kırklarelide tatlı suda balık avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında kenan demirtürk tarafından paylaşıldı.

1. kenan demirtürk

kenan demirtürk kenan

En İyi Avı:
    orkinos 000kg
    merhaba arkadaşlar. aranızda yeniyim. daha önce 3 yıl kadar gırgır balıkçılığı yaptım tonlarca balık yakaladıgımızı bilirim hele haziran temmuz aylarında akdeniz de yakaladıgımız orkinoslar ve tülinalar görülmeye değerdi. deniz hayatını bitirdim olta balıkçılığına merak saldım ve bunu spor olarak her fırsatta yapıyorum. samsunluyum ve oralarda amatör olarak avlanmaya başladım. şuan istanbul,trakya,kırklareli ve edirne çevresinde sıkça av bölgelerini keşfe gidiyorum avlanmak bir yana o bölgelerde özellikle kırklarelinde doğanın güzelliği insanı kendine bağlıyor. şimdiye kadar pek büyük balık avlayamadım zaten aradıgım abartılı büyüklükte bir balık tüm çabam bunun için. bu aralar yakalaya bilme heyecanı ile yetiniyorum elbette çok balık avlanıyor ama boyutları tatmin edici olmadıgı için suya tekrar salıyorum. yazılarınızı takip ediyorum gerçekten örnek alınacak avcı arkadaşları gördüm çok sevindim. kontrolsüzce büyük küçük demeden avlanmayalım lütfen. belirttiğim bölgelerde avlanan arkadaşlar varsa tanışalım biraz tecrübe kazanmak istiyorum ulaşım sorunum yok herkese rasgele mrsparkle

2. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Dostum Ben doğma büyüme kırklareliyim ve kayalı ,kazankaya barajları yapılmadan evvel her çatağında her dönemecinde balık tuttum.
    Ayrca balkan derelerinde şimdi isimlerini yazmayacağım birçok derelerde alabalık tuttum.
    Malesef bilinçsizce yapılan barajlar balığın yumurtaya ilerlemesini engelleyip baraj içlerinde körelerek yozlaşmasına ve büyüseler bile lezzetlerinden kaybetmelerine sebep olmuştur.
    Miryana dediğimiz balık alabalığın ağabeyi olarak adlandırılır.Gölgede olanı bu mevsimde hiçbir balıkla mukayese kabul etmez.Olta ile ufak 11 no iğne 20 no misine ile yemli (solucan) tutmanın zevkine yıllarca vardım.
    Şimdi birçok göl ve göletlere bilinçsizce atılan ve türlerin yok olmasına sebep olan birçok çeşit balık salındı.
    Özellikle sazan türü balıklar malesef o güzelim balıkların yumurtalarını yiyerek üremelerini engelledi.
    Özellikle kırklarelinde kofçazdan erikler poloz tarafından sergen derelerine suğocak derelerine kadar nerede balık varsa öğrendim ve malesef artık sadece göletlerde balık tutulabilmekte.
    İğneada derelerindeki alabalıklar bile artık bize küstü.Oralardaki göletlerdeki kerevitler bile bizi görünce saklanıyorlar.
    longoz ormannını bile sulama adı altında mahvediyoruz.İğneadaya yapılacak nükleeer santralin tüm atıkları zannediyormusunıuz ki denize akıtılacak.Derelere göllere verilecek.
    Rus kefali ,İsrail sazanı,Norveç somonu ve uskumrusu,Gökkuşağı alabalığı VS vs tüm yerli balıklarımız köreldi.
    Şimdi bize kalan gidip ne çıkarsa bahtımıza demek .
    Kırklarelinde balık tutulacak yerler konusunda yardımcı olabileceğim konu olursa bana özel mesaj atın msn den falan konuşuruz.Ama bilgilerim sadece olta balıkçılığı iöin olacak.

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Vaay be İsfendiyar abi Kırklarelinin o muhteşem doğasının eski güzelliklerini görmüş biri olarak sizi kıskanmadım değil:bende kara avı için 16-17 sene av sezonunda hafta sonları İstanbuldan 600-650 kilometre yapmılığım vardır gidiş geliş oralara,yazınızı keyifle okudum ve hayretler içinde kaldım demek ki iğneadaya nükleer santral yapılacak bu güzelliğe kıyılırmı be

4. BALIKAVI.NET

BALIKAVI.NET Yönetim

Kenan bey,

Aramıza hoş geldiniz.

