Yıllar öncesinde ben daha ormanlarda, göllerde balık peşine yeni ,yeni düşmeye başladığım sıralarda(tebliğ daha yazılmadan önce ) Rizeli bir arkadaşım alabalık avladığından bahsetti ve benim içime de o malum kurdu düşürdü. Bunun üzerine hafta sonu düştük yollara.Sisli tepelere sabahın şafağında tırmandık.Geldik ince ince akan bir derenin kenarına.Mis gibi orman, mis gibi doğa.Ama bukadarcık suda nasıl balık tutucaz Fuat..? (Rizeli Arkadaşım) - Tutarız gel sen suya Ama yem yoktu ? Suya girdik baktım akıntının ortasında taşları kaldırıp diplerinden korkunç akrep benzeri börtü böçekleri topluyor.Gözü karartım bende başladım toplamaya ama o 10 toluyor ben 1.Neyse sonuçta başladık buz gibi soğuk suyun içinde yürüyüşe.Suyun içinde çünkü iki yanda ağaçlık ve yoğun çalılık.Çok ta korkuyorum taşların arasında ayağımı neler bekliyor diye Ama içimde 50 -60 cm bir alabalık yakalama hevesi varya ..basıyorum gaza suları yara yara gidiyoruz.İlk alayı o yakaladı. 15 cm gibi. Sevindi çok !! Bense şaşırdım bu kadar balığa sevinilrmi diye. Devam ettik 2. alayı ben yakaladım 10 cm üzeri.O Yine sevindi !!?* Bense üzgün ,yorgun şaşkın 6 saat suda yurudukten sonra zirvede gecemiyecegimiz bir şelalenın dıbınde tırmanışı sonlandırdık.Ve en sonunda anladımki burda daha büyüğünü bulmak mümkün değil.Nerde 50 - 60 cm.. Olsa olsa 20cm oda gelse 20 daka suda kalama açıp mücadele edecekler. Uzun avın kısası..Av sonu birdaha buralara gelmem.. bu nebiçim av.. bukadarcık balık için buralara gelmem.. diye yeminler ver yansınlar ettım...Ama sonuç ..2 hafta sonra yıne sudaydım. Bu sefer kasık çizmelerim vardı. O dönemler wep sitesinde yayınlamak gıbı düşüncem olmadıgından yakaladığım balıkları nerdeyse hiç fotograflayamadım ve bidahada alabalık için hiç fırsat yaratamadım. İnşallah sarp dağların bu yaman bebeğinin peşine bir gün yine düşerim. Kırmızı beneklilere ve onlar için bu çetin doğa şartlarına kafa tutan arkadaşlarıma Saygılarımı sunuyorum... Ve Bir Kaç Resim Laz Fuat
Burak çok güzel resimler ve anlatım, bu güzel paylaşım için teşekkürler. Bunları gördükçe sizlere imreniyorum.
Bir bizim deremizdeki taşlara bak, bir de Sarp'ın derelerindekine... Kavrak çökeleği beyaz taşlı bizim derede doğal alabalık yaşayamıyor, ama Rizeonun ana vatanı. 50 cm değil ama, 20-35 cm arasında balığı sıkça bulabilirsiniz aslında orada. İşin sırrı 2 no ve üzeri kaşık (kelebek) kullanmak ve balık olacak havuzlardan uzak atışlar yapmakta. Alabalık avına giden en az bu gün 100 TL masraf yapar. Karşılığını balıkla ölçen zarar eder. Ama doğayla iç içe olmanın bedeli daha fazladır. Güzel kareler için teşekkürler.
Balıkçılığın en kralı bu işte alabalık avcılığı. Hiç birşey yakalayamasan bile,doğanın o muhteşemliği bir ay sırıtarak gezdirir insanı....
Aslında hocam burası istanbulda bir yer..Kendimi kasna avıyla meps konusunda biraz geliştirdim artık. Ama birdaha albalık avı yapmam mümkün olmadı.
İstanbula yakın o meknda da bu yavruların annesi babası vardır ama Ama maalesef o mekanların çuvalcısı çok. Burada bir balık büyükse çok zekidir, kendini saklamasını bilir. Ama yine de az uğraş, daha zor etaplara tırmanma ile büyük balğa erişilebilir.
emeğine sağlık burakcım.anlatım oldukça güzel olmuş.Tebliğ yazılmamıştı demişsin ya , o halde yine bunada şükür , çünkü tırıvırı yasağıda o dönemde galiba daha gelmemişti en azında paraşüt denemesi yapmamışsınız.o açıdan bence güzel bir av geçirmişsiniz.
Burak kardeşim bak ben bu konunu daha yeni gördüm bet tatilde iken çok güzel satırlar döktürmüşsün ellerine sağlık kardeşim bebişler için üzüldüm ama bilinçlendiğin için sevindim
Konuyu ben de yeni görenlerdenim. Burak'ın turna ile başlayan tatlı su macerasında sazanda da gösterdiği başarının ardından iyi bir alabalıkçı olacağını da en son yayınladığı sazan avında da yazmıştım. Bir anda karşımda Kırmızı Benekli Alabalık avı "Burman" başlığını görünce heyecanlanıp hey maşallah bunu da yapmış helal olsun dedim İnşallah düşündüğümüz şekilde bir av yapar ve bizimle paylaşırsın arkadaşım..