22-23 Nisan günleri Kırklareli Barajına turna yakalamaya gitmeyi düşünüyorum. Barajın son durumu hakkında bilgisi olan var mı? Daha önce buraya giden abilerim, kardeşlerim yardımcı olursa sevinirim.
Kırklareli barajı , Kayalı barajı ve armağan barajına gitmişliğim var hatta bu cumartesi akşamı kırklareli barajına gittim akşam üstü meps ve rapala kullanarak yaklaşık 10 tane kefal yakaladım 9 unu suya iade ettim 1 tanesi yaklaşık 40-45 cm di diğerleri 30 cm ve altı olduğu için gölete geri iade ettim. Kırklareli barajında turna olduğunu sanmıyorum benim gözlemlediğim kadarıyla kızılkanat ve sazan da var ama şu an bu balıkların tutulması yasak ama armağan barajında turna yakalayabilirsiniz hemde çok büyük turanalar geçen sene bacanak armağandan 4 kg lık bir turna çıkarmıştı benim yanımdan, kırklareli şeytan derede turna olduğunu biliyorum ama gitmek hiç nasip olmadı.
Armağan barajına da gitmeyi düşünüyorum. Önce bi kırklareli barajına gideyim, sezonu orada açayım dedim. Ben de Şeytan deresinden turna yakalıyorlar diye birkaç kişiden duyum almıştım ama derenin neresinden olduğunu bilmiyorum. Şeytan deresinden çıkarsa barajdan da çıkabilir diye düşünmüştüm. Ne diyelim; yarın ola hayır ola.
Şeytan deresini özellikle dene şayet günübirlik gidiyorsan,kamp için çok uygun değil,kırklareli gölüne kamp kurmak için gittik geçen sene,şeytan deresinede uğradık bakmak için,biz oradayken,sanırım 2 kg civarı turnalar vardı livarda,ben önce ağ falan attılar sandım ama oltayla almışlar,yem olarakta istavrit kulanıyorlardı şamadıralı takıma.