Kırklareli'nde avlanmanın tamamen yasaklandığı iç sularımız bulunmaktadır.

Bunlar;

1. Merkez'de; Ahmet Bey Göleti, Dokuzhöyük Göleti.
    2. Vize'de; Kazandere
    3. Demirköy'de; Akgöl, Kazandere, Pabuçdere, Velikadere

Ayrıca, yine Kırklareli'ne bağlı Demirköy'de kısmen avlanma yasağı bulunan Yavuzdere vardır, burada "Semersırtı mevkii çıkış noktasından Topukdere ile Yavuzdere’nin birleştiği yere kadar olan 13 km.lik kısım." da kısmen avlanma yasağı bulunmaktadır.

Tüm bunların dışında sezon yasakları da bulunmaktadır.

Biz amatör balıkçıların uyması gereken kanunlar ve kurallara ek olarak, bölgeniz için daha detaylı güncel bilgi için Tebliğ sayfasını ziyaret etmenizi rica ederiz.

5. NA!M

NA!M Naim

Alabalık için avlak yerlerini bilen varmı? Tabi yasal olarak tutabileceğimiz?

6. melih ergin

melih ergin melih

selam arkadaşım öncelikle hoşgeldin aramıza inşallah bu tür paylaşımları okuyup faydalanan amatörler oluyordur.ben de eniştemle bu çarşamba kırıkkaleye geliyorum inlallah kızılırmaga 4 gün kamp kuracagız yayın av sezonunu bekledik bu güne kadar bu ayın30 unda acılıyor sezon bizde ordayız:)insallah iyi avlar yapıp paylaşımları görürsünüz sizde bütün takımlarımız hazır şimdiden.levrek için ayrı sazan için ayrı yayın için bir sürü takım yaptık insallah olur.herkese iyi avlar

7. kenan demirtürk

kenan demirtürk kenan

En İyi Avı:
    orkinos 000kg
    ..

merhaba abi geçen gün kırklareli civarındaki akarsuları araştırdım en göze hiap edenide rezve deresiydi iğne adayı geçince ulaşılıyo.bulgarlarla sınırımızı oluşturuyor.eğer ulaşabilseydim hatunla kamp yapacaktım maalesef 5oo mt kala askeriye engel oldu oranın kasabasından bilgi aldım. plajları bizimkiyle sıfır oldugundan onlar üstsüz yüzermiş bizim tarafın gençleride fotograf cekip köyde dagıtmıs vs o terbiyesiz durumdan dolayı yasaklamıs 2 yıldır askeriye o bölgeye geçişi. aslında ormana dogru 2 yol gidiyordu ve yakın kasabalarından tüm alternatif yolları sonuna kadar gidip araştırdım ama ulşamadım. sanırım orman içinden giden yollardn ulaşılıyor. kırmızı benekli alabalık bulunan bir dere balık biryana dursun manzarada müthiş sadece fotograflardan gördügüm kadarıyla. uzun bir dere dar alandn daglık alanlardan akıyor eğer buraya gdilebilecek bir yol biliyorsan benimle paylaşırsan çok sevinirim.

8. kenan demirtürk

kenan demirtürk kenan

En İyi Avı:
    orkinos 000kg
  9. kenan demirtürk

kenan demirtürk kenan

En İyi Avı:
    orkinos 000kg
    buranın ulaşımı biraz uzak yakınında sadece ufak bir köy var şehre 110km uzaklıkta alabalık, sazan, turna ve yayın balıgı oldugu söyleniyor izmarite benzer bir balıkla sazan tutabildim fotografta görünen balık ilk avımdı sazan balıklarını suya geri bıraktım amacım yayın ve turna yakalamaktı başarısız oldum. sık sık keşifler yapıyorum şehirden uzak yerlere kimi zaman internetten kimi zaman eşimle gezerek akarsuları keşfediyoruz. şimdilik trakya bölgelerinde gezmekteyiz yakın zamanda anadolu bölgesine keşiflere çıkacagız. balık tutmak bahane yaşanan heyecan şahane :)