Herkese merhabalar. İsmim Selçuk. İst.'da ikamet ediyorum. Balık avına, web siteniz sayesinde heves sardım. Önceleri göz ucuyla bakarken okudukça, birbirinden değerli ve tecrübeli kişilerin yazılarıyla müthiş bir feyz ve heves aldım. Hazır bayram tatili de yaklaşıyorken balık avı için babamın 20 senedir bir kenara bıraktığı shekspear kamış ve makina aklıma geldi. Çürümüş ne kadar takım varsa atıp yeni misinalar, takımlar hatta tulum çizme dahi aldım. Ancak tüm bunları giyinip kuşanırken bir sorun kafama takıldı ; '' Balık Nasıl Tutulur Kardeşim ? '' Bayramda inşallah Silivri Kınalı'daki yazlığımda olacağım. Sitede genellikle istanbul raporları varken Silivri-Kınalı-Gümüşyaka bölgelerine ait güncel raporlar bulamadım. Ayrıca sitede mevsimsel dönemlere ait herhangi bir genelleme yapılmadığı dikkatimi çekti. Yani, '' Aralık ayında şu bölgede şu balık sık olur. Şu derinliktedir, şu takım kullanılırsa isabetli olur '' gibi bir konu başlığı bulamadım. Velhasıl kelam ; siz değerli dostlarımla tanışmaktan memnuniyet duyduğumu ve engin tecrübereinize talip olduğumu bildiririm. Bayramda Kınalıdaki sığlık suda hangi balık için hangi takımı kullanayım, hangi hava durumunda, hangi saatte rızkımı bekleyeyim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim Murat Bey. Umarım bayramda üşüdüğüme değer ! Hele bir de boşa çekersem iyice hevesim kırılır. Gerçi bu işler kısmet işi ama, hayırlısı bakalım artık. Bu arada söylemeyi unuttum ; Bizim orada yazın bol miktarda mırmır ve kefal görürüz. Arada sırada zıpkına çıkarız. Biraz ipi koparıp açılırsak kıraçalara bile rastladığımız olur. Hatta yaklaşık 40cm'lik kalkan kovalamışlığım bile var. Bunlar aşina olduğumuz balıklar. Ama benim asıl merak ettiğim, lüfer falan var mıdır acaba ? Acemi ve hevesliyiz ya, beklentimiz de büyük. Her ne kadar gönlümden ton, kılıç falan geçse de bir o kadar da gerçekçi olmaya çalışıyorum. Bu yüzden bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Eğer yoksa bileyim ki hayal kırıklığım da aynı derecede büyük olmasın ! Sonra daha başından vazgeçmeyeyim bu sevdadan
Aramiza hos geldin kardes, Benim tavsiyem su olacak ki, nasilsa istanbuldasin Süleymaniyenin asagi yokusunda, sahile dogru, bir cok balik malzemeleri satan dükkanlar var , en güzel malumati sana onalar verir, bir iki degisik takim fazla alirsan hic zarar etmezsin alternetifin olsun, nasibin bol olsun haydi rastgele))))
Sülünez ve kurt bulundurmayı ihmal etme. Şu sıralar oldukça iri mırmırlar var, bir de şansın var ise hava ayın 6 sı ile 20 si arası deniz dalgalı olmak koşuluyla levrek için çok müsait olacak. Teknik belli bütün kurt veya sülünezi iğneye takıp maksimum 30 metre atıp bekleyeceksin. Gerisi şansına kalmış...
Teşekkür ederim Sn. Yücel ve Sn. Mustafa bey. Misina ve takımlarımı tedarik ettiğim esnafla da bu konuyu paylaşmıştım. Bana (kusura bakmayın, terimlere yabancıyım) sardalyaya benzer hırsızlı sahte balık, yine 0,40 çelik bendenli hırsızlı ve mantarlı bir levrek takımı ayrıca değişik renklerde çapari takımına benzer iğneler, muhtelif kurşunlar verdi. Ben bu takımlardan sahte balığa, bir beden ve fırdöndü taktım. Ayrıca 100gr'lık bir kurşuna köstek olarak kullanmak için bir beden ve fırdöndü bağladım. Sahte balığın içerisinde sanırım kendi kurşunu var, bunu olduğu gibi kullanacağım. Diğer mantarlı ve çelik bedenli levrek iğnesine de 100gr'lık kurşunu köstek yapacağım. Sahte balığı kaşık usulünde olduğu gibi kullanmayı daha doğru olur diye düşünüyorum. Diğerini ise dibe yatırıp beklemem mi daha doğru olur ? Levrek için hangi şartlar daha müsait ? Bu hayvanın huyu suyu nedir ? Kınalı gibi sığlık ve çöl gibi kumluk bir bölgede hangi hava şartında ve hangi ayda hangi takım ve hangi balık daha isabetli tercih olur ? Farkındayım, sorular çok fazla ama umarım cevapsız bırakmazsınız Tekrar teşekkürlerimle.
Selçuk Abi selamlar bizimde silivri altınorakta yazlığımız var arada avlanıyorum ordan ,öncelikle çelik telli mantarlı olan takım muhtemelen lüfer takımıdır bununla ilgili forumda bir çok bilgi mevcut olması lazım yem takılış şeklinden takımın yapılmasına kadar ama silivride kıyıdan pek işinize yaramaz,sahte balıklarda lazım değil silivri için ,sadece 4 numara 5 numara iğnelerle 2-3 köstekli klasik yemli takım yapmanız işinizi görcektir ,silivride mırmır balığı bolca ve en sevdiği yemler arasında kurt çeşitleri yer almakta ama bulamazsanız hadımköy metro markette canlı sulunes oluyor onunlada şansınız yüksek olur . mırmır kumları eşeleyerek yemlendiği için genelde kurşuna yakın kösteğe atlar bu yüzden yukarda kalan kösteğinizi de uzun tutarsanız yeminiz zemine yatar . bunları yaptıktan sonra oltaya bir zil takın heryerde satılır mandal gibi tutturuluyor oltanın ucuna ve balığı bekleyin Buda silivriden yağmur sonrası bi resim
Selçuk Bey merhabalar Aramıza hoş geldiniz. Sizi aramızda görmek Beni çok mutlu etti. Paylaşımlarınızı bekliyoruz. Selamlar.
. Bu arada ; Şu anda aramızda bulunmayan değerli dostum Suat Reisin Bana öğrettiği bir yemci tarifi. Siliviyi çok bilmem ama ; Sol taraf deniz Sağda çay bahçeleri, düz devam edin,tarihi köprü ve dereyi geçin, hemen oada leğen içinde canlı kurt satan bir vatandaş var. Oradan canlı canlı kurtlarınızı alabilirsiniz. bu arada yemlerin suyunu sürekli değiştirmeyi ve serin tutmayı unutmayınız. zira hemen ölüyorlar.
Teşekkür ederim Tarkan bey, Silivriye giderken her halükarda yolumun üzeri, muhakkak uğrayacağım bahsettiğiniz yere. Sana da ayrıca teşekkür ederim Seçkin kardeşim. Tam almak istediğim bilgilerdi bunlar. Hem yörenin şartlarını iyi bilmen sayesinde ne avlayabileceğimi öğrenmiş oldum hem de benden daha tecrübeli olduğun için hangi takımı kullanmam gerektiğini anladım. Benim gibi bir acemiye yol yordam göstermekten çekinmedin, bende seni ''Usta''m yapıyorum Tavsiyelerini muhakkak dinleyeceğim. Çok sağol usta. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar dilerim. Bayrama kadar buralardayım. Yani bilgisayarımı kullanıyor olacağım. İlave bilgi vermek isteyen herkesi dinlemeye devam ediyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Estafurullah Abi ustalık ayrı bişey ,benim bildiklerimi 1 ay sonra eminim sizde öğrenirsiniz ama bu işe benim yaşım kadar senesini vermiş üstadlar var sitemizde bana usta demek onlara hakaret olur
Merhaba Selçuk.. Öncelikle aramıza hoşgeldin.. Hava raporlarına göre şu anda düşündüğün bölgelerde yapabileceğin en iyi av Kalkan avıdır.. Yem olarak Uskumru yada İstavrit kullanabilirsin.. Klasik dip oltasına yemleri ister fileto çıkarıp,istersende lop olarak takıp kurşununuda denizin durumuna göre 125-150 gramlık ayarlayıp şansını deneyebilirsin.. Sultanköy sahili bayağı verimlidir.. Lüfer bile yakalayabilirsin.. Levrek şansın bile var.. Sana rastgele der bayramını kutlar,iyi haberlerini bekleriz.. Şimdilik hoşçakal,dostçakal..
Teşekkür ederim Ulvi bey. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Ben her halükarda yanıma 5-6 farklı çeşit takım götürüyorum. Artık kısmetime ne çıkarsa. Ama elim boş dönmem. En kötüsü uğrarım bi balıkçıya bir iki kilo alıp ''ben tuttum'' derim, böylece evdekilerin ağzına düşmekten kurtulurum Hayırlı bayramlar.
merhaba arkadaşlar bende silivride oturuyorum ne yaptıysam ne ettiysem levrek lüfer yakalayamadım rapalalar aldım sabah akşam deniyorum ama tık yok yeri geldi kayalık bölgelere gittim yeri geldi kum bölgelere gittim ve tekne arkasındanda attım ama yok sanırım mera konussunda yanlışlık yapıyorum heryerden araştırdım ama silivride nerede olabilir derseniz bi cevabım yok silivrili ve silivriyi bilen abilerimden kardeşlerimden ricam nerede vardır bu balık bu aylarda olurmu ?