Kırılan Spin Kamışım!

Konu, 'Kamışlar' kısmında western222 tarafından paylaşıldı.

1. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Tüm forum sakinlerine selamlar...İlk spin kamışım olan dam e-motion 2.40 cm 2 parça kamışım kırıldı.kırılma yeri "erkek" diye tabir edilen yer.buranın uç kısma giren yeri önce çatladı daha sonra da kırıldı.bende bu kısmı ,alttaki yüzüğün ordan kestim.yani çatlakla beraber yaralı kısmı aldım.ancak şöyle bir dorun ortaya çıktı.iki kısımda eşitlendi,yani birbirine girmiyo tabiki(çünkü giren kısmı kestim.)ben de araya başka kamıştan parça attım.iki tarafı da bu parçaya geçirdim ama bir süre sonra o parça da kırıldı.gerçi kaliteli bir parça değildi.şimdi yine aynı metodu daha sağlam bir şekilde yapmayı düşünüyorum.ama burda birçok usta var ve deniyimli.bana önerebileceğiniz birşekyle var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum hepinize...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    geçmiş olsun..

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

geçmiş olsun D.A.M ürünleri eski kalitelerinden uzaktalar artık

4. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    böyle durumlarda spin kamış değilde teleskopik normal kamışta başıma geldi üsten ikinci parça ortadan kırılmıştı bende hemen bir daldan çubuk keserek her iki tarafada tatlı sıkı girecek şekilde( sekiz on santim içeriye) japon yapıştırıcı sürüp sabitlemiş ve ava devam etmiştim bayada sağlam olmuştu:)

5. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Öncelikle geçmiş olsun anlaşılan siz bu kamışı emekli etmeye pek niyeli değlsiniz.
    Ben bu konuda bir öneride bulunabilirim önce kamış çapından 1 mm büyük 4 cm uzunluğunda 2 ad boru bulacaksınız sonra bu boruların birinin içine uygunçapta somun diğerininkinede 2 cm uzunluğunda civata kaynattıracaksınız (sarı kaynak) boruların civata ve somundan geriye kalan boşluklarını kamışın kırılan kısmına bilezik şeklinde japon yada soğuk kaynak malzemesiyle kamışa montajlıyacaksınız sonra bunları arasına rondela koyarak uygun şekilde birbirine sıkacaksınız artık kamış kullanımınıza hazır. Zorda görünse çok zor değil haberiniz olsun

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    kamışı kullanacağım zaman iki kamışı birbirine vidalayacağım yani.ancak;vidalama işlemini yaptıktan sonra iki parçanın yüzükleri aynı sıraya denk gelecek mi?

7. matti

matti murat

onuda ben söyliyim abi: araya pul yada rondela koyacaksın ya yüzüklerin birbirini denklemesi ayarını onlarla yapacaksın.bide size tavsiyem yapıştırma işlemi için japon yerine başkabir yapıştırıcı kullanın,nalburlarda bulunan biri sıvı biri püskürtme fısfıs set olarak satılan yapıştırıcılar var fiyatı 6-7 tl dehşet yapıştırır onu kullanın ama ellerinize dikkat edin.kolay gelsin..

8. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Matti arkadaşımın söylediği gibi araya pul+rondela koyarak yüzükleri denk getirebilirsiniz bu 1 defaya mahsus bişey 1 kere denk gelirse aynı diş payıyla hep aynı yerde sıkılmış olur.
    Benim soğuk kaynak diye bahsettiğim yapıştırma yöntemi matti arkadaşımında bahsettiği gibi püskürtme yada 2 sıvının birbiriyle birleşmesi halinde aktif olan yapıştırma yöntemleri.

9. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Gecmis olsun arkadasim,hayret nasil kirildi?Bu tip ara parcali butun kamislarda kamisin kalitesi,fiati ara parca ile belirleniyor.Kataloglara bakarsak ek yerlerinin kaliteleri XT20,XT30,XT50 Gibi her markaya gore degisen kot`larla belirleniyor.Tekrar gecmis olsun.

10. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    aslında biraz da benim hatam vardı.avdan sonra parçaları birbirinden ayırırken dip dibe değilde biraz uzaktan tutarak çevirdim ve zaten karbon olan parça çıt diye çatladı.sonra da yapıştırdım falan ama tutmadı.

11. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    pul ya da rondelayı da sabitlemek gerekiyor mu?yoksa her seferinde araya koysak olur mu?bir de şu şekilde yapsam nasıl olur?parçalardan birini yapıştırmadan önce ayarlasam,sonra yapıştırsam olur galiba...bu arada yeni kamış ta aldım (okuma salina sea spin 2,40).bu kamışı da onarayım da yedekte dursun istiyorum.ilginiz için çok teşekkürler...

12. karakalp

karakalp

geçmis olsun. marka olarak aldigin bir urun fiyatinin hakkini vermiyebiliyor. benim 2 senedir kullandigim bir spin kamış var cok memnunum. ustelik hollanda yapimi. gozatmani oneririm. rastgele

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=34089

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Güzel kamış ama 235 gr biraz ağır gelir...

14. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    geçmiş olsun yazık olmuş

15. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    teşekkür ederim...

16. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Süleyman kardeşim,gerçek bir tornacı arkadaşın varsa işini en fazla 15-20 dakilada ölümsüzleştirebilir.Başka yerinden kırılır oraya bir şey olmaz.İster alüminyumdan,istersen de teflondan yapılabilir.Bulunduğun yerin sanayisine gidipte olabilir.Tercih senin.

17. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    ismail abi malzemeyi kendim tedarik ederek gerekli şekli verdim.az önce de boyama işini hallettim.kuruyunca parçanın fotosunu çekip koyacam inşllah...teşekkür ederim ilginiz için...

18. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Elimden gelen budur.yapıştırıcıyı nalburdan aldım.fısfıs ve sıvı olan 5 tl idi.adam arada boşluk olacaksa bunu alma dedi.ikili (birbirine yapıştırılan) ilaç verdi 3tl.umarın sağlam yapıştırır.ilgilenen ve fikir veren herkese bir kez daha teşekkür ederim.

Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  19. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Eline sağlık süpersin

20. karakalp

karakalp

olmuş sayılır. eline saglik. eger yine sorun cikarirsa sen benim tavisye ettiğim kamışı al. 30-40 gr için 70-80 tl verme :) bende ugly stik aldim. kalitesini ispatlayacak balik denk gelmedi daha. spro ile ayni işi goruo sonucta )