kırmızı benekli alabalık avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında levrekçi61 tarafından paylaşıldı.

1. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

üstadlar bayramda ve sonrasında artvinin yusufeli ilçesinde olucam çokça kırmızı benekli alabalık avı olduğunu duydum arkdaşlardan. inşallah güzel avlarım olur ve burada raporlarım. ama daha önce kaşıkla hiç avlanmadım kaşıkla avlanmayı denicem. dere için ne tür ve hangi renkte kaşıklar kullanmam lazım tavsiyelerinizi bekliyorum. .. hepinize rastgele

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kaşıkla avlanmadıysan, derede ağaçlıksa oldukça zorlayacaktır seni. Ben 5 metrelik sadece en ucunda küçük bir halkası olan göl kamışı kullanırdım. 2 - 2,5 metre misinaya küçük siyah bir iğneyi bağlayarak avlardım. Suyun kenarındaki kumluklardan bulabileceğin solucanlar ya da suyun içindeki taşların altında bulabileceğin çatalkuyruk böceğiyle. Son derece gizlenerek atış yapmalı ve bir iki kere atış yaptığın yerde balık yoksa dere yukarı devam etmelisin.

Çok lezzetli balıktır. Ratgelsin

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Doğası tahmin ettiğim gibiyse 180-165 cm gibi kısa bir kamış edinmenizde fayda var. Yoksa kaşıkların çoğunu ağaçlara bırakırsınız. Yanınınıza çeşit olarak ne kadar farklı renkte mepps alırsanız sizin için o kadar faydalı olur ama bildiğim kadarıyla favori her zaman gümüş renk üzeri kırmızı desenli 2 numara mepps, mavi desenlininde iyi iş çıkardığını duymuştum. Oralarda avlanabileceğiniz için, çok şanslısınız, rastgele.... :)

4. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

eyvallah dostlar sağolun tavsiyeleriniz için. mepps marka gümüş üstüne kırmızı benekli kaşık aldım umarım işe yarar :)