Kırıkkalede Kızılırmak Bahsili

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ace tarafından paylaşıldı.

1. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    Ne yazıkki avım yok henüz
    arkadaslar balık sevdasına yeni tutulduk 3 kere ava cıktık elimiz bos donduk bahsılı koprusunun altında ve biraz ilersinde at cek yaptık 1 avımızda basarısız olduk 2. ve 3. avımızda hassas şamandıralı kucuk kancalar ve ince misina kullandık bu iste yeniyiz yine basarılı olamadık bu sefer tekrar gidicez 3 arkadasımla birlikte güzel bir olta almayı dusunuyorum ne turk misina kanca ve samandıra kullanmalıyım yem olarak bir miktar solucan bir miktar mısır ve tavuk cigeri kullanmayı dusunuyoruz ama bu sefer farklı bir yere gitmeyi planlıyoruz kızılmak üzerinde celal bayar parkı uzerinden yuruyerek avlak arıyacagız bize katılmak isteyen ustalarımız varsa bekleriz hem bize bu isi ogretmede yardımcı olurlar hemde keyifli bir gun geciririz bu arada balık nerede olur bilmiyoruz bize bir kac tiyo verebbilecek varmı iyi gunler

2. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Shakespeare® Ugly Stik Lite 2 mt
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    1 m.t,7,5 k.g Turna :)
    Çağrı kardeşim tavuk ciğeri ve solucan tavsiye ederim.3 iğneli en az 100 gr Kurşunlu dip oltası kullan.Suyun biraz yavaş aktığı yerleri dene,tavuk ciğerini iğneyi kaplayacak şekilde küp şeklinde kes.
    Olacaklara sende inanamayacaksın :)

3. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    tesekkurler canavar birde oralar cok kayalık ve taslık cunku harfiyat dokmusler ırmaga surekli oltamız takılıyor yine takılır diye korkuyorum takılmaması icin ne yapabilirim

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Hedef balığa göre,yem,takım ve teknik bilgileri değişir.Sizin öncelikle tutmak istediğiniz balık nedir?

5. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    kefal varmıs gidicegimiz yerde sazan ve kadife varmıs birde ama sazan ve kadifenin avlanması yasak diye duydum o yüzden kefal pesindeyim zaten oltam yok suan bana bir takım onerirmisiniz ırmakda iseyarayacak sekilde ve bu balıkları yakalama yardım edecek sekilde.
    bu arada avlak cok taslı ve surekli oltam takılıyor samandıra dahil hepsini suda bırakıyorum sonra kopuyor bunun bir cozumu varmı takılmamasının

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    ırmak boyunca ileri geri gezip uygun yerler tespit edin.(derin,akarı az) bir spin takım edinip,mepsle at çek yapın(kasna avı teknikleri forumda bolca mevcut faydalanabilirsiniz).Yemliye daha çok şu an yasak olan balıklar geleceğinden,15 hazirana kadar kullanmasanız daha uygun olur.15 HAZİRANA KADAR forumda,yayın,sazan,bekir(bıyıklı)ile ilgili epey bilgi toplar,hazır halde avlanmaya başlarsınız.Rastgelsin.

7. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    KArdeşim bahsettiğin bölgeyi iyi bilirim. Orada eğer sudaki akıntı fazla ise kefali tutman çok zor. Bunu da şöyle anlarsın. Köprünün 3 yada 4 ayağı var. Bu ayakların arasından su akıyorya hani. Eğer ayakların her boşluğundan su güldür güldür akıyorsa geçmiş olsun balığı tutamıyorsun. Ya da tek tük gelir oltaya. Ama o ayakların sadece 1 inden su geliyorsa ve suyun debisi az demektir. İşte o zaman kefalleri patır patır çekersin.

Ayrıca sana tavsiyem, orada at-çek yapmandır. 210cm ve atarı 5-25 civarı bir kamış. 2000lik spin makina ve 0,18 misina. Sahte olarakta meps yada strike pro küçük beyaz balık. Eğer beni raporlarıma göz atarsan o sahtenin ne işler becerdiğini görürsün.

Ayrıca köprünün altında avlanma. Akış yününe doğru 500 mt kadar aşağı git. Piknik alanının tam karşısında oltanı at. Bundan sonrası nasip diyecen artık.

Sağlıcakla kal kardeşim :)

8. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    tesekurler abi eyw.bende okudum onların yasak oldugunu o yüzden kefal icin gidicem kefal icin yem ve meps kullanıcam

9. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    tesekkurler:) bende celal bayar parkından yukarı dogru gidip derin ve suyun durgun oldugu yerlere bakmayı dusunuyordum ama asagı mı gıtmemı tavsiye eediyorsunuz?

10. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    birde abicim ben kamıs makina isinden fln anlamıyorum bildiginiz bir siteden bir olta onere bilirmisiniz hemen siparis vermek istiyorum hafta ya cuma gunu ava gitmek istiyorum 150tl verebilirim birde oltaya ogrenciyim daha fazlası beni zor durama dusururuz

11. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Piknik alanının tam karşı kıyısına geç ve oltanı mümkün olan en uzak noktaya at. Dediğim gibi eğer su az ise, akıntı yok denecek kadar azsa ciddi balık alırsın oradan..

12. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    sorduğunuz bölgede avlanacaksanız KEFAL avlayınız başka türe gerek yol zevkli olur. turna derseniz celal bayara gidiniz.
    takim olarak benim vaz geçilmezim tek iğneli , 1, 2 gr lik hassas şamandıra, ince misina. yem ciğer. çok keyifli olur.

13. sametyıldırım

sametyıldırım samet yıldırım

bende kırıkkalede yasıyorum kesın ulas 054299278 www.facebook.com/hyko.71

14. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    buralardaki kefalleri at çek ile de yakalayabilir miyiz? bir de kırıkkale'nin hangi bölgelerinde avlanmalıyım sizce?

15. sametyıldırım

sametyıldırım samet yıldırım

kardeş kırıkkalede kefal ustune calısıyorum ulas bana

16. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    öncelikle merhaba ben yahşihanda askerken haftasonları bahşillideki o güzel parka giderdik her haftasonu mangala ve baliğa askerde de olsak her haftasonu yazin bahşilli parkina giderdik ama cok balik tutani gördüm orda solucanla kendim bile tuttum parkin icinden en sonuna git icerdeki gölde balik tutmak yasakti hala oylemi bilmiyorum parkin en sonundan dişardaki dogal irmak tarafina dene derim adamin biri kocaman turnayi şamandrali tuttu orda ve kefaller cirit atiyordu resmen o taraf ta akinti birazdaha az ve birazdaha geniş durgun yerler var arti yayin baliğida tutuldugunu ordakilerden örenmiştim ozaman kizilirmak gerçekten harika o dediğiniz köprünün altinda koca at irmaga düşmüş traktörle falan çekmeye öalişiyorlardi oakdar güclü bir akinti vardıki bakarken düşerim diye korkmuştum tam yayin baliği tutmalik biryer yahşihan tarafina dogru cok genişleyen yerler mevcut nobet tutarken sabahları kocaman baliklarin atladiğina bircokkez şahit oldum rasgelsin

17. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    Parka giriyorsun ve yukarı doğru bir km civarı yürüyünce gölün bittiği yer geliyor orayı diyorsun herhalde. Bir iki hafta içinde kırıkkale'ye gidince orda deneyeyim bir de kefal avını.