Kırmızı Benekli Alabalık Avı " Burman "

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında burman tarafından paylaşıldı.

1. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Yıllar öncesinde ben daha ormanlarda, göllerde balık peşine yeni ,yeni düşmeye başladığım sıralarda(tebliğ daha yazılmadan önce :) ) Rizeli bir arkadaşım alabalık avladığından bahsetti ve benim içime de o malum kurdu düşürdü. Bunun üzerine hafta sonu düştük yollara.Sisli tepelere sabahın şafağında tırmandık.Geldik ince ince akan bir derenin kenarına.Mis gibi orman, mis gibi doğa.Ama bukadarcık suda nasıl balık tutucaz Fuat..? (Rizeli Arkadaşım)
    - Tutarız gel sen suya
    Ama yem yoktu ? Suya girdik baktım akıntının ortasında taşları kaldırıp diplerinden korkunç akrep benzeri börtü böçekleri topluyor.Gözü karartım bende başladım toplamaya ama o 10 toluyor ben 1.Neyse sonuçta başladık buz gibi soğuk suyun içinde yürüyüşe.Suyun içinde çünkü iki yanda ağaçlık ve yoğun çalılık.Çok ta korkuyorum taşların arasında ayağımı neler bekliyor diye :) Ama içimde 50 -60 cm bir alabalık yakalama hevesi varya ..basıyorum gaza suları yara yara gidiyoruz.İlk alayı o yakaladı. 15 cm gibi. Sevindi çok !! Bense şaşırdım bu kadar balığa sevinilrmi diye. Devam ettik 2. alayı ben yakaladım 10 cm üzeri.O Yine sevindi !!?* Bense üzgün ,yorgun şaşkın :) 6 saat suda yurudukten sonra zirvede gecemiyecegimiz bir şelalenın dıbınde tırmanışı sonlandırdık.Ve en sonunda anladımki burda daha büyüğünü bulmak mümkün değil.Nerde 50 - 60 cm.. Olsa olsa 20cm oda gelse 20 daka suda kalama açıp mücadele edecekler.
    Uzun avın kısası..Av sonu birdaha buralara gelmem.. bu nebiçim av.. bukadarcık balık için buralara gelmem.. diye yeminler ver yansınlar ettım...Ama sonuç ..2 hafta sonra yıne sudaydım. Bu sefer kasık çizmelerim vardı. :) O dönemler wep sitesinde yayınlamak gıbı düşüncem olmadıgından yakaladığım balıkları nerdeyse hiç fotograflayamadım ve bidahada alabalık için hiç fırsat yaratamadım.
    İnşallah sarp dağların bu yaman bebeğinin peşine bir gün yine düşerim.

Kırmızı beneklilere ve onlar için bu çetin doğa şartlarına kafa tutan arkadaşlarıma

Saygılarımı sunuyorum...

Ve Bir Kaç Resim

Laz Fuat :)

Son düzenleme: 18 Temmuz 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Hiiiiiii bebeleri katletmiiiişşşş. :eek::eek: :p:p:p:p

3. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Burak çok güzel resimler ve anlatım, bu güzel paylaşım için teşekkürler. Bunları gördükçe sizlere imreniyorum.

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bir bizim deremizdeki taşlara bak, bir de Sarp'ın derelerindekine... Kavrak çökeleği beyaz taşlı bizim derede doğal alabalık yaşayamıyor, ama Rizeonun ana vatanı.

50 cm değil ama, 20-35 cm arasında balığı sıkça bulabilirsiniz aslında orada. İşin sırrı 2 no ve üzeri kaşık (kelebek) kullanmak ve balık olacak havuzlardan uzak atışlar yapmakta.

Alabalık avına giden en az bu gün 100 TL masraf yapar. Karşılığını balıkla ölçen zarar eder. Ama doğayla iç içe olmanın bedeli daha fazladır. Güzel kareler için teşekkürler.

5. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Evet bir iki taneye kıymıştım bilmeden :eek: Deddimya tebliğ yazılmamıştı daha :)

6. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Balıkçılığın en kralı bu işte alabalık avcılığı.
    Hiç birşey yakalayamasan bile,doğanın o muhteşemliği bir ay sırıtarak gezdirir insanı....

7. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aslında hocam burası istanbulda bir yer..Kendimi kasna avıyla meps konusunda biraz geliştirdim artık. Ama birdaha albalık avı yapmam mümkün olmadı.

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    İstanbula yakın o meknda da bu yavruların annesi babası vardır ama :)
    Ama maalesef o mekanların çuvalcısı çok. Burada bir balık büyükse çok zekidir, kendini saklamasını bilir. Ama yine de az uğraş, daha zor etaplara tırmanma ile büyük balğa erişilebilir.

9. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Haklısın hocam. Kendimde o azmi ve zamanı bulduğumda bulucam anne babayı öpücem bebeleri :)

10. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM

emeğine sağlık burakcım.anlatım oldukça güzel olmuş.Tebliğ yazılmamıştı demişsin ya , o halde yine bunada şükür , çünkü tırıvırı yasağıda o dönemde galiba daha gelmemişti:D :D en azında paraşüt denemesi yapmamışsınız.o açıdan bence güzel bir av geçirmişsiniz.;)

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    burak havası yeter be .....gerisi teferruhat..:)

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

burak abicim balık olmasa bile oralarda olmak bi başkadır valla:D :D

13. LapinCash

LapinCash

Güzel av tebrikler..

14. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    hepiniz sağolun teşekkür ederim.İnşallaj yeni avlarımıda sergılerım en kısa zamanda

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Burak kardeşim bak ben bu konunu daha yeni gördüm bet tatilde iken çok güzel satırlar döktürmüşsün ellerine sağlık kardeşim :) :)
    bebişler için üzüldüm :( ama bilinçlendiğin için sevindim:) :)

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Konuyu ben de yeni görenlerdenim. Burak'ın turna ile başlayan tatlı su macerasında sazanda da gösterdiği başarının ardından iyi bir alabalıkçı olacağını da en son yayınladığı sazan avında da yazmıştım.

Bir anda karşımda Kırmızı Benekli Alabalık avı "Burman" başlığını görünce heyecanlanıp hey maşallah bunu da yapmış helal olsun dedim :D

İnşallah düşündüğümüz şekilde bir av yapar ve bizimle paylaşırsın arkadaşım..