arkadaşlar haftasonu balık avlamak ve gezinti yapmak için Kırklareli-İğneada'ya gitmeyi düşünüyorum. Burada ne tür balık avlayabilirim. özellikle kıyıdan levrek denemek istiyorum başarı şansım ne olur? merayı bilen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
Aynı konuyu 1 ay önce bende açtım ve haaala bekliyorum cevapları. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33607 Aman kalacağın otele dikkat et, ben daha gidemedim çünkü kalmayı düşündüğüm otele parasını yolladım, o hafta fırtına çıkınca iptal ederek gitmedim. Otel beni Ağustos 13 den önce kabul etmiyor, nedeni de onları mağdur etmişim başka telden ve kişilerce arattığımda ise hergün yer var param yanmasın diye gidip kalıcam ama ne tür bir karşılama ve ilgi gösterecekleri mechul .
teşekkür ederim Akif, Senin konunu okudum demekki sitede o bölge hakkında bilgisi olan yok.. Ama herşeye rağmen ben denemelerimi yapıcam. Spin ve dip oltası olarak takımlarımı ayarlıycam. Balık işi kısmet işi belki bişeyler denk gelir. Hem zaten o heyecanı o havayı koklamak hazırlıklarını yapmak,sabahın köründe avlağın yolunu tutmak,takımlarını heyecanla açıp oltayı savurmak, amaç bu heyecanı yaşamak değil mi
iĞNEADAYA Hafta sonu bir arkadaşım gitti tatlı su balıkçılıgından akarsulardan derelerde balık tutanlardan bahsetti...Kendisi pek anlamadıgı için denizde tutanlardan pek bahsetmedi ....keşke daha fazla yardım edebilsem...
teşekkür ederim Soner haftasonu gidemedim maalesef ilerki bir zamana sarktı, gidersem balık durumu konusunda bilgilendirme yapıcam
ben bu haftasonu iğneadaya gittim. kime sorduysam kıyıdan olta ile balık tutulmadığını söylediler. sadece oradaki göllerde tatlı su balığı tutuluyormuş. aslında biraz tuhaf geldi bana, ama gerçekten de günün hiç bir saatinde olta atan görmedim. ki hemen hemen gezmediğim köşe bucak bırakmadım. bir de bana av yasağı kalktıktan sonra özellikle hamsinin liman içine sıkıştığını ve gırgırların "şok yöntemiyle" hamsi avladıklarını söylediler. bu bana biraz yasadışı gibi geldi. aslında kocaman bir sahil güvenlik teknesi de limanın içinde hazır bekliyordu. bu "şok yöntemi" benim aklıma gelense o sahil güvenlik orada ne yapıyor, merak ediyorum.
Oranın google görüntülerine baktığımda kıyıdan balık çıkmaması beni şaşırttı doğrusu. Bu arada sen nerede kalacaksın Umut? Ertelediğin rezervasyon benimde ertelediğim oteldeyse işin iş.
aslında şaşırmakta haklısın. benim yorumum yerli halkın denizden olta ile avlanmaya ilgi duymadığı şeklinde. daha çok gölde avlanmayı tercih ediyorlar. o nedenle de kimsenin bu konu hakkında bilgisi yok. özellikle limanköy tarafında çok güzel kayalıklar gördüm. mutlaka oralara uğrayan balıklar vardır.
arkadaşlar iğneadadaki göller milli göl ilan edildiği için avlanma yasağı var o yüzden pek bilen yoktur bilginize..
Sevgili Umut İğneada ve yöresi,özellikle tatlısu imkanları avcıya bir çok alternatif sunabilen bir bölgedir. Yol üzerinde Ormanlık Velika köprüsünü geçtikten bir km kadar sonra sağda,belki halende ayakta duran piknik yeri bankları vardır.Onların yanından orman içersine doğru ilerlersen karşılaşacağın derede kırmızı benek alabalık vardır. Suyu azdır şimdilerde.Ama gizlenirde nokta atışı yaparsan alabilirsin.Tavsiyem heyecvanını yaşa ama tutarsanda sal olacaktır. İğneadaya iyice yaklaşıldığında,düz yolan sağında orman içine sapan bazı toprak yollar vardır. İyi bir keşifle bu yolların doğrusuna girebilirsen,hayal dünyası gibi bir yerlere gelirsin. Düz alanda koca ağaçların arasında kıvrılarak çok ağır akan ırmaklarda harika sazanlar vardır.BU ırmaklar hep bir göle ulaşır. İğneada deniz kıyısı genelde kumluktur. Mendirek üstünden birşeyler yakalanabilir.Ancak mevsiminde o mendirek üstü güzel çinekop avı verir.Hatta lüferde olur. Oraların arka kısımlarında kalan göllerde vardır.Sazan avı için uygundur. Mevsiminde surf kamışla hayli uzağa atarak,yem olarakta enine dilimler halinde kesilmiş akyemle(İstavrit)kalşkan tutulur. Sevgiler