hafta sonu hatta arkadasım hafta arsıda atardı. o yıl müthiş mersin balıkları yakalamıstık. en büyüğü 33 kg gelmişti. buyuk yakalayınca eve haber verirdik ikimiz cekemezdik.ama bır yayın kacırmıstık. resmen ejderha idi. benden de bunlar.
Bu yaz, iskele üzerinden,canlı balıkla levreğe atıyorum. Levrek canlı yemi yedi. Tasmayı attım balık üzerinde. Fakat balık sürekli dibe ve iskelenin ayaklarına doğru basıyordu. Tabi kalama verme şansım yoktu. En sonunda kamış daha fazla dayanamadı ve kırıldı. Fakat balığı hiç göremedim. Yine de 6-7 kg civarı olabileceğini düşünüyorum...Ne diyelim kaçan balık büyük olur.
Ben Çanakkalede 2000 yılında bir tane kaçırmıştım. Canlı kayabalığıyla yemleyip attığım oltama 8 kilo civarı bir levrek gelmişti. 20 dakika kadar idare ettim balığı, suyun üzerinde yan yatınca çekmeye başladım. Son dört metre kala balık ani bir hareketle misinayı patlattı. O zamanlar el kasnağıyla avlanıyordum. Şimdiki makinalar olsa rahatlıkla çekerdim herhalde.
daha 1 ay önce devamlı avlandığım yerden dip oltası yapıp 60 metre fln ileriye oltayı salladım.misinanın boşluğunu aldım,sahile paralel şekilde kayanın üstüne yatırdım .aradan biraz geçtikten sonra önce olta titredi,sonra kayadan yere düştü ve 2 adım yer değiştirdi.ben hemen ayağa fırladım oltayı çekmeye başladım,çok ağır birşeydi amma velakin misinyı koparıp ağzındaki iğneyle kayıplara karıştı. insanın hayatına böyle deneyimler çok nadir gelir.o günden beri en pahalı misina kullanırım hep.ucuz etin yahnisi hakkikaten yavan oluyormuş.
2004 yılında kıyıya 8-10 metre kala tekneyi demirledim ayrıca tonozda yaptım, kerterezi iyi biliyordum şeytan oltasıyla eşek istavriti, olta aşağı inene kadar istavrit binmezse dipten de mezgit avlayacaktım. iki olta çalışıyordum ve çok da iyi balık alıyordum birden boşta olan kasnak kupeşteyi aşıp denize gitti ve bir iki dakika içinde kayboldu misina elimde olsa bile balığı çekemezdim diye düşünüyorum muhtemel patlatırdı. yine aynı yıl değirmendere sahilinde mırmıra kıyıdan mırmıra gittim etrafımdakiler bi kaç parça balık almıştı bende tık yoktu kamışı kmış tutucuya diktim iki üç metre arkamdaki arabamda su ısıtıp kahve yapayım dedim demez olaydım arabanın yanına geldiğimde çaaaaaaaat diye bi ses... kamış tutucu kırılmıştı(srt plastik gövdeli metal kazıklı kamış tutucu) benim koca kamış denizde yüzüyor. kepçeyi makinaya taktırarak kamışı aldım balık ucundaydı ozamanlar kalamadan falan haberimiz yok tabi.10 sn dayanabldim misinayı patlatıp kaçtı.O zamanlar kalamadan falan bi haberiz fazlasıyla acamiyiz şimdi olsa kaçırmazdım diye dşünüyorum ama bellide olmaz balık bu. böyle iki olay geldi başıma hangi kaçan balık daha büyüktü bilemiyorum.
bir gün çinekopa atıyorum balık bir vurdu kamısın ucu tak diye eğildi ve bosladı çektiğimde takım yoktu hersey bir anda oldu bitti