Arkadaşlar son avlarımı sizlerle paylaşmak istedim.Herkese rastgelsin inşallah.Takım bilgilerini daha önceki avlarda vermiştim.Balıklar jigging ve canlı yem ile tutulmuştur.
Vay Alpay hocam Tebrikler, Yine döktürmüşsün. Ben belkide sezonu kapatmış olabilirim. Ayağı çatlatmışız ve alçıda cyrr Tavsiyelerini deneme fırsatı bile bulamadım cyrr Bu slow jig için geçerli ve verimli bir mevsim var mıdır? yoksa her mevsim balık alma şansı var mıdır?
Tebrikler Alpay, bu balıklar için mütevazi araçlarla çok başarılı avlar, kazasız belasız avlar dilerim.
Tebrikler. Bu kasvetli kış günlerin de icimizi isitti.bu balıklar ne kadar derinlikte yaşar?özellikle kullandığınız renk ve yem nedir.rastgelsin
Sinan öncelikle geçmiş olsun.Bu şanssız durum için üzüldüm.En yakın zamanda iyileşirsin inşallah.jigging ile balık avının verimli dönemleri bölgeden bölgeye değişir.Orta ve kuzey egede kış ayları en verimli dönemdir.Diğer aylarda da jigging ile balık almak mümkündür ama balıkçılık tecrübesi devreye girer.Balığı hangi havada hangi derinlikte hangi taşlarda arayacağını bilmek ister.Ayrıntılı bir konu bu.Bu tecrübeyi yıllarca avlandığın bölgeyi gözlemleyerek ya da bilen birinden edinebilirsin.Genel itibariyle sular ısındığında daha sığ sulara girmek gerekir.Sular bulanıksa 15 metrelerde bile jigging yapabilirsin,yalnız motoru söndürmek gerekir
Sağolasın Volkan.Önümüzdeki birkaç yıl bu mütevaziliğe devam etmem gerekiyor.Ondan sonra lüks düşünebilirim herhalde,nasip diyelim
Teşekkür ederim sağolun.Bu balıklar sabit bir derinlikte yaşamaz.Mevsim şartlarına günlük hava koşullarına,akıntı durumlarına,yem durumlarına,termoklin tabakasına vs..göre sürekli yer değiştirirler.Genel itibariyle sinaritin her boyu sığ sulara girerken akrabası olan trança,antenli gibi balıkların irileri dip yapısında özel bi durum (verimli taş,batık vs) yoksa 70 metreden daha sığ sulara nadiren girerler.Trançalar kısa bi süreliğine gelir ve derin sulara geri dönerler.Küçük bireylerine yazın 20-30 metrelerde nadirende olsa denk gelebiliyoruz.Renk konusunda pembe renklerin avantajlı olduğunu düşünüyorum.Sığ suda turuncu ve mavi.Ben bu renklerle balık alıyorum.
Yanlış anlaşılmak istemem. Aslında vurgulamak istediğim elindeki gereçlerle, bu konuda ne kadar başarılı avlar yaptığın. Tekrardan kutlarım, harika balıklar. :thumb: İşin güzel ve değerli tarafı da bu bence.