Kırmızılar, Gümüşiler, geri gelen bereket.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Sabırla hatta Hz.Yunus sabrıyla yeni teknemin Saroz sularına bağlanmasını beklediğim dönemde,yaşadığım Assos yöresinde balığa çıkmak,helede iyice azalan bereketinin,nezdime yüklediği üzüntü ve bezginlik,neticede emektar teknemi Assos limanından alıp,tekrar Sivrice limanına bağlamamla son buldu.

Tekrar motorunun çalınması sorunu çıkmadığı sürecede,2,5 senedir avlanmadığım bölgelerinde tekrar olta sallamak,hayli keyf vermenin yanısıra,sanki ihmal edilmiş bereketinede kavuşmak gibi gelmekte.

Sizlere son iki günümün av karelerini sunuyorum.

Gerçekleştirdiğimiz avımızı Balıkesirli kardeşlerimle ve bir süredir evimde kala Şeref(Shero)kardeşimle gerçekleştirdik.

Şeref bir aksilik olmazsa,yeni teknemde daimi partnerim olarak ve hatta Kabatepe limanında bizlere yeter konforuna sahip Balık Dünyası adlı teknemizde devamlı kalacak.

Civa gibidir Şeref.Sinema ve son zamanlardada Dizi çekimlerinde figüranlıktan,yardımcı aktörlükten ve nihayetindede Set Amirliği seviyesine ulaşmış birisidir.Oğlum sayılır,fedekardır,az sakardır ama elindende her iş gelir.

Şimdilerde emektarı bir güzel elden geçirdi,temizledi,intizama soktu.

Rahat keyfle balık avları yapıyoruz.

Hatta dün gecelere kadarda avlandık nevalemizi çıkardık,hanımın İstanbulda bulunduğu bu günlerde menümüze çokca balıkta katma durumundayız.

Sanırım Saroz avlarındada çok başarılı olacak,şimdiden bunun belirtileri görülmekte.

Velhasıl o, siz kardeşlerim gelmeye değer bulduğunuz her zaman en rahat ve keyfle avlanmanız için adeta kendini seferber eden bir yapıda olduğundan en büyük yardımcınızda olacaktır.

Gelelim avımıza:

Biraz abartmışız gibi görünsede,kavuştuğumuz bu bereketten ziyadesiyle faydalandık.

Birçok balığı boyları itibariyle salmış olsakta,hakim olamadığım yada gözümden kaçan kimileri ise maalesef alıkonmuştur.

Yem olarak Tekirdağdan gelen Teke,karides,sülünes,gece avlarında özellikle koku versin diye sardalye kullandık.

İllaki ilk iğnenin deniz tabanına yatması için köstek uzunluğunu takriben 40 cm olarak ayarladığım ve vuruşları net alabilmek içinde kurşunun hemen üstünden bedene iliştirdiğim 3'lü veya 4'lü takımlar hazırlandık.İğne olarak 2 ve 3 No Owner 50173 kullandık.Elbette köstek ve bedenler ise FC misinadan yapıldı.

Çokca Hanosta oltalarımıza musallat olduğundan,kösteklerin bedene dolaşmasını önlemek gayesiyle,yakında resimlerle sizlere anlatacağım örgü dipli kösteklerle hazırladığım takımlarla avlandık.

Bazı takımlarda ise fosforlu tüplerde kullandık.

Velhasıl herşeyimiz mükemmeldi ve Sivrice sularında görülmesi zor berekete ulaştık.

İlişikte bazı kareleri sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Uploaded with ImageShack.us

2. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı vedat abi.

elleriniz dert görmesin, daha irileri rastgelsin..

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bol çeşitli ve belli ki bol keyifli bir av olmuş. Sırf kırmızılar bile gördüğüm kadarıyla 3 çeşit.

Allah keyfinizi artırsın üstad.

4. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

vedat abi tebrikler burdan bile deniz ve balık kokusunu alabildim.emeginize sağlık çok güzel av olmuş.sevgi ve saygılarımla.

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sivricenin bütün balıkçıları sizin gibi ise, yakında teknenizi bağlayacak yeni bir liman aramaya başlarsınız herhalde. hadi balıkçılığa yeni başlamış, veya sizin kadar avlanma şansı bulamayan, ayda yılda bir balığa çıkabilen birisi olsa tamam derim... fakat sizin gibi bu işin kitabını yazacak kadar çok ve çeşitli avlar yapmış bir insanın kendini frenleyememesi çok ilginç gerçekten. siz bile bunu yapabiliyorken, biz 3-5 senelik balıkçılara "ne gerek var bu kadar tutmaya" diye nasıl serzenişte bulunabiliriz ki? şimdi siz veya sizin adınıza birileri çıkacak ve "limitler dahilinde" savunması yapacak. ancak yazdıklarımın limitlerle alakası yok. anlayan anlar ne demek istediğimi.
    aklıma bir ihtimal daha geliyor fakat gerçek olabileceğini düşünmek dahi istemiyorum...

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Vedat amca, işte bizim İstanbul'da hasret kaldığımız görüntüler... Bol çeşit, güzel balıklar... Bilen bilir Ege'nin bu yemli avları son derece zevklidir, oltalara gelen mercanlar, karagözler, çipuralar yassı gövdeleri ile yaman mücadeleler verirler, fazla büyük olmasalar bile çekerken oltayı durdururlar. Arada bir gelen uskumru ve iri istavritler ise sağa sola kaçarak ava renk katar. Kupesler, hanoslar, izmaritler, ispariler ve daha niceleri araya karışıp avı bozar. Her an gelebilecek sürpriz balıklar ise işin en heyecanlı yanıdır. Bu avlardan birinde birlikte olabilmek dileğiyle ustam.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bayağı bereketli geçmiş abi avınız :) tebrik ederim tüm ekibi ve sizi :)

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette herkese yorumları için teker,teker cevap yazacağım.Önceliğisen aldın.

Ben artık hep menfi niyette ve görünüşte olanların benzer yorumlarını okumaktan yorulur oldum.Bu bakımdan çoktandırda resimli konu açmıyorum.

Şimdi sen birkaç senelik balıkcı olarak beni tenkit ediyorsun öylemi.

Peki neden ediyorsun,avı beş kişi gerçekleştirmiştir.dolayısıyla limit dahilinde kalan bir avdır.Ayrıca aylardan beri bereketsiz olan bir denizden nihayet alınmıştır.

Sanırım sende ihtiyarlara artık ayak altında dolanma,git köşene otur,ibadetinle uğraş diyenlerdensin.

Sana beddua etmiyorum ancak diliyorumki,.İnşallah benim yaşıma gelirsin ve bana çok gördüğün bu mutluluğu yaşayamazsın ve birileride seni tenkit eder.

Sende delikanlılık kalmışsa aklına gelen o ihtimalide yazarsın.

9. edo

edo erdoğan CENGİZ

Favori Kamış:
    Spin okuma
    Favori Makine:
    Exage4000 / okuma Salina 16000
    En İyi Avı:
    Yayın 1200kg/ Mercan 700gr
    Katılmıyorum...

Ben sana katılmıyorum, lakin av olta ile yapılmış ve empati kurmanı öneriyorum bakalım böylesi güzel balıklar oltaya atlarken sen avı sonlandırırmıydın?hooked Sen bu söylediklerini denizin dibini tarayanlara söylemen daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.. Vedat amcayı tanıyan biri olarak bunları yazıyorum...çünkü o sabahın görmeyen saatinde ava çıkmaz...Saygılarımla

10. edo

edo erdoğan CENGİZ

Favori Kamış:
    Spin okuma
    Favori Makine:
    Exage4000 / okuma Salina 16000
    En İyi Avı:
    Yayın 1200kg/ Mercan 700gr
    Kırmızı sana çok yakışıyor Vedat amca:thumb:

11. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Masallah. Keyifli bir açılış. Tebrik ederim. Limitler konusunda da sizin gibi bir üstadın gereğini yapacağı malumumuzdur. Mümkünse fotoğraflı yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Saygılar....

12. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Vedat amca, elinize emeğinize sağlık. Maşallah diyorum. Bol balıklı avlar... Rastgelsin...

13. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    eline koluna emeğine sağlık vedat amca tebrikler

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Maşallah tebrikler oltanız her daim böyle şen olsun.

15. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Abi tebrikler, daha güzel zevkli avlar nasip olsun..

16. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Vedat abi denizananın tekrardan toparlanmasına izin versek neler olacağını görüyoruz.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim Vedat amca. oldukca bereketli bir ava daha imza atmissiniz

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak gençadam sana böyle cevap yazmam sonrasında içime dert olmuştur,kusuruma bakma

19. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    bakın vedat amca. ben sizi tanımam etmem. siz de beni tanımazsınız. işi delikanlılık boyutuna indirgemeyelim lütfen.
    -yazdığım yoruma dikkat ediniz. ben "yazdıklarımın limitlerle alakası yok" demişim. siz bana tutmuş "biz beş kişiydik, limit dahilinde av yaptım, uzun zaman sonra balığa denk geldim de yaptım" gibi savunmalar yapmışsınız.
    -ayrıca, bir kaç yıllık değil, bir kaç günlük dahi balıkçı olsam, sizi eleştirme hakkıma mani olmaz. yanlış olduğunu düşündüğüm birşey görüyorsam, balıkçı olmasam bile sizi tenkit edebilirim, herkes de edebilir.
    -size çok gördüğüm mutluluktan kastınız sportif bir avcı olarak bir avda 20-30 kg balık alıkoymak ise, Allah bana o mutluluğu nasib etmesin zaten. lazım değil öyle mutluluk bana.
    -yaşlı balıkçılarla alıp veremediğim yok. aksine her zaman yaşlı ve tecrübeli balıkçılarla avlanmaya çalışırım. hem öğrenecek çok şeyim var, hem de eski balıkçıların anılarını dinlemekten çok keyif alırım.
    - alemin delikanlısı benim gibi bir iddaam yok. ancak; aklıma gelen ve gerçek olduğunu düşünmek bile istemediğim ihtimal ise : sportif bir olta balıkçısı olarak tuttuğunuz balıkları para karşılığı satıyor olabilme ihtimalinizdir. ama dediğim gibi, sizi bu konuda itham edemem, ve öyle bir ihtimali düşünmek dahi istemediğimi belirtmişim.

bakın vedat amca. ilk yorumumda da yazdığım gibi bu işin kitabını yazacak kadar çok ve çeşitli avlarınız olmuştur. tamam, çok iyi bir balık avcısısınız, ama benim ve benim gibi düşünen sürüyle insanın gözünde hiçbir zaman bir "üstad" olamayacaksınız. bence üstadlığın birinci şartı çok balık tutmak değil, alçak gönüllü olmabilmek ve kendine hakim olabilmektır. ve üzülerek görüyorum ki, pek alçak gönüllü birisi değilsiniz. kendinize de hakim olamadığınız aşikar. zaten bir tarihte gene bu forumda, orhan küçükbiçmen beyefendi ile bir atışmanıza şahit olmuştum. ben okurken utanmıştım da, koca koca adamlar bunları buraya yazmaya utanmamışlarmı diye düşünmüştüm. o okuduklarımdan sonra benim gözümdeki vedat abayoğlu ütopyası zaten yerle yeksan olmuştu bile.

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tabii ki bana katılmayabilirsiniz. herkes farklı farklı düşünür. siz bana katılmazsınız, ben de size.
    denizin dibini tarayanlara söyemediğimi nereden biliyorsun. hem, denizin dibini tarayanlar olması, vedat amcayı eleştirilemez mi kılmaktadır?