Burdaki Tatlı Su kefalleri KASNA'lar Solucan ciger e geliyor Mepps Ve Yavru sahtelere Gelirmi. Normalde heryerde geliyor ama kırıkkalede Kefal mepps ile avlanmıyor Yani meppsle avlansam durum ne olur
Kırıkkalenin neresinde avlanacaksın... Orada genelde su geniş olduğundan ağır mepsler (long cast) kullanmanı tavsiye ederim.Uzağa atmak için. 3 numara mepsle çok güzel kefaller alıyorum orada hatta bazen turnada gelebiliyor. Yavru sahte yemleri maalesef uzağa atamıyorsun.
Gecen gün kırıkkalede kefal avlamaya çalıstım meppsle fakat olmadı.sürekli zıplayan balıklar vardı kefal olduğunu tahmin ettiğim fakat yine de olmadı.neyi yanlış yaptım bilemiyorum.bir dahaki sefere sahte çekirge ve sahte balık deneyeceğim.
Bugüne kadar çok çeşitli yem ile kefal yakaladım ancak mepps gibisine rastlamadım. renk seçimin doğru olduğu müddetçe en iyi sonucu alırsın diye düşünüyorum.
Erhan Bey, hangi renk mepps seçilmelidir kasna için? ben kırmızı zemin üzerine siyah noktalı kullandım ama şimdiye kadar bir şey tutamadım